kocimieta 30.04.2013 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To się wytłumaczyłaś tylko nie wiem czy w jednej szafie zmieści sie tyyyle rzeczy... :) Co do podłogi - cieszę się, że przeszła pozytywnie test brudu, u mnie jej szlachetność póki co mocno przykurzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 30.04.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To się wytłumaczyłaś tylko nie wiem czy w jednej szafie zmieści sie tyyyle rzeczy... Musi. Wedle planów, wejdzie tam jeszcze minimum 3mb drążków ubraniowych, pościel i ręczniki. A, i torby, torebki, plecaki. Szafa ma ponadnormatywną głębokość, bo ok 70-75 cm. Pomyślałam więc, że przy takiej głębokości zamiast robić drążki w poprzek, czyli tak standardowo, mogłabym zrobić je wysuwane, jak cargo. Dzięki temu zamiast 2x 100cm miałabym 4x75cm, czyli o cały metr drążka więcej. Podobno jednak nie ma carg ubraniowych, a firma, która mi wczoraj robiła wycenę, nie chce podjąc się samoróbki, bo dają jakąś kosmicznie długą gwarancję na swoje wyroby, a na samoróbki nie mogą, bo nie wiedzą, jak to się sprawdza w praktyce... Zastanawiałam się, może w takim razie zrobić wieeeelką szufladę, a w środku postawić takie zwykłe, tanie stojaki na ubrania, tylko z dwoma drążkami, jak trzepak? Ma to dwa minusy: 1. jak utrzymać stabilnie 2m front przymocowany tylko na dole 2. czy tandemboxy albo instalacje do szuflad typu tandembox są długie na 75cm? W sumie, jak sobie rozkminię wszystko, to równie dobrze mogę się zamienić w doktor narendil i sama se poskręcać. W sumie know-how jest mój, a za to się płaci najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 10.05.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 I jak tam sprawa z szafą? Będzie nie będzie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 11.05.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 I jak tam sprawa z szafą? Będzie nie będzie....? O cześć Dawno nie zaglądałam na FM, bo się okropnie pochorowałam i wszystkie mieszkaniowe sprawy poszły w odstawkę. W końcu doczekaliśmy się wyceny szafy (i szafek w łazience). Niestety, 9k to dla mnie za dużo. Po prostu nie czuję, żeby te meble były tyle warte. W międzyczasie znaleźliśmy w drzwiach ulotkę od pewnego lokalnego studia kuchennego i tam bardzo mi się podoba zarówno plan, jak i pomysł na wykonanie. Tylko cena 8,300 Dzisiaj pojechaliśmy do Indeco. Czekamy na wycenę. A ja chyba sobie wymaluję moją szafę i porozsyłam po Polsce. Kurczę, za 9k to ja sobie na fajny urlop mogę pojechać, a nie mebel postawić Z milszych rzeczy: dzisiaj mieliśmy wizytę panów prysznicowych. Jak dobrze pójdzie, za tydzień będę miała kabinę prysznicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 11.05.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Pan prysznicowy ? A co to za stanowisko ? Plecy myje? Wode ustawia ? Ręcznik podaje ? Tak pytam.... Babcia klozetowa to wiem, znam, widziałam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 11.05.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Kupiliśmy też nową kanapę. A właściwie - zamówiliśmy "skrojoną na miarę", ponieważ te, które są fabrycznie dostępne, nie odpowiadają nam rozmiarowo. A w tym tygodniu pożegnaliśmy się z naszym Klippanem - od czwartku mieszka w pobliskiej naleśnikarni. Jutro idziemy go odwiedzić Trochę o kanapie: Wybraliśmy się do lokalnego BRW i znaleźliśmy tam przypadkiem całkiem fajną sofę. Nazywa się Big Mama i bardzo nam odpowiadała. Ma funkcję spania, ma lamówki, jest wygodna. Po prostu super. Kiedy wróciliśmy, zaczęłam guglać i znalazłam producenta: firma Kasprzakk, obecnie Optisofa. Tak wygląda na stronie producenta: W katalogu producenta znalazłam jeszcze inne ciekawe modele: 1. Sofa Mama, która jest 20 cm węższa (big mama była troszkę za szeroka dla nas i nogi mi dyndały ) 2. Sofa glamour 3. Sofa inbox Problem z nimi jest taki, że są za długie dla nas. I przypadkowo w rozmowie z rodzicami dowiedzieliśmy się o lokalnym producencie mebli. Pojechaliśmy do niego w ubiegłą sobotę, z założeniem "pooglądamy, pomyślimy" a wyszliśmy z zamówieniem na sofę, która jest hybrydą tych trzech. Będzie zrobiona na taką długość, jaką nam trzeba, obita jasnoszarym materiałem z grafitowymi lamówkami. Ma specjalną, miękką piankę, na której nam się najlepiej siedziało i automat do rozkładania. A wszystko za mniejszą sumę, niż jakakolwiek inna sofka, którą oglądaliśmy Postanowiłam ją podzielić na 3 części, tak jak sofa glamour, ponieważ z dwiema poduchami osoba która siedzi w środku, będzie siedzieć na dziurze ;D Zamówiliśmy sobie też takie okrągłe boczki, jak w sofie Mama i Glamour. Nie mogę się już doczekać. Zamówiłam też daaaaaaaaaawno temu na tkaniny.net materiał obiciowy do mojego DYI, ale dziady ciągle po 3 tygodniach nie wysyłają ani nie odpisują na maile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 11.05.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Pan prysznicowy ? A co to za stanowisko ? Plecy myje? Wode ustawia ? Ręcznik podaje ? Tak pytam.... Babcia klozetowa to wiem, znam, widziałam .... Mari, rozpalasz moją wyobraźnię Niestety, w moim przypadku pan prysznicowy, to pan, który przyjdzie z dużą szybką i zrobi mi rozpierduchę w łazience, bo chce wiercić w podłodze, pod którą jest mata podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 12.05.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kurcze ceny szaf to niestety tragedia:bash: Ja to się chyba nigdy nie dorobie szafy. Potrzebuję taką na całą ścianę w sypialni więc ogromna. Cenowo wychodzi masakra. A może coś z Ikeą wykombinujesz. Ktoś na muratorze tak zrobił. Środek ikeowy a drzwi na zamówienie z innego miejsca Kanapy fajne. Śliczny kolorek tej glamour na obrazku Ja z M. to chyba jacyś nieudolni jesteśmy. Już tyle razy czytałam że ktoś sobie coś upatrzył ale ostatecznie załatwił sobie za super cenę od producenta. Ja tak nie potrafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 W sumie, jak sobie rozkminię wszystko, to równie dobrze mogę się zamienić w doktor narendil i sama se poskręcać. W sumie know-how jest mój, a za to się płaci najwięcej Polecam Ja nie wiem, za co stolarze tyle kasy sobie życzą Ze zdrowiem już wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.05.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 pod którą jest mata podłogówki.. To, zwykle źle się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 12.05.2013 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Kanapy fajne. Śliczny kolorek tej glamour na obrazku Ja z M. to chyba jacyś nieudolni jesteśmy. Już tyle razy czytałam że ktoś sobie coś upatrzył ale ostatecznie załatwił sobie za super cenę od producenta. Ja tak nie potrafię Korozjo, miałam dzisiaj okazję siedzieć na tej glamour. Jest po prostu boska. Dobrze, że jest za duża, bo bym się zaczęła wahać Jest taka piękna, elegancka, miękka, możesz sobie skonfigurować z jakich tkanin chcesz ją mieć uszytą... A cena od 2600 w zależności od tkaniny. Nie jest źle. A czego tak naprawdę potrzebujesz jeszcze? Wydawało mi się, że już jesteś urządzona na dobre Ja nie wiem, za co stolarze tyle kasy sobie życzą No właśnie. Ja też nie. Chyba przeliczę sobie koszt płyty, wtedy będę mogła wiedzieć, jaką cenę mogę przyjąć za dopuszczalną. Za takie pieniądze to ja na wakacje pojadę, a nie szafę sobie kupię Ze zdrowiem już wszystko ok? No, nie do końca. Szczególnie wieczorami mam duszące ataki kaszlu. Brakuje mi powietrza :/ I pomysłów, co mi jest. To, zwykle źle się kończy Dlatego liczę na to, że będziemy po prostu kleić Się okaże jak to będzie. Powoli mi wszystko jedno się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 12.05.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Z nowych rzeczy: Kupiliśmy sobie dwa stoliki nocne: Zdjęcie słabe, bo zrobione chwilkę temu. A także właśnie skończyłam kłaść pierwszą warstwę farby na moim kamerdynerze DYI: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 14.05.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Jako że mój kamerdyner i mój stolik nocny nie spotkały się ze zrozumieniem, postanowiłam wkleić znalezioną super kanapę. Wygląda na mega wygodną i będę polowac na fotel z tej serii. Oto Sofa Nuvola Gervasoni. Cały efekt robią te pikowania, bo w innym materiale nie wygląda już tak fajnie.http://czasnawnetrze.pl/i/Y2g9NjAxJmg9NjAxJmN3PTY5NCZjeT0zJnc9Njk0JmN4PTExMw==/2e1b7d7c/18776-_MUSI_BYC_MOOD_DESIGN.jpg Edytowane 14 Maja 2013 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 14.05.2013 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) A tu fotele. Nie podoba mi się,że ze strony luxprodukt czy coś takiego. Raczej nie sugeruje ceny ikeowej http://3.bp.blogspot.com/-YvLzqpTRIa0/UJjwMwkJtRI/AAAAAAAAGGY/IO_zYZBk4EU/s1600/nuvola_armchair_sofa_gervasoni_design_furniture_idea_livingroom_before_after_inspiration_home_vavavoom_blog_01.jpg http://www.luxprodukt.pl/image/gervasoni_01.jpg Edytowane 14 Maja 2013 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.05.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 kamerdyner super, śliczny ma kolor:yes: Sofa Nuvola Gervasoni fajniutka, cena pewni kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 15.05.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Szafeczka świetna,kamerdyner wymiata ,a jego kolorek miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
london23 15.05.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Sofa i fotela mają to coś ale czy mnie urzekają myyy.... chyba nie do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 16.05.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Jaki boski kamerdyner ! A jakie sliczne szafki nocne ! Sama robiłas ? Zdolniacha :lol2: Kanapiszcza,smiechowe. Ciekawe, ile nerek kosztują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 17.05.2013 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jaki boski kamerdyner ! A jakie sliczne szafki nocne ! Sama robiłas ? Zdolniacha :lol2: Kanapiszcza,smiechowe. Ciekawe, ile nerek kosztują.... Coś ten Twój zachwyt podejrzany :lol2: Kamerdyner sama robiłam, szafki pozwoliłam Ikei zrobić Rozglądam się powoli za dużym, wygodnym fotelem, bo nasze malutkie już mi się znudziły. Zastanawiam się nad obiciem go w jakiś kolor. Może w odcieniach błękitów, może paski jakieś (chyba powoli zaczynam u siebie zauważać manię paskową)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.05.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kamerdyner sama robiłam, ..... poproszę o instrukcje:cool: i jaki to kolorek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts