Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

A tutaj ten sam łobuz, w maju. Cóż za niewinność i skromność tego pogromcy butów i pluszaków...

Zdjęcie dzięki uprzejmości pani Miry Nowak, stąd: http://www.samoyedija.blogspot.com/2012/04/tak-mao-sonecznych-dni.html

http://2.bp.blogspot.com/-pjBsLncT15Q/T5MW4hTVnPI/AAAAAAAAD3A/U9oTxzhglW0/s1600/P1013637.JPG

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chcesz powiedzieć, że ten słodziak o niewinnym spojrzeniu i rozkosznym uśmiechu pożarł Twoje buty?

Nie pomyliłaś się?

A, do zdjęć jeszcze by się wymiary przydały, żeby jakąś sensowną skalę zachować :)

I jeszcze jedno, Guciaszek z rodzeństwem w porze lanczyku:

http://3.bp.blogspot.com/-O0WOc5FLNs8/T57nFAua0fI/AAAAAAAAD5Y/3ev7tqb5-Tc/s1600/P1014036.JPG

Zdjęcie dzięki uprzejmości pani Miry Nowak, stąd

W ogóle polecam cały blog pani Mirki: samojed i ja

Choćby zdjęcia nowego miotu. Te białe "chomiczki" są niesamowite!

http://2.bp.blogspot.com/-Nh4wXom-3zU/URPskvpQD_I/AAAAAAAAFwg/LOsSiGqpRxQ/s1600/P2068225.JPG

Chcesz powiedzieć, że ten słodziak o niewinnym spojrzeniu i rozkosznym uśmiechu pożarł Twoje buty?

Nie pomyliłaś się?

A, do zdjęć jeszcze by się wymiary przydały, żeby jakąś sensowną skalę zachować :)

Będą, pani profesor!

I niestety, nie pomyliłam się. Ten niewinny pluszak tylko w tym tygodniu posłał do krainy wiecznego recyklingu organicznego: moje buty, swoją ukochaną piłkę i łapki (wszystkie 4) swojego ukochanego szczurka. Resztę szczura chyba zostawił na jeszcze cięższe czasy :lol2:

Samojedy to psy pierwotne. Jeśli się im od małego nie pokaże, kto rządzi w stadzie, to mogą być uciążliwe. Ja swojego spacyfikowałam trzeciej czy czwartej doby (wcześniej miałam miękkie serce, bo jak można krzyczeć na takie futerko)... ale jak mi poprzegryzał sandałki, obgryzł nogi od stolika i sikał średnio 15 razy dziennie, a jak nie sikał to piszczał, wtedy zaczęłam go dyscyplinować. Generalnie to bardzo przyjazne, łagodne zwierzaki, wbrew pozorom, nie są trudne w utrzymaniu, futro jest samoczyszczące - co się wysyfi, to się wykruszy zanim dojdę z nim do domu, sierść sypie tylko raz lub dwa razy do roku, więc nie ma problemu. Kocha dzieci, kocha psy, kocha komplementy, kocha zabawy i zabawki, ale jak nie mam dla niego czasu, to nie jest uciązliwy - bawi się sam ze sobą albo śpi. Fajny jest w sumie (pomijając fakt, że raz na jakiś czas dokonuje szkód - ostatni wybryk to moje nowe najeczki do treningów - zjadł mi cały język w bucie).

Samojedy mają specyficzną budowę pyska - zawsze wyglądają, jakby się uśmiechały, bo wargi im się unoszą do góry. Mega poprawiacz humoru. A jak Gutek strzeli ze dwie czy trzy miny do tego, to zdarza mi się śmiać na głos z niego.

wyanna - no pieska masz do zjedzenia, podziwiania i przytulania. Mój (nie samojed) tez na początku zjadał skórzane części butów i jeszcze papier lubił rwać na małe niteczki:eek:

czy Ty widziałaś na żywo swoją tapetę? Mi osobiście na tak wąskie paski źle się patrzy-migotania oczu dostaję:)

wyanna - no pieska masz do zjedzenia, podziwiania i przytulania. Mój (nie samojed) tez na początku zjadał skórzane części butów i jeszcze papier lubił rwać na małe niteczki:eek:

czy Ty widziałaś na żywo swoją tapetę? Mi osobiście na tak wąskie paski źle się patrzy-migotania oczu dostaję:)

Widziałam. Jak się pod sam nos podstawi, to robi się trójwymiarowa, ponieważ oprócz pasków kolorystycznych jest faktura w postaci fal. Spróbuję w weekend zrobić zdjęcie makro.

To jeszcze kilka zdjęć:

http://1.bp.blogspot.com/-9Qe6AP2JwYU/T86HvLZ1AaI/AAAAAAAAEBY/xsThiXkdRpQ/s1600/Gustav8.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-zb4HjTdHf7s/T86HmLyvMLI/AAAAAAAAEBQ/0OoqLWLgUbA/s1600/Gustav1.jpg

Aniu ! witam immienniczkę:yes:

Takiej słodyczy naprawdę wiele da się wybaczyc,wierzę:yes:.Moj shih tzu (choc okazało się ,że nie do konca i nie od początku rasowy) uwielbia do dzisiaj pod naszą nieobecnosc zjadac buty,jeansy-to jego przysmak i miski mojego syna,wiem co czujesz:yes::D

Twój Gucio jest tak cudny, że wybaczyłabym mu wszystko co by zbroił:D. Wystarczy popatrzeć na jego uśmiech i nogi same się uginają- toż to czysta rozkosz i chodząca niewinność:D

U mnie na jednej ścianie połączenie tapety we wzorek i pasków i dodatkowo rozdzielający border- jedynie na co trzeba uważać to nie można za dużo ścian tak wytapetować bo strasznie przytłoczy i zdominuje :yes:

Ania,

Piesio piękny :eek:

Muszę powiedzieć, że rozumiem jego miłość do szczurków (szczególnie ikeowskich) :lol2:

Czuję, że mogłabym się z Gustawem zaprzyjaźnić :rotfl:

Oto mój parapet w pracy :lol2::rotfl::lol2:

[ATTACH=CONFIG]172347[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172348[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172350[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]172351[/ATTACH]

KOchana, specjalnie dla Ciebie. To właśnie ten szczurek został pozbawiony łapek w tym tygodniu. Weteran wojenny :)

http://4.bp.blogspot.com/-YK-waz_ukY4/T86IRZWG0LI/AAAAAAAAECA/ceU8qXK5Ps4/s1600/Gustav12.jpg

Gustaw jest przesadzony! Mogłabym sie na niego godzinami gapić a jak bym go dopadła to chyba bym go zagłaskała :) słodycz aż kipi! Cudniasty ale nie dla mnie. Ja nienawidzę kupować butów więc nie zniosłabym ich pożerania :rolleyes:

Ja z paskami nie pomogę bo w temacie tapet to ja ciemna masa jestem ;)

Kurde, czemu tak daleko mieszkasz! Dostałabyś klucze do mieszkania, Gutek miałby towarzyszkę a ja jeden problem z głowy :)

Korozjo, jakbyś kiedyś jeszcze zawitała w tej części Polski, to pamiętaj, że drzwi u nas są dla Was zawsze otwarte.

Też nad tym ubolewam :cry: Mój M. również jest zachwycony Waszym psiakiem. On uwielbia wszystkie takie misiowate czworonogi więc Gutek miałby więcej towarzyszy :) raz, jak na wakacjach mój M. zobaczył na żywca białego chow chow to przez chyba m-c to przeżywał! :D całe Świnoujście przeszliśmy wzdłuż i wszerz żeby tego chow chow odszukać! hehe

Dziękuję za zaproszenie :hug: Muszę tylko tego mojego chłopa do wycieczki zmusić. Na razie tylko marudzi jakie to bilety drogie, jak to w stolicy drogo. Na nic moje tłumaczenie że bilety kupimy z wyprzedzeniem to zniżka będzie a ja narobię mu gar kotletów i nie będzie musiał się w drogiej stolycy żywić. Obiecałam nawet nie chodzić po sklepach ;) Tylko to jest tak zwany człowiek-problemik więc łatwo nie mam :rolleyes:

Ale jak się uda to bede pamiętać o Waszych otwartych drzwiach :)