Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania,

Uciekam.

Dobrej nocki Wielki Planisto :bye:

PS

Chyba nie mówiłam Ci, że jestem pod wielkim wrażeniem Twoich codziennych list "rzeczy do zrobienia" :yes:

Niby taka planistka, a jakoś umknął mi fakt, że muszę mieć drzwi. A może inaczej, nie do końca wyraźnie wyrył mi się w umyśle fakt, że muszę mieć drzwi przed ostatnim malowaniem :bash:

W związku z tym poruszyliśmy wszystkie kontakty, dziś przychodzi pan fachowiec, żeby wymierzyć wszystko po swojemu, wybrałam drzwi nie do końca takie, jakie nam się podobały, ale coś w ten deseń (bo jak się nie ma, co się lubi) drzwi już się robią, w czwartek będą lakierowane, w niedzielę pakowane i jadą do nas. Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy po drodze.

Umówiłam się też na wymianę wkładek w drzwiach. Na czwartek. A nawet 10 nie ma :rotfl:

Z drugiej strony, tak się rozmachałam z tymi drzwiami, że może jeszcze komuś awansem coś w temacie drzwiowym ustalić? Jacyś chętni?

Najgorsze, że nie mam czasu na pracę. A jeszcze bardziej na tłumaczenia. Będzie bida.....

Cześć, fajnie, że ktoś tu zagląda. Ja ostatni tydzień miałam wyjęty z życia. Ten trochę mniej, ale zaraz znowu wracam do bardzo intensywnej pracy i zniknę...

Przez ostatni tydzień niewiele się stało: Położona została podłoga i wylakierowana, przyszły drzwi, dzisiaj kończy się zabudowa w łazience, opracowalismy juz sposób montażu szuflady pod konsolkę, wybrałam lustro

Lustro:

http://www.sklepvox.pl/product/image/9113/lustro_alex.jpg

Kupiliśmy płytki Edimax shine Ash - nie do pokazania zdjęciem - mają fakturę tkaniny o grubym splocie, są błyszczące a jednocześnie niejednorodne. Podobają mi się bardzo. Zobaczymy, co to będzie po położeniu :)

A to drzwi... Co ja się nasłuchałam, że brzydkie, że plastikowe, że jak można taką kasę wywalić na takie paskudztwo... A mnie się podobają i już :) No i zrobione w tydzień:D

:drzwi.jpg

Wyanna witaj! Zaglądam u czasem do Ciebie po cichutku :bye: ale zawsze czasu mało, żeby sie odezwać. Ale teraz muuuszę. Kupiłaś płytki, na które nie potrafiłam się zdecydować, tzn na ten konkretny, szarawy kolor - widziałam u siebie w sklepie perłę, czarny i brązowy. Na alledrogo znalazłam ten ash (szary czy bardziej szaro-beżowy? ciepły czy chłodny - nie widać! ) Dzwoniłam do kobiety i pytałam jakie one są - no śliczne po prostu, bedzie Pani zadowolona :yes: ale póki podjęłam decyzję,że zaryzykuje i kupię ze zdjęcia to juz ich nie ma :( Proszę - zrób zdjęcie tych ślicznotek i podaj mi namiary do sprzedawcy, może być na prv. Pozdrawiam :)

Ania,

Cieszę się, że praca posuwa się naprzód. Rozumiem, że termin przeprowadzki ustalony został na sztywno.

Zawsze chyba w takich chwilach robi się trochę nerwowo. Fajne lustro kupiłaś.

A, że drzwi ładne muszę wierzyć na słowo, bo w foli niewiele widać. Najważniejsze, że Tobie się podobają :yes:

Wyanna witaj! Zaglądam u czasem do Ciebie po cichutku :bye: ale zawsze czasu mało, żeby sie odezwać. Ale teraz muuuszę. Kupiłaś płytki, na które nie potrafiłam się zdecydować, tzn na ten konkretny, szarawy kolor - widziałam u siebie w sklepie perłę, czarny i brązowy. Na alledrogo znalazłam ten ash (szary czy bardziej szaro-beżowy? ciepły czy chłodny - nie widać! ) Dzwoniłam do kobiety i pytałam jakie one są - no śliczne po prostu, bedzie Pani zadowolona :yes: ale póki podjęłam decyzję,że zaryzykuje i kupię ze zdjęcia to juz ich nie ma :( Proszę - zrób zdjęcie tych ślicznotek i podaj mi namiary do sprzedawcy, może być na prv. Pozdrawiam :)

