fantomek24 15.11.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 mam już wylane tarasy (balkony) nad garażem zgodnei ze sztuką teraz majster zrobił opierzenie (daszek) blachą i użył specjalnego silikonu aby nie podciekało, na wiosnę chce dopiero kłaść na nie płytki jak to jeszcze dobrze zabezpieczyć? żeby nie podsiąkało? myslalem nad paskiem papy termozgrzewalnej ale mam obawy czy podgrzewaniu palnikiem nie zniszcze blachy. Może znacie jeszcze jakiś dobry sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 16.11.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 wysmaruj izolacją dwuskładnikową - koniecznie do stosowania na zewnątrz, nie żadną folią w płynie. Są takie izolacje, które mogą zostać przez zimę bez ostatniej wartstwy, czyli płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 28.11.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ja w podobnym temacie. Mam taras nad garażem i zamierzam zrobić obróbkę z blachy taki pas nadrynnowy( w przyszłości będą rynny). Jak to najlepiej zamocować do wylewki betonowej? Na klej czy mechanicznie na kołki, choć ta druga wersja mniej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 30.11.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 WitamNajlepszy sposobem zaizolowania trudnych części budynku takich jak balkony czy tarasy jest zastosowanie całego systemu hydroizolacyjnego, którego podstawą jest dwuskładnikowa zaprawa hydroizolacyjna. Produkt ten doskonale zastępuje tradycyjne rozwiązania w postaci papy i posiada o wiele większą skuteczność. Oczywiście musimy pamiętać, że aby nasze pieniądze nie poszły w błoto hydroizolacja powinna być prawidłowo wykonana. Musimy zadbać o wszystkie szczegóły, o których mowa w kartach technicznych poszczególnych produktów oraz instrukcjach wykonania.Poniżej przesyłam link do instrukcji zastosowania naszej izolacji wodoszczelnej FAST AQUA DUO:http://www.fast.zgora.pl/images/download/PL/instrukcje/Instrukcja%20wykonania%20izolacji%20wodoszczelnej%20-%20FAST%20AQUADUO.pdfJeśli będziesz miał jakieś pytania to jestem do dyspozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts