Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

mamy też mały problem ze sprzętem kuchennym. Po wczorajszych poszukiwaniach byłam baaaaaaaardzo przekonana do tego

http://www.gotujmy.pl/ai/2460_ora-ito-white---futurystyczne-biale-agd_16_2.jpg

http://www.digsdigs.com/photos/gorenje-ora-ita-white-kitchen-appliances-554x279.jpg

Niestety, dzisiejsza wyprawa do MM trochę poddała pod wątpliwość tę decyzję. Czy przez tę szybkę w ogóle widać potrawę? Napisałam do gorenje. Się okaże, czy ktokolwiek przejmie się moim pytaniem.

Witaj Wyanno, taki piekarnik ma Aneta S, moze zajzyj do niej, ma swoj watek w galerii. :bye:

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam się u Ciebie :bye:

Inspirację są cudowne, w sprawie marmuru nie doradzę, radziłabym Ci jednak ze względu na pieska zrobić w przedpokoju gres/kafle drewnopodobne-nie będzie różnicy kolorystycznej z salonem.

Co do sprzętu-myślę, ze będzie widać potrawy, bo to jest szkło. Ja zastanowiłabym się nad Gorenje z innego powodu. Będziesz miała różnicę kolorystyczną z frontami szafek w zależności od oświetlenia- kuchenka ma szarawy lub zielonkawy odcień. Ponadto w kilku sklepach powiedziano mi, że jest to awaryjny model. Nie wiem czy dokładnie o ten model chodziło, czy o całą markę Gorenje:rolleyes:

Witam się u Ciebie :bye:

Inspirację są cudowne, w sprawie marmuru nie doradzę, radziłabym Ci jednak ze względu na pieska zrobić w przedpokoju gres/kafle drewnopodobne-nie będzie różnicy kolorystycznej z salonem. [/Quote]

Pies i moja wielka niechęć do bycia perfekcyjną panią domu wygrywają. Będzie zwykły gres :)

Co do sprzętu-myślę, ze będzie widać potrawy, bo to jest szkło. Ja zastanowiłabym się nad Gorenje z innego powodu. Będziesz miała różnicę kolorystyczną z frontami szafek w zależności od oświetlenia- kuchenka ma szarawy lub zielonkawy odcień. Ponadto w kilku sklepach powiedziano mi, że jest to awaryjny model. Nie wiem czy dokładnie o ten model chodziło, czy o całą markę Gorenje:rolleyes:

No właśnie, im bardziej drążę, tym gorsze opinie o gorenje, a w szczególności o linii ora ito. No nic, najwyżej będziemy mieć czarną plamę z agd w białej zabudowie.

A tak w ogóle, to witam Natalio!

Aniu, zarówno Alaska, jak i Saloni Diagon bardzo mi się podobają.

Do mnie nie pasują, ale zachwycają u innych.

Będzie pięknie!

Odnośnie piekarnika, to Simplicity też ma wersję biała ;) Tylko pytanie jak biały jest ten biały? I jak bardzo musisz mieć zgrane odcienie?

Wrzucę Ci później fotkę zrobioną podczas pieczenia. Widać środek piekarnika.

O awaryjności Gorenje nic nie powiem, bo lodówka działa bez zarzutu, a piekarnik używamy od niedawna. Ale, nigdy też nie ukrywałam, że kupione ze względu na wygląd :lol2:

Narendil, wiem, że simplicity ma wersję białą, nawet sobie macałam ją. Tylko nie ma mikrofali, a ja mam jeden sprzęt nad drugim... Muszę poczekać, aż się Anetka S. odezwie w sprawie ora ito. Widzisz, z tego, co wymacałam w mediamarkcie, Twoja linia ma na środku przezroczyste szkło z kropkami, ora ito natomiast ma coś w stylu frontu w lacobelu. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić podglądania potraw.

Płytki dziękują za pochwały. Marzeniem męża jest łazienka glamurowata, moim tak średnio, bo boję się, że po miesiącu mi się opatrzy. Wszystko wyjdzie w praniu.

Wydaje mi się, że u Anetki czytałam, że nic nie widać. I chyba mirela też ma ten piekarnik.

Obiecana fotka. Nie wiem, czy się przyda, bo jest tak jak mówisz. Mój piekarnik ma normalną szybę z kropkami.

02122012635.jpg

To ja się wypowiem na temat piekarnika bo sama taki baardzo chciałam mieć. Z tego co wyczytałam w necie to niestety nic nie widać w czasie pieczenia ;/ już jak w media oglądałam ten piekarnik to ta szyba mi się taka podejrzana wydała.

Dostałam odpowiedź od przedstawiciela handlowego gorenje polska:

"W białej linii Ora-Ito ze względu na specyfikę designu, podgląd przygotowywanej potrawy jest nieco ograniczony w porównaniu do innych modeli gdzie przednia szyba w centralnej części jest przezroczysta. Podczas pracy piekarnika działa wewnętrzne oświetlenie, które w pewnym stopniu umożliwia podgląd."

dla mnie to brzmi: nie ma takiej opcji :D

Dostałam odpowiedź od przedstawiciela handlowego gorenje polska:

"W białej linii Ora-Ito ze względu na specyfikę designu, podgląd przygotowywanej potrawy jest nieco ograniczony w porównaniu do innych modeli gdzie przednia szyba w centralnej części jest przezroczysta. Podczas pracy piekarnika działa wewnętrzne oświetlenie, które w pewnym stopniu umożliwia podgląd."

dla mnie to brzmi: nie ma takiej opcji :D

Jak widać język polski jest bardzo elastyczny :lol2:

A jeszcze muszę jedną rzecz Wam powiedzieć. Poprosiłam przedstawiciela Finishparkietu o próbkę deski klejonej wykończonej w półmacie - jesion thermo. Dzisiaj pojechałam tam, po odbiór, mając w głowie wyobrażenie słowa próbka jako coś nie większe niż pół klepki i szerokie na dwie, które czasem niektórzy wypożyczają.

.

.

.

..

Dostałam dechę. Taką na oko 1,20m. Targałam ją 25km po mieście, chociaż faktyczna trasa była trochę dłuższa(trochę kluczyłam po sklepach), byłam na kolacji w restauracji (!!) i u kosmetyczki (!!) z dechą.

Czułam się jak Johnny z kreskówki Ed, Edd i Eddy.

http://stacjakultura.pl/images/articles/32_stacjakultura_1285854750.jpg

Miny przechodniów - wymowne. Sprzedawców z Nespresso, Skoku na sok i H&M - bezcenne.

Developer-my 3-0.

Mieszkanie nieodebrane po raz trzeci. Przedstawiciel developera tłumaczy się, że wykonawca poinformował, że wszystko wymienili. Pojęcie słowa "wszystko" jest dosyć szerokie, jak widać. Porysowane szyby nie kwalifikują się do tej kategorii.

Developer zaproponował, żebyśmy odebrali z uwagami, zapłacili ostatnią ratę, a oni nam to poprawią. Tjaaaaaaa.... widząc, jak teraz garną się do zakończenia poprawek ciężko mi uwierzyć, że po zapłacie reszty jeszcze bardziej będzie im zalezeć na mojej satysfakcji......

no to ^%$^%$,

ja odpuściłam, po 1,5 miesiącach "poprawek" developer oddał mieszkanie w stanie pierwotnym:sick:

jak zapłacisz nie zrobią NIC:no:

A no właśnie. A tak w ogóle, Natalio, czy przy odbiorze mierzyli przy Tobie powierzchnię? Bo mamy wrażenie, że nas trochę kantują. Dostaliśmy pomiary "po tynkach" niby zrobione, tylko że okazało się, że nei nasze mieszkanie mierzyli, bo nie ma tam zmian lokatorskich uwzględnionych.

Ech no ech.

Klucze jak dobrze pójdzie dostaniemy pod choinkę.

Nie było mnie tydzień. Tyle zajęło mi przetrawienie tej potwarzy, jaką jest czwarty odbiór. I dzisiaj odebraliśmy mieszkanie! Jupiiiiiiiiiiiiiiiiii! teraz tylko rachu ciachu bank wypuszcza kaskę, developer wysprzęga się z kluczy, pilotów, kodów i wszystkiego, co jeszcze tam mają i wchodzimy z demolką!!!!!!!!

Po pierwsze, sprawdzamy, czy da się hydraulikę przenieść

Po drugie, ryjemy ściany i przenosimy elektrykę

Po trzecie, maskujemy rury od klimy jakąś tam roletką czy innym KG

A potem świętujemy sylwestra, bo nic więcej w tym roku nie ma szans zrobić. Ale dobre i to :wave: