Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zabezpieczenie tarasu /balkonu

fantomek24

Recommended Posts

mam już wylane tarasy (balkony) nad garażem zgodnei ze sztuką teraz majster zrobił opierzenie (daszek) blachą i użył specjalnego silikonu aby nie podciekało, na wiosnę chce dopiero kłaść na nie płytki jak to jeszcze dobrze zabezpieczyć? żeby nie podsiąkało? myslalem nad paskiem papy termozgrzewalnej ale mam obawy czy podgrzewaniu palnikiem nie zniszcze blachy. Może znacie jeszcze jakiś dobry sposób?

• 2 weeks później...

Witam

Najlepszy sposobem zaizolowania trudnych części budynku takich jak balkony czy tarasy jest zastosowanie całego systemu hydroizolacyjnego, którego podstawą jest dwuskładnikowa zaprawa hydroizolacyjna. Produkt ten doskonale zastępuje tradycyjne rozwiązania w postaci papy i posiada o wiele większą skuteczność. Oczywiście musimy pamiętać, że aby nasze pieniądze nie poszły w błoto hydroizolacja powinna być prawidłowo wykonana. Musimy zadbać o wszystkie szczegóły, o których mowa w kartach technicznych poszczególnych produktów oraz instrukcjach wykonania.

Poniżej przesyłam link do instrukcji zastosowania naszej izolacji wodoszczelnej FAST AQUA DUO:

http://www.fast.zgora.pl/images/download/PL/instrukcje/Instrukcja%20wykonania%20izolacji%20wodoszczelnej%20-%20FAST%20AQUADUO.pdf

Jeśli będziesz miał jakieś pytania to jestem do dyspozycji.