Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przeróbka z betonu komorkowego ? klej czy pianka wystarczy ?

zwil

Recommended Posts

pomniejszam otwór drzwi wewnetrznych w domu i boki bede dostawiał z bloczków komórkowych, przykrece je kotwami i teraz mam pytanie czy wystarczy jak tam wstrzykne pianke zwykła montazowa jak do okien i drzwi,czy moze byc np. klej taki jak do styropianu bo mi zostalo czy musi byc specjalny do betonu komorkowego.

p.s

Ekipa któr ami montowała drzwi wejesciowe robila mi taka jedna przeróbke w piwnicy bo murarz zrobil zaduzy otwó na drzwi 90-ki i własnie tak mi dostawili te 7 cm z ytongów przykrecajac kotwami i wstrzykujac pianke, a pytam dlatego czy jest to ok bo ja bede pomniejszal otwór ze 120 cm na 90 cm czyli z kazdej ze stron po 15 cm bede dostawiał

takze przykrece kotwami i mam zamiar zastosowac pianke lub klej prosz eo info co do tego kleju ?

no i ewentualnie pozniej jak bede chcial to wyrównac do tynku to czy zakładać siatke i na to klej zeby nie bylo pozniej pekniec i wystarczy? czy tylko zatynkowac i po temacie?

Użyj kleju jeśli masz, to bardzo dobra zaprawa do takiej roboty. Klejem możesz także wykonać połączenie z tynkiem. Niekoniecznie trzeba tam dawać siatkę. Siatka wzmacnia cienką warstwę tynku na styro, tutaj pod spodem będzie bloczek.