Cześć! Fajnie wiedzieć, że ktoś jeszcze zerka do mnie :)

Kurczę, powiedziałabym Ci dokładnie to samo - są śliczne i będzie Pani zadowolona :)

Spróbuję jutro za dnia zrobić zdjęcie, ale żadne zdjęcie tego nie oddaje. No nie da się. Jeśli nie masz dużego ciśnienia i możesz z tydzień poczekać, to wyślę Ci jakiś ścinek reprezentatywny, żebyś oceniła. Dla mnie za każdym razem jest inny :) A w ogóle po ile na allegro chodzą te płytki?

Ania,

Cieszę się, że praca posuwa się naprzód. Rozumiem, że termin przeprowadzki ustalony został na sztywno.

Zawsze chyba w takich chwilach robi się trochę nerwowo. Fajne lustro kupiłaś.

A, że drzwi ładne muszę wierzyć na słowo, bo w foli niewiele widać. Najważniejsze, że Tobie się podobają :yes:

No nie do końca. Przeprowadzkę odłożyliśmy. Będziemy mieszkać do marca tu, gdzie mieszkamy, no chyba że coś się zmieni :) Zwyczajnie mam teraz tak dużo zleceń, że nie jestem w stanie nawet pomysleć o przeprowadzce. Do tego stopnia jestem uwiązana, że umowę na kuchnię udało się nam podpisać z tygodniowym poślizgiem, mimo że zależy mi na niej bardziej, niż na czymkolwiek innym... Życie :)

Co do drzwi to są zwyczajne, ale przynajmniej szybko zrobione. I postanowiłam żadnej krytyki nie przyjmować, bo już za dużo się nasłuchałam.

Ciśnienie mam, podłoga mi się grzeje ale cóż znaczy tydzień wobec perspektywy dreptania przez następne -naście lat po pieknych (?) płytkach :) Dziękuję za namiar na sklep, może jednak namówie PanaMęża na wycieczkę do Warszawy, chociaz wg niego to niepotrzebne fanaberie - to juz na prawde TU, na miejscu, nic ci sie nie podoba? ;)

Ech, muszę pilnie zgłębić temat ledów do łazienki... A rzeczywistość w postaci megapilnego zlecenia na jutro rano mi na to nie pozwala. Chociaż przyznam się Wam, że rozmawiałam na dniach z moim studiem dubbingowym i moją reżyserką i podobno nawet najtwardsze męskie jednostki się wciągnęły w serial, który teraz robię. Kuriozalne jest to o tyle, że gdzie jak gdzie, ale tam pozazawodowych fascynacji filmami i serialami raczej nikt by się nie spodziewał. To tak, jakby w fabryce czekoladek nagle wszyscy oszaleli na punkcie jakiejś partii produktu.

Pies siedzi właśnie w areszcie domowym. Pod moją nieobecność zeżarł 3/4 rolki ręczników papierowych.

A z wykonczeniowych spraw - zamontowano mi drzwi. Tak mi się domowo zrobiło :)

Drzwi wygladają świetnie, zważywszy na tempo w jakim powstawały, masz dobrego fachowca. Ale płytki na podstawie tego zdjęcia bym nie kupiła :lol2:

Na szczęście widziałam je w realu, tylko w innym kolorze. Ja rozwazam jeszcze ewentualnie sand, ale to jakby mi ten szary nie przypasował. Jak myslisz te "paseczki"na płytkach nie beda zatrzymywały piasku? U mnie tez pies i 19-latek w ciążkich butach i 7-latka biegająca na podwórko i z powrotem niezliczoną ilośc razy.

Te płytki to lapatto, mam nadzieje, że nie będą jakos szczególnie upierdliwe w utrzymaniu w czystości. Ale Ty o tym będziesz szybciej wiedziała :)