Leony 15.11.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam Czy dogrzewal ktos z was pomieszczenia, lub pokoje w MIESZKANIU takimi piecykami ? http://www.ceneo.pl/14753089#tab=reviews Czy jest to bezpieczne ? Czy dziala dobrze ? Czy czuc gaz ? Za wszelkie informacje serdecznie dziekuje. Planuje kupic taki do mieszkania. Jest rogowe. Caly blok jest maly. Sami emeryci i blok jest mega nie dogrzany i zimny. btw. Co oznaczaja wilgoc na oknac ? tzn na szybie masa "rosy" po nocy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris_w 15.11.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Miałem kiedyś problem tegu typu że musiałem dogrzewać pewne pomieszczenie. Moje uwagi:- Tak, czuć gazem, im bardziej zużyty katalizator tym bardziej czuć - ale na pocieszenie gaz nie jest szkodliwy dla zdrowia (w takich stężeniach), ale śmierdzi.- Generuje sporo dwutlenku węgla i wilgoci - w niedogrzanych pomieszczeniach sprawia to poważne problemy.- Grzeje z bardzo dużym udziałem promieniowania, a więc po wyłączeniu bardzo szybko robi sie chłodno, jednak po uruchomieniu szybko jest ciepło.- Spore zużycie gazu jak na możliwości, trzeba wentylować pomieszczenie co marnuje sporo ciepła.- Promiennik nie może stać skierowany na łatwo palne materiały, na zasłony, papiery itp.Rosa na oknach oznacza właśnie niedogrzane mieszkanie, powieważ człowiek wydziela wilgoć to musi być ona stopniowo usuwana, przy odpowiednio ogrzewanych i wentylowanych pomieszczeniach tego problemu nie ma. Edytowane 15 Listopada 2012 przez chris_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 15.11.2012 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 15.11.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 1) Podczas pracy takiego piecyka MUSI być cały czas doprowadzone powietrze np. uchylone okno. Produkuje on ogromne ilości pary wodnej, która musi być usunięta przez wentylację. Jest to urządzenie do garażu, altany a nie do mieszkania. 2) Energia z LPG kosztuje więcej niż prąd w II taryfie. 3) Blok ocieplić, podłączyć gaz ziemny i zrobić normalne ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 15.11.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 3) Blok ocieplić, ojjj jak by sie to dalo zrobic... tylko moi sasiedzi. emeryci ktorzy wiązą ledwo koniec z koncem na to nie pojda... wygrzewamy 1/3 zakupionego ciepla przez spoldzielnie a doplaty mamy co roku w tysiacach.... maly bloczek. dwie klatki 14 mieszkan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 15.11.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na docieplenie opłaca się wziąć kredyt. Zysk z oszczędności na cieple spłaci odsetki na bieżąco, a kapitał w okresie góra kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leony 15.11.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Na docieplenie opłaca się wziąć kredyt. Zysk z oszczędności na cieple spłaci odsetki na bieżąco, a kapitał w okresie góra kilku lat. ja to wiem. sasiadka z gory i pani prezes spoldzielni tez.... ale innych przekonac bedzie ciezko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts