Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anulka, byłam wczoraj w Castoramie i oglądałam Twój żyrandol.

No, fajny jest :yes:

A nawiązując do tego, co napisałaś u Ilutka:

Całkiem miłe to dla oka :) Ja się zasadzałam na taki, jak ma Narendil, ale odpuściłam po zobaczeniu ceny.

Castorama ma kosz w podobnym stylu. Tylko taki w kolorze stalowym.

W bardzo przyjaznej cenie. Można by go sprejem potraktować.

Nie mogę go znaleźć na stronie, ale mam zdjęcie w telefonie.

Jeśli chcesz, to mms-a wyślę :D

W ogóle szykuje mi się DYI do sypialni i nie mogę się już doczekać aż mi materiały poprzychodzą :D

Co dokładnie?

Będziecie tapicerować łóżko?

Oj, to się będzie działo :lol2:

Widzę,że tapeta staneła na paseczkach:D z niecierpliwoscią czekam na fotki po położeniu,stawiam,że będzie super!:yes::yes:

Lampa bardzo mi się podoba,a i bosskii kolorek na ścianie w sypialni :yes: :wiggle: co to ?:D

Tak jest, tapeta paseczkowa :) Leży już z miesiąc, ale niestety, taki się okres karencji trafił i nic nie dało się zrobić. A kolorek dziękuje za docenienie. Generalnie robiliśmy z mieszalnika na bazie zmywalnego Teknosa. Farba świetna, zmywa się jak złoto. A kolor z wzornika Fluggera 5344. Jak malowaliśmy próbką płytę gipsową, to wyglądała na białą i odpadła jako kolor główny. Ale że próbka duża, to postanowiłam spróbować za drzwiami, jak będzie wyglądać i po dwukrotnym kryciu wyszła idealnie. Jaśniutki szary, który zmienia się z porą dnia i fajnie wydobywa biel mebli.

Obiecanki cacanki i co ?

:popcorn::popcorn::popcorn:

Bo pękniesz od tego popcornu! Widział to kto tak się na noc najadać?

A z updatem to się troszkę pośliźnie z prozaicznego powodu. Byłam dzisiaj w szpitalu na pewnym zabiegu przekładanym od czasów króla ćwieczka i trochę kontuzjowana jestem. Po krótce: zabieram się za łazienkę - chciałam Wam pokazać zdjęcia przed, w trakcie i po tapetowaniu. Ale nawet nie miałam siły ogarnąć łazienki i wywalić rzeczy do zdjęć "przed". Udało mi się zagruntować definitywnie listwy przy suficie, bo strasznie prześwitywały i wyglądały tak, że mnie zęby bolały.

Chciałam też pokazać wam zdjęcia z mojego małego DYI - robię stojak na ubrania, ale nie mam wszystkich narzędzi, żeby zacząć. Inne DYI, które tak naprawdę zapowiadałam, to komoda do salonu. Ale tu pary z ust nie puszczę, póki nie zacznę działać. Trzecie DYI sypialniane, to faktycznie łóżko, ale ciągle biję się z myślami, czy nie lepiej zamówić węższego, 140 ale w stylu Hopena. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, gdzie takie łóżka z pochylonym oparciem i za rozsądną cenę sprzedają?

22199_PE107066_S4.jpg

Hopen oprócz wieeelu wad, ma te dwie rzadko spotykane zalety: mega wygodne oparcie i szerokie boki, na których można komórkę i wino zawsze odstawić i psu ciasteczko położyć :D

Aneczka,

Jak szukaliśmy łózka, to wydawało mi się, że Takie z poszerzonymi bokami są wszędzie (oparć nie pamiętam). :(

My z kolei szukaliśmy bez "boczków" bo będziemy mieli szafki nocne, ale przede wszystkim dlatego, że jak nocowaliśmy u znajomych 2 noce, to spaliśmy w takim łóżku.

Od tamtej pory boje się łóżek z boczkami cry.gif

Nie wiem może my jacyś nie tacy jesteśmy, ale tak poobijanych nóg dawno nie miałam,a najbardziej przy wstawaniu...

Takie łózka są dla mnie zbyt nowoczesne. :(

No to się wypowiedziałam... Expert (przez x)...

No, z boczków mogę zrezygnować, bo w sumie jakieś stoliki nocne przewiduję, ale to oparcie... My w sumie mamy trzy łóżka: we własnym mieszkaniu, u teściów i u moich rodziców. U siebie mamy hopena z pochylonym oparciem - świetne do czytania, oglądania filmów w łóżku, siedzenia z kompem (ja to chyba w sumie tygodnie przepracowałam na hopenie, tak dobrze mi się siedzi). Do moich rodziców kupiliśmy z prostym wysokim oparciem - i mimo tony poduszek nie potrafię tam się usadzić. Zawsze coś jest nie tak. U teściów, nauczeni tym doświadczeniem, kupiliśmy proste zwykłe łóżko z niemal zerowym, prostym zagłówkiem, do czego obszyłam dwie poduchy, jako oparcie. Nadal prostość tego oparcia mi przeszkadza - muszę sobie układać poduchę i uważać, żeby się nie wiercić. Dlatego nasz hopen przeżył drugą przeprowadzkę wraz z nami i mimo koloru, który mnie gryzie, żal mi go oddać...

No, z boczków mogę zrezygnować, bo w sumie jakieś stoliki nocne przewiduję, ale to oparcie... My w sumie mamy trzy łóżka: we własnym mieszkaniu, u teściów i u moich rodziców. U siebie mamy hopena z pochylonym oparciem - świetne do czytania, oglądania filmów w łóżku, siedzenia z kompem (ja to chyba w sumie tygodnie przepracowałam na hopenie, tak dobrze mi się siedzi). Do moich rodziców kupiliśmy z prostym wysokim oparciem - i mimo tony poduszek nie potrafię tam się usadzić. Zawsze coś jest nie tak. U teściów, nauczeni tym doświadczeniem, kupiliśmy proste zwykłe łóżko z niemal zerowym, prostym zagłówkiem, do czego obszyłam dwie poduchy, jako oparcie. Nadal prostość tego oparcia mi przeszkadza - muszę sobie układać poduchę i uważać, żeby się nie wiercić. Dlatego nasz hopen przeżył drugą przeprowadzkę wraz z nami i mimo koloru, który mnie gryzie, żal mi go oddać...

Co do oparcia to się zgadzam. Trudno trafić na odpowiednie. Mnie się jeszcze nie udało. :(

Ania,

co nie tak z obecnym łóżkiem? Za duże jednak? Zawsze można spróbować podpiłować :rotfl:

Zdradzaj tu szybciutko szczegóły tych robótek ręcznych.

Jaką komodę chcesz wystrugać?

Stojak na ubrania? Jeszcze szybciej. Do przedpokoju?

Rety, jak ja lubię patrzeć, kiedy ktoś coś samodzielnie dłubie :lol2:

Zabieg, mam nadzieję, udany? I prawie już zapomniany?

Ania,

co nie tak z obecnym łóżkiem? Za duże jednak? Zawsze można spróbować podpiłować :rotfl:

Zdradzaj tu szybciutko szczegóły tych robótek ręcznych.

Jaką komodę chcesz wystrugać?

Stojak na ubrania? Jeszcze szybciej. Do przedpokoju?

Rety, jak ja lubię patrzeć, kiedy ktoś coś samodzielnie dłubie :lol2:

Zabieg, mam nadzieję, udany? I prawie już zapomniany?

Ech, łóżko jest za szerokie. Ale piłowanie odpada - jesli już to tylko zamówienie węzszego. Ale nei ma na świecie drugiego takiego, bo Ikea wycofała hopeny.

Komodę mam. Jedyną, jaką wynalazłam 70 cm bez udziwnień. Tylko kolor nie taki i trzeba poprawić na właściwy.

A stojak pewnie do sypialni :D

Ogłoszenie parafialne!

czy ma ktoś namiary na stacjonarny sklep z tkaninami, hurtownie itp? Chcę pilnie kupic coś ładnego, ale muszę zobaczyć na żywo :D Waham się między drobniutkimi paseczkami w granacie i bieli, jak na moim jedynym żyrandolu, kropki, paisley, ewentualnie szukam fajnej tkaniny we wzorze szewron albo jeszcze lepiej quatrefoil. Najważniejsze, że w granacie/bieli. Nie wiem, tylko, czy ma być sielsko-anielsko, czy ma być tommy-hilfigerowsko, czy kororowo

Jako oddana parafianka mam pytanie.

Czy proboszcz , te arrasy kupuje za swoje czy za mszowe ? ;) :lol2:

Z tacy oraz z prywatnej karty kościelnego :D

Illu, podrzucisz namiary na tę hurtownię? Bo chyba mam coś, co mnie zadowoli, ale wolałabym jeszcze dać sobie szansę stacjonarnie na tkaniny :D

A w ogóle to mam blat :D