Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

A tu mój zamontowany Elstead Finsbury Park. Niestety, nie wiem dlaczego, ale u mnie nie ma takiej gry światła i cieni na suficie, jak u Ilutka. Pewnie to kwestia użytych żarówek. W tle tapeta, która będzie w szafie. To właśnie ona nie załapała się na sesję zdjęciową, bo zabrakło przyzwoitego światła dziennego.

2013-06-03 22.37.23.jpg

2013-06-03 22.37.23.jpg

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

matko kochana :eek: a cóżże to za pies??? butojed? :lol2:

no dobra , wiem że Ci nie do śmiechu :hug: chyba sama bym ze złości psa pogryzła gdyby dobrał sie do moich szpilek :sick:

ale to już chyba nie pierwsze Twoje butki podjadł, czemu nie chowasz butów, skoro psina jeszcze młoda i do butów sie dobiera??

a lampa icarus, to bardzo intrygująca jest, jak skrzydło anioła, gdzie będzie wisiała? pewnie pisałaś, ale nie pamiętam;)

matko kochana :eek: a cóżże to za pies??? butojed? :lol2:

no dobra , wiem że Ci nie do śmiechu :hug: chyba sama bym ze złości psa pogryzła gdyby dobrał sie do moich szpilek :sick:

ale to już chyba nie pierwsze Twoje butki podjadł, czemu nie chowasz butów, skoro psina jeszcze młoda i do butów sie dobiera??

a lampa icarus, to bardzo intrygująca jest, jak skrzydło anioła, gdzie będzie wisiała? pewnie pisałaś, ale nie pamiętam;)

Nie mam gdzie chować butów, bo nie mam szafy. Czas realizacji wg umowy to od jeszcze tygodnia do 4 :( Jak tak dalej pójdzie, to nawet kapci nie będę mieć do tego czasu... Mojemu mężowi w weekend zeżarł skórzane buty Lacosty. Dziad byle czego się nie czepi. Chyba sobie kupię w jakimś Auchanie czy innej biedronce z dziesięć par butów po 5 złotych, przynajmniej nie będzie szkoda.:(

Icarus będzie w takim kątku przy bibliotece. Miała tam być Lacrima Vistosi, a nawet dwie, ale szkoda mi tyle kasy wydać na lampę.

Ania,

No faktycznie to Twoje włochate cudo to jakiś straszny potwór jest.

No jak to pozory mogą mylić.... :o

No aż z miłością pomyślałam o moich sierściuchach... zakochany2.gif

A skrzydlata lampa jest przepiękna i taka romantyczna [dblpt]111[dblpt].gif

Jestem jej bardzo ciekawa :yes:

A co do strat - nie ma jakiejś metody żeby Gucio zrozumiał, że nie wolno jeść butów :confused:

Jak mój Tosiek właził w zeszłym tygodniu na stół, to pogadaliśmy sobie i pomogło :rolleyes:

zdjęcie0335.jpg

Ania,

No faktycznie to Twoje włochate cudo to jakiś straszny potwór jest.

No jak to pozory mogą mylić.... :o

Niestety.......... Rozmowy wychowawcze nie zdają egzaminu. Albo Gutek ma pamięć złotej rybki i po 5 sekundach zapomina, albo kanalia złośliwie i z premedytacją niszczy nam buty, żebyśmy nie mieli w czym wychodzić domu.

A skrzydlata lampa jest przepiękna i taka romantyczna [ATTACH=CONFIG]193561[/ATTACH]

Jestem jej bardzo ciekawa :yes:

Ja też.... widziałam je u sąsiadów przez okno. Mają je zwisające przy łóżku i super to wygląda... Liczę na to, że nam sięt też spodoba :D

Anulka, zły Gustav, zły.

Przekaż mu, że go nie pogłaszczę następną razą.

Ostatnio w Biedronce widziałam jakieś butki za grosze. Chociaż nie sądzę, by się na to nabrał.

Ikarus bardzo mi się swego czasu podobał, dopóki nie dowiedziałam się, że to pióra.

Teraz podoba mi się z daleka.

Anulka, zły Gustav, zły.

Przekaż mu, że go nie pogłaszczę następną razą.

Ostatnio w Biedronce widziałam jakieś butki za grosze. Chociaż nie sądzę, by się na to nabrał.

Ikarus bardzo mi się swego czasu podobał, dopóki nie dowiedziałam się, że to pióra.

Teraz podoba mi się z daleka.

Gdzie jakie pióra!:eek: Tani chamski plastik z podkładek śniadaniowych!

No, chyba że chodzi o ideę.... Dla mnie to nie skrzydło anioła ani innej synogarlicy, tylko plastikowy wiecheć, co ładnie świeci :D Romantyzmu niestety u mnie nie ma za grosz.

A Gutek dostał kaganiec na ryj. Normalnie ściąga w ciągu 5 sekund. Wczoraj potulnie przesiedział w nim ze dwie godziny. Wiedział, że źle zrobił. W sumie to już mi wszystko jedno. Chyba już żadnych skórzanych butów nie mamy. Zjadł wszystkie. Ekooszołom jeden.

Gdzie jakie pióra!:eek: Tani chamski plastik z podkładek śniadaniowych

Żartujesz?

W takim razie wprowadzono mnie w błąd.

Mogę ją w takim razie podziwiać również z bliska :D

Nie, nie, żadnej idei u mnie nie ma. Podobnie jak z moim wegetarianizmem. Ja po prostu nie lubię mięsa ;)

Dzień dobry. To będzie tydzień pod znakiem oświetlenia. Dzisiaj wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że dostanę mojego icarusa. A jutro lampy do wnęki i nad stół. I zakończymy erę gołych żarówek.

A dla wszystkich malkontentów, którym nie w smak obecna pogoda, polecam poniższe zdjęcie. Przynajmniej niektórym jest fajnie, jak jest mokro i deszczowo.

2013-05-27 17.54.39.jpg

O proszę ile tu się dzieje. Fajnie że ogarnęliście temat lamp. U mnie chyba do końca życia żarówko będą wisieć :lol2: Współczuje butów na pocieszenie powiem że moglo być gorzej... u mnie w bloku sąsiedzi z parteru mają młodego psa. I jak to młody pies durny jak cholera. Nudzi mu się często bo pańciusia go zostawia na całe dnie. Wychodze ostatnio na balkon, patrzę w dół a tam na samym środku rozkopanego ogródka (a taki był ładny kiedyś, zadbany, trawka przycięta od linijeczki) leżą sobie sponiewierane louboutiny:o i w tym momencie odezwała się moja prawdziwa kobiecość bo prawie zawału dostałam mimo iż to nie moje buty. Nastepnie lunął deszcz, zrobiło się błocko i te buty tak do wieczora leżały.

Pokazałam mojemu M. piórkową lampę i z obrzydzeniem zapytał co to za zwierzę:D Ignorant jeden, sie nie zna ;)

O proszę ile tu się dzieje. Fajnie że ogarnęliście temat lamp. U mnie chyba do końca życia żarówko będą wisieć :lol2: Współczuje butów na pocieszenie powiem że moglo być gorzej... u mnie w bloku sąsiedzi z parteru mają młodego psa. I jak to młody pies durny jak cholera. Nudzi mu się często bo pańciusia go zostawia na całe dnie. Wychodze ostatnio na balkon, patrzę w dół a tam na samym środku rozkopanego ogródka (a taki był ładny kiedyś, zadbany, trawka przycięta od linijeczki) leżą sobie sponiewierane louboutiny:o i w tym momencie odezwała się moja prawdziwa kobiecość bo prawie zawału dostałam mimo iż to nie moje buty. Nastepnie lunął deszcz, zrobiło się błocko i te buty tak do wieczora leżały.

Pokazałam mojemu M. piórkową lampę i z obrzydzeniem zapytał co to za zwierzę:D Ignorant jeden, sie nie zna ;)

O matko!:jawdrop:Louboutiny! Ja marzę o cielistych szpilkach Louboutina.... W warszawie jest ich butik (boutik ;)) ale nie byłam nigdy, bo boję się, że pójdę i kupię, a mnie nie stać. Ale baba głupia, że 1. trzyma psa na balkonie 2. nie zapewnia mu rozrywek/ruchu na tyle, żeby taki maluch czuł się wymęczony. A może właścicielka ma w domu 1000 par butów i tak się rozstaje z najbardziej opatrzonymi :D

Eniłejs, wczoraj byłam w Londynie i taka mi myśl zaświtała, że mam 5h dla siebie, to może na jakieś zakupy domowe bym się wybrała, ale skończyło się na tym, że musiałam 5 h kiblować na Heathrow, czekając na szefa. Ale byłam w tak przepięknym hotelu na angielskiej wsi, że szczena mi opadła.

Wrzucę kilka zdjęć:

http://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20BeechesJanuary%2017,%202013011-2.jpeg

http://www.corushotels.com/data/media/original/Beeches109-5.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20Beeches%20March%2004,%202013%20010.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20Beeches%20March%2004,%202013%20003-1.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20Beeches%20March%2004,%202013%20021.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20BeechesJanuary%2017,%202013023.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20BeechesJanuary%2017,%202013007.jpeghttp://www.corushotels.com/data/media/original/Burnham%20Beeches%20March%2004,%202013%20034.jpeg

No to wieczorkiem wpadam oblookać nowe fotki :D

Trochę z obsuwą, ale obiecane fotki SOM:

oto etapy składania pierzastego Icarusa. Proste to, jak budowa cepa. Jeśli uznam, że poziom zakurzenia przekracza nawet moje liberalne standardy, to tę pelerynkę uwalniam z dwóch zatrzasków i pod prysznic!

Niestety, zdjęcie nocne robione telefonem to pomyłka, więc chwilowo nie mam. Ale zaświecony wygląda niesamowicie.

2013-06-05 18.42.53.jpg2013-06-05 18.43.29.jpg2013-06-09 16.12.39.jpg2013-06-09 16.12.27.jpg

Tutaj lampa nad stołem. Sporo czasu zajęło nam ustawianie stołu,ale w końcu wrócilismy do ustawienia, od którego zaczęliśmy. Lampa zawisła wczoraj po południu.

2013-06-09 16.13.24.jpg2013-06-09 16.11.47.jpg2013-06-09 16.12.12.jpg

I jeszcze tapeta w przedpokoju, która zniknie w szafie oraz troszeczkę lepsze zdjęcie Elstead Finsbury Park z przedpokoju:

2013-06-03 22.38.17.jpg2013-06-03 22.37.34.jpg

A tu lampa we wnęce. Śmieszna jest, ale w sumie mało inwazyjna, a z drugiej strony całkiem elegancka. No i widać mój gąszcz parapetowy. Każda roślinka jest przeze mnie z pestki wyhodowana, większość przywieziona z podróży.

2013-06-09 16.12.56.jpg2013-06-09 16.12.46.jpg

W weekend doczekaliśmy się też prysznica. Ciężko jednak zrobić mu senowne zdjęcie, bo brak miejsca, aby go całego objąć :D

2013-06-09 16.14.01.jpg2013-06-09 16.14.10.jpg