illusjon 23.05.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Ania, Z moją firmą kuchenną jest tak samo. Projekt, kuchnia i wykonanie super, ale obsługa posprzedażowa.... To już nawet śmieszne nie jest.... U mnie też K się tą sprawą zajmuje i mam wrażenie, że jak nie wezmę tego we własne ręce to nic się w tej sprawie nie stanie do września... bo przerwy urlopowo-wakacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 23.05.2013 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) łomatko, Ilu, a co tam u Ciebie nie wyszło? Wydawało mi się, że wszystko masz pozamiatane w sprawie kuchni... EDIT: wlazłam do Ciebie i doczytałam, że o baterię chodzi. Nosz kurde, przypomniało mi się, jak o niej opowiadałaś. Aż się wierzyć nie chce. A propos, czy Ty też widzisz pewną symetrię problemów w urządzaniu naszych mieszkań? Edytowane 23 Maja 2013 przez wyanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 23.05.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) łomatko, Ilu, a co tam u Ciebie nie wyszło? Wydawało mi się, że wszystko masz pozamiatane w sprawie kuchni... EDIT: wlazłam do Ciebie i doczytałam, że o baterię chodzi. Nosz kurde, przypomniało mi się, jak o niej opowiadałaś. Aż się wierzyć nie chce. A propos, czy Ty też widzisz pewną symetrię problemów w urządzaniu naszych mieszkań? Ania, Ja też tak sobie pomyślałam, jak uruchomiłam pierwszy raz po przeprowadzce klimę i woda zaczęła mi kapać nie tą stroną. Na szczęście udało się problem załatwić już następnego dnia. Rurka do odprowadzania wody z klimy, w czasie remontu, gdy jeszcze sterczała sobie swobodnie ze ściany dostała taka porcję pyłu, że się w środku zatkała. Po 2 godzinnym chłodzeniu nazbierało się w niej tyle wody, że zaczęła wypływać na blat w kuchni. Na szczęście panowie zamontowali mi prawie 3 cm rurki i udało się je przeczyścić. Gdybym miała takie cieniutkie jak w poprzednim mieszkaniu już by było po klimie, albo ściana do kucia... Jesteśmy sprzężone Edytowane 23 Maja 2013 przez illusjon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.05.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ania, Ja też tak sobie pomyślałam, jak uruchomiłam pierwszy raz po przeprowadzce klimę i woda zaczęła mi kapać nie tą stroną. Na szczęście udało się problem załatwić już następnego dnia. Rurka do odprowadzania wody z klimy, w czasie remontu, gdy jeszcze sterczała sobie swobodnie ze ściany dostała taka porcję pyłu, że się w środku zatkała. Po 2 godzinnym chłodzeniu nazbierało się w niej tyle wody, że zaczęła wypływać na blat w kuchni. Na szczęście panowie zamontowali mi prawie 3 cm rurki i udało się je przeczyścić. Gdybym miała takie cieniutkie jak w poprzednim mieszkaniu już by było po klimie, albo ściana do kucia... Jesteśmy sprzężone Ilutku, a nie miałaś żadnych problemów z listwami przypodłogowymi? My jesteśmy na etapie przedlistwowym i zaczęliśmy się wczoraj zastanawiać, jak zrobić 8 cm listwy przy szafie wnękowej... Ona akurat cokołu miec nie będzie (bo dwa cm to żaden cokół) Nie znacie jakichś rozwiązań? Jak się obudowuje listwami przypodłogowymi przy np szafach przesuwnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Ania Do tej pory przy szafach przesuwanych miałam prowadnicę poprowadzoną po podłodze. W nowym mieszkaniu mam tylko 1 szafę z suwanymi drzwiami, trochę nietypowymi, ale zawsze i u mnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 24.05.2013 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Anulka, ja chyba jakoś źle się określiłam. Nie wiem, jakoś przy tym piątku źle mi się myśli. Generalnie moja szafa będzie miała drzwi skrzydłowe uchylne (tak się to chyba nazywa) ale na dole nie będzie praktycznie cokołu, więc tak, jak w tych przesuwnych. Mój problem polega na tym, że dociągnięcie listew przypodłogowych do samej szafy spowoduje, że zablokowane będzie jedno skrzydło. WIęc jak te listwy przyciąć, żeby można było drzwi otworzyć? Chyba muszę zapytać wykonawcę szafy, jak on to widzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Anulka, ja chyba jakoś źle się określiłam. Nie wiem, jakoś przy tym piątku źle mi się myśli. Generalnie moja szafa będzie miała drzwi skrzydłowe uchylne (tak się to chyba nazywa) ale na dole nie będzie praktycznie cokołu, więc tak, jak w tych przesuwnych. Mój problem polega na tym, że dociągnięcie listew przypodłogowych do samej szafy spowoduje, że zablokowane będzie jedno skrzydło. WIęc jak te listwy przyciąć, żeby można było drzwi otworzyć? Chyba muszę zapytać wykonawcę szafy, jak on to widzi.... Hmmm, no to nie wiem. Ja w holu mam cokoły 4 centymetrowe, 2 cm to jednak przy takich wymiarach spora różnica? Nie wiem co Ci doradzić. Może faktycznie wykonawca coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Anulka, nie mam czasu szukać, ale zajrzyj TUTAJ.Gdzieś wśród jej zdjęć znajdziesz pokazaną przyciętą listwę przypodłogową, tak by nie blokowała otwierania drzwi.Może w wolnej chwili sama też pogrzebię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 25.05.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Anulka, nie mam czasu szukać, ale zajrzyj TUTAJ. Gdzieś wśród jej zdjęć znajdziesz pokazaną przyciętą listwę przypodłogową, tak by nie blokowała otwierania drzwi. Może w wolnej chwili sama też pogrzebię. Szukałam, ale nie znalazłam niczego takiego, jak u nas... Może ślepa (albo upita) byłam. A tak w ogóle strasznie podobają mi się te lampy http://img.bazarek.pl/302648/16754/3919302/20613359625173be7ae817c.jpg Kare Design: Swing Iron Tre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 25.05.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 I Swing Iron Zylinderhttp://9design.pl/data/gfx/pictures/medium/1/9/2391_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 28.05.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Mi się też strasznie podobaja ale u siebie ich nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 31.05.2013 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 Mi się też strasznie podobaja ale u siebie ich nie widzę Ja też ich u siebie nie widzę, głównie ze względu na cenę. A propos ceny, trafiłam na taki fajny zegar z filcu. Ale kosztuje 6 stów. Kogoś mocno pogięło. http://czasnawnetrze.pl/i/dz0zMDAmaD0zMDAmYmd3PTMwMCZiZ2g9MzAw/353dfa84/22154-_filcowy_zegar_leff_felt.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 31.05.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 A ponieważ rozglądam się też za biblioteczką, znalazłam takie zestawienie:klikTo jest bardzo fajne http://czasnawnetrze.pl/i/dz04MDAmaD04MDA=/2a9f63bc/10455-dod_system_polek_melody_studio_nueland.jpgTe sarnie nóżki też są super, chociaż chyba nie u mnie:http://czasnawnetrze.pl/i/dz04MDAmaD04MDA=/d245b8b9/10444-_zestaw_regalow_nino_galimberti.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 03.06.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jupi! Dzisiaj przyszły zamówione lampy: Elstead Finsbury Park oraz Massive Brenna. Najprawdopodobniej też przyjdą tkaniny do obicia mojej komody i zasłony i masa próbek na zasłony do salonu. Wczoraj też kupiłam dwie lampy, jedną nad stół a drugą do wnęki. Kupiłam bo tanie i ładne. Z przewagą na tanie No i dlatego, że nie chce mi się szukać dalej. VISINGSO http://lampydomowe.pl/wm.php?img=0fada65e8f9f38b8d7733f25ca82ec8d93e9 http://lampydomowe.pl/wm.php?img=85ca94199ea303a3e4ec7cbdcba0203371cd No i wczoraj wytapetowaliśmy ścianę, która będzie dnem szafy w przedpokoju. Całkiem profesjonalnie nam to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 03.06.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ale się cieszę Wreszcie coś do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 03.06.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Ania, Ale u Ciebie się dzieje. Lampy bardzo ładne i na pewno będą u Ciebie pasowały. Ciekawa jestem jak wygląda profesjonalnie wytapetowane dno szafy Pstryknij fotki koniecznie. My się trochę kręciliśmy w kółko, ale wczoraj stanęło na tym, że zamawiamy sofę do Krzyśka oraz materiał obiciowy na narożnik i krzesła do salonu. Krzesła i puf do przedpokoju zamówimy chyba w lipcu, żeby trochę rozłożyć płatności w czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 03.06.2013 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dziewczyny, a szczególnie Ty, Ilutku. Zapomniałam, że zamknęliśmy też temat kuchni. Przyszedł pan Sebastian z ekipy nataly.pl, zrobił demolkę, poprawił krzywe szafki (nadal nie są idealne, ale nic nie zrobimy z tym, chyba parkieciarz się o parę mm machnął), domontował brakujący cokół i co najważniejsze - rozkręcił moją nieruchomą baterię z obrotową wylewką i tym samym uruchomił ją Apel do wszystkich posiadających albo chcących posiadać baterie z obrotową wylewką od GROHE. Ta firma w trosce o dobro klienta i produktu stosuje blokady wewnątrz baterii. Bateria jest w pudełku ślicznie zmontowana i trzeba wiedzieć, że jest blokada i ją wyjąć, a dopiero potem lecieć z montażem baterii. Ot, taka mądrość życiowa. Nie znam się, nie widziałam, ale może komuś się ta wiedza przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 03.06.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dziewczyny, a szczególnie Ty, Ilutku. Apel do wszystkich posiadających albo chcących posiadać baterie z obrotową wylewką od GROHE. Ta firma w trosce o dobro klienta i produktu stosuje blokady wewnątrz baterii. Bateria jest w pudełku ślicznie zmontowana i trzeba wiedzieć, że jest blokada i ją wyjąć, a dopiero potem lecieć z montażem baterii. Ot, taka mądrość życiowa. Nie znam się, nie widziałam, ale może komuś się ta wiedza przyda. Aneczka, Dzięki za info, bo jest szansa, że pod koniec następnego tygodnia będę miała sprawną baterię w kuchni... Ponieważ bateria ma ruchomą wylewkę, to od razu dopilnuję montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.06.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 same dobre wieści piękne lampy, mi sie bardzo podobają, juz dawno wpadły mi w oko:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 03.06.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Miały być zdjęcia, ale tak się wkurzyłam, że zdjęć nie zrobiłam. Największa kanalia na świecie, zwana dotychczas moim psem zeżarła mi moje ulubione skórzane szpilki. Buty wygodne, długodystansowe, niezniszczalne, fantastycznie uszyte, nie taki masowy szajs z Tajwanu. Nie chce nikt niszczarki wielofunkcyjnej marki samojed? W sumie to nie jest samojed, tylko butojed. Vesi, Twoje słowa dużo dla mnie znaczą. Bo skoro jeszcze komuś się podobały, to jeszcze nie padło mi na mózg tak do końca A tak w sumie to poczyniliśmy jeszcze dwa zakupy. Kupiliśmy sobie telewizor, dzięki czemu wiem mniej więcej, jakie wymiary szafki RTV będą najbardziej pożądane, oraz mój kochany mąż kupił w końcu icarusa. Jak przyjdą te lampy, to temat oświetlenia mam na długo zamknięty. Dla niezorientowanych zdjęcie poglądowe. I dla zorientowanych, którzy tak, jak ja, lubią sobie popatrzeć na tę lampę: http://tordboontje.com/media/uploads/products/large/Icarus_Press_jpg_844x1200_q85.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts