Katti 10.01.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Kasiu, czy możesz podać nazwę tych szarych płytek w łazience? dziękuję Nie widzę tej informacji w Twoich wpisach, nie doczytałam. Dziękuję ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 14.01.2013 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Kasiu, czy możesz podać nazwę tych szarych płytek w łazience? dziękuję Nie widzę tej informacji w Twoich wpisach, nie doczytałam. Dziękuję ślicznie. Jeśli chodzi o płytki w łazience dzieci - na podłodze to pisałam post 123 - firma Impronta - gres Quarzite Di Barge Jesli chodzi Ci o płytki na ścianie w małej łazience - to gres z Leroy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 14.01.2013 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 witaj Kasia, zachwyciło mnie wykorzystanie sklejki w waszym wnętrzu. Mam w związku z tym kilka pytań: - jak widzisz wykorzystanie sklejki w łazience na poddaszu do podbicia sufitu (ze skosem). Czy nadawałaby się w Twojej opinii? Jeśli tak, to co należałoby pod nią położyć oraz czym zakonserwować/pomalować? - pięknie wygląda u was sklejka na suficie w salonie, pocięta na równe kawałki (efekt podoby do płyt betonowych na ścianie). Czym malujecie sklejkę, że przybiera taki ciekawy, nasycony kolor, jakże inny niż surowa sklejka? To zależy jak te skosy u Ciebie wygladaja i jakiej wielkości i proporcji jest łazienka. Ciężko mi się wypowiedzieć nie znając sytuacji - przydałaby się wizualizacja, albo chociaż kolorki nałożone na zdjęcie, żeby ocenić czy bedzie ok. Nie wiem czy widziałaś, ale mam również całą ściane ze sklejki w łazience dzieci, resztę płytek zrobiłam już biała neutralna plus szara podłoga. Jeśli chodzi o konstrukcję pod sklejkę to my na suficie daliśmy zamiast g-k płytę osb. Do malowania używamy ogólnie dostepnych lakierobejcy przeznaczonych do wnętrz (patrzac bardziej na dostepna kolorystykę). Co ważne płyty nalezy przed malowaniem przetrzeć papierem ściernym i polakierować z obu stron taka sama ilościa warstw lakieru, aby sklejka równo pracowała - miała takie same warunki z obu stron materiału. Dodatkowo przed położeniem ostatniej warstwy trzeba znów lekko zmatowić bardzo cienkim papierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 14.01.2013 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Lepiej Mi się nie bardzo podoba http://ogrzejdom.home.pl/klima.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 14.01.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Pięknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 14.01.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Lepiej Mi się nie bardzo podoba http://ogrzejdom.home.pl/klima.jpg Zdecydowanie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 20.01.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Sobota i część niedzieli upłynęły na robieniu próbek różnego rodzaju - tak się z mężem śmiejemy, że mamy tego tyle, że można już cały dom "obić" taki patchwork ... no i wciąż przerabiamy temat kuchni, a przede wszystkim materiałów i ich cen, które powalają. ma być tak albo podobnie - chyba poza wątkiem kuchennym jeszcze tu nie wklejałam http://ogrzejdom.home.pl/wnetrze_cam_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 20.01.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Oooo, ładna kuchnia , układ równoległy , moim zdaniem najlepszy , brak tych cholernych rogów , w których poparani projektanci kuchni wymyślają coraz to bardziej pokręcone szafki . Teraz mam równoległą kuchnię i następną też taką planuję . Martwi mnie trochę że poziome słoje zrobiły się ostatnio popularne ( też takie chcę , ale to będą tanie szafki z ikea ) Świetna kuchnia , tylko nie widzę płyty ? gdzie będzie ? może tam gdzie ten czajnik ?bo na górze coś jakby pochłaniacz w zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 20.01.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Tak płyta przed czajnikiem, czajnik stoi już na blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 20.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Sobota i część niedzieli upłynęły na robieniu próbek różnego rodzaju - tak się z mężem śmiejemy, że mamy tego tyle, że można już cały dom "obić" taki patchwork ... no i wciąż przerabiamy temat kuchni, a przede wszystkim materiałów i ich cen, które powalają. ma być tak albo podobnie - chyba poza wątkiem kuchennym jeszcze tu nie wklejałam http://ogrzejdom.home.pl/wnetrze_cam_04.jpg Kasiu, podpowiedz plizzz co to za lampy nad wyspą. Mam podobny układ kuchni, blat roboczy na wyspie i ... duży problem z oświetleniem. Boję się, że blat będzie niedoświetlony, a zastosowany przez Ciebie osprzęt zapobiegłby mojej katastrofie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Te akurat modelowane na wzór reflektorów Spotline, ale w innych firmach też znajdziesz odpowiedniki. http://ogrzejdom.home.pl/spotline.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) ABSOLUTNIE CUDNIE!!!KURDE MAM MIEC OKLADZINE DEBOWA WE WNECE KUCHENNEJ I JUZ NIE MOGE SIE DOCZEKAC BO PATRZAC NA TWOJE OBRAZKI WYGLADA NA TO ZE OCIEPLI TO WKONCU MOJA KUCHNIE:rolleyes:Moze jak dobrze pojdzie bedzie w przyszlym tygodniu:rolleyes: Kasia i przynioslam tapicerowanego Eamsa:) http://www.dd-company.pl/sklep/index.php?p4532,krzeslo-eames-daw-epc-vitra Edytowane 21 Stycznia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 dzieki za krzesełko. Ja raczej bede chciała wersję bez podłokietników. Miałam w planach oddać krzesła do tapicera, ale z tego co widzę to chyba sie nie opłaca... Ciekawe jak ta ekoskóra na zywo wygląda - widziałaś może? Ja na zywo widziałam obite skórą prawdziwa i wyglądało super. Miały tak fajnie wyżej wyprofilowane poduchy pod plecy i miedzy nogami - jakkolwiek dziwnie to brzmi http://ogrzejdom.home.pl/k2.jpg http://ogrzejdom.home.pl/k1.jpg http://ogrzejdom.home.pl/k3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.01.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kasia-ten co pokazujesz jest CUDNY!!!!Pewnie cena powala:rolleyes:Cos takiego ma malkul tylko w ecoskorze i na metalowych nogach-zapytaj jej bo uzytkuje;)A gdzie to Twoje cudo mozna kupic i za ule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 ja widziałam w małym sklepiku w galerii w Olsztynie (tym w warm-mazurskim), miałam wizytówkę, ale niestety ja wcieło... kosztowało coś koło 600-700zł; ale skóra naturalna super mięciutka i tak jak pisałam bardzo bardzo wygodnie się siedzi. Muszę zrobic rozeznanie ile kosztowałoby obicie u tapicera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 w tych krzesłach na stronce podesłanej przez Ciebie nie bardzo podobaja mi się "guziki". I wizualnie i mam obawy co do wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Gumisiowa... mam do Ciebie prośbę o troche szczegółow z Twojej kuchni - moja ostatnio śni mi się po nocach i walczę z wycenami. Znalazłam gdzieś w necie, że kosztowała Cię ok.19tys bez blatów. Możesz napisać jakie masz systemy otwierania szuflad i inne techniczne bajery? Nie wiem może piszesz gdzieś o tym, ale masz tak przepastny wątek (plotkary , że nie moge znależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 21.01.2013 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 I jeszcze po przesledzeniu zdjęć:- pod piekarnikami masz takie długie szuflady - czy w srodku są mniejsze, a otwierasz sam front?- z czego masz boki wyspy czy też lakier czy laminat - bo widze jakby ciemniejsze krawedzie? ale moze to kwestia zdjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.01.2013 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 (edytowane