Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyanna urządza mieszkanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 720
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Wyanna !

Zapowiada się ciekawie, więc wpadać będę cześto.

Chociaż jestem kociarą (2 szt.) to Twój piesio tak mnie ujął, że znalalazłam rozwiązanie kuchenne wprost dla niego:0

Sama pisałaś, że to ON jest głównym lokatorem :)

A ponieważ pisałaś, że kontaktów nigdy dosyć to jedna inspiracja jest dla ciebie :rolleyes:

No i jedna gratis :lol2:

miski dla psa.jpg

gniazdo w szufladzie.jpgpod zlewem.jpg

Cześć Illusjon! ta szuflada na psie miski świetna, ale bałabym się jednego. Obecnie Gucio ma swoją szufladę w komodzie, gdzie trzymamy worki, część zabawek, szczotki, obcinacz i takie tam parafenalia. No i najważniejsze, przysmaki! Któregoś dnia Gutek podczas naszej nieobecności wywalił wszystko z szuflady. Niestety, nie trafił, i zamiast do swojej, dostał się do naszej z dokumentami. Dobrze, że dowód rejestracyjny był w plastikowej okładce, bo inaczej podzieliłby losy reszty papierów...

I dlatego bałabym się mu w nowym mieszkaniu sugerowac, że coś ciekawego znajduje się w którejkolwiek z szuflad.:rotfl:

Ale te kontakty fajne!

SUPER!!! :lol:Gratuluję :) Już się nie mogę doczekać fotek z wykończeniówki :popcorn:

Dziękujemy, Korozjo!

A tak w ogóle, to wymierzyłam sobie łazienke po tynkach. Teraz, udając, że robię coś megaważnego w pracy, wymalowałam sobie w paintcie te wymiary. Mam nadzieję, że będzie coś widać.

Mam plan, aby w przeciągu tygodnia ostatecznie postanowić, jak ta łazienka będzie wyglądała.

łazienka wymiary.JPG

Jak zrobić, żeby te obrazki nie były takie malutkie?

wrzucać przez fmixa albo imageshacka a nie jako załącznik :D

Tak też myślałam. Niestety, w pracy mam i jedno i drugie zblokowane... Pozostaje mi tylko załączać :)

A propos, od początku chcieliśmy wannę i prysznic. Wykombinowaliśmy sobie, ze jak wyrzucimy pralkę i suszarkę z łazienki, to zostanie nam miejsce na prysznic. Miało być tak:

łazienka_dawny plan.jpg

Niestety, przy pierwszym odbiorze okazało się, że mam tam za ciasno, bo plan nie uwzględniał tynków. Jak widzicie przy wymiarach rzeczywistych, wanna miałaby 155cm minus płytki. Wingerman, który pomagał nam w odbiorze, skwitował to stwierdzeniem "batyskaf"....

I teraz się głowimy nad tym, jak urządzić tę łazienkę. Jak dotrę wieczorem do domu, to podrzucę pełnowymiarowe pomysły, jakie się nam zrodziły. (A może i wizki kuchni, bo jedziemy do naszego wykonawcy za godzinkę)...

Edytowane przez wyanna

Moja droga a weź mi powiedz gdzie Ty chcesz pralkę wywalić? Czy na tarce będziesz pranie robić? :p Ty na swoją łazienke nie narzekaj bo Ci swoją oddam. Dwa na dwa. Tam to dopiero byś miała zagwostkę:p

Ja stworzyłam takie coś:

lazienka.jpg

Tylko chyba i tak nie da rady bo przyłącza są gdzie indziej ale może Cię zainspiruje :lol2:

Moja droga a weź mi powiedz gdzie Ty chcesz pralkę wywalić?

U sąsiadów :p

A wiesz, jakbym miała łazienkę dwa na dwa, to walnęłabym prysznic i po kłopocie. Jak masz 7m2 a z tynkami mniej, to ci się marzy wciśnięcie tam saloooonu kąpielowego. Problem w tym, że byliśmy zdecydowani na taki rozkład łazienki, jak podałam wyżej i tak zaprojektowaliśmy łącza. Niestety, jak kiedyś wspominałam, dev nie wpuszczał nas na teren inwestycji "bo nie", więc nie mieliśmy możliwości zareagowania na to, że jest ciaśniej, niż na planach, i że się sprzęty nie zmieszczą. A jak w końcu miesiąc temu weszliśmy tam, to było po ptokach.

Twoja propozycja z kibelkiem po drugiej stronie też była przez nas rozważana, ale nie można tam za bardzo podciągnąć rury. Jeszcze pomyślimy z fachowcem, ale słabo to widzę :)

A w ogóle, to jak załączyłaś to zdjęcie, że jest takie duże? Z zewnętrznego serwera?

EDIT: NO CHOLERKA! Nie zabrałam pendrive'a z pracy z rysunkami.......

Edytowane przez wyanna

Oczywiście teraz mam dłuższą (o wiele), ale przy moim wzroście 164 cm słabo mi się w niej czyta książki :(

Dokładnie. Miałam dokładnie ten problem u rodziców.

I świadomie zdecydowałam się swego czasu na batyskaf :lol2:

Dokładnie. Miałam dokładnie ten problem u rodziców.

I świadomie zdecydowałam się swego czasu na batyskaf :lol2:

A no widzicie, ja lubię się rozłożyć w wannie, a nie jak w maluchu uszy kolanami zatykać. A książek nigdy nie czytałam w wannie. To dla mnie takie wręcz świętokradztwo. Inna sprawa, że niezdara jestem i na pewno 90% lektur miałabym przytopionych...

Ale chyba udało nam się dojść do konsensusu, tylko musimy znaleźć drzwi przysznicowe szklane z zawiasami otwierającymi się na min 180 stopni :)

Aniu, ale dla mnie wanna 150 akurat wystarczała na wygodne wylegiwanie. W dłuższej (rodzice mają 170) więcej energii traciłam na utrzymanie równowagi niż relaks :lol2:

Ładne te Twoje inspiracje. Szczególnie podobają mi się umywalki na konsolkach.

A jak kuchnia?

PS. Serio mogę złożyć małogabarytowe zamówienie? Wiesz, żeby kłopotu nie było.

A, i jeszcze określ mały gabaryt :lol2:

Edytowane przez narendil

PS. Serio mogę złożyć małogabarytowe zamówienie? Wiesz, żeby kłopotu nie było.

A, i jeszcze określ mały gabaryt :lol2:

Dajesz, laska! Jutro wybieram się jeszcze do sklepu na I, więc jak chcesz coś stamtąd, to wal jak w dym :) Jak coś innego, to też, ale będę musiała to sobie logistycznie przemyśleć. Mały gabaryt mieści się do bagażnika i da się jedną babą podnieść :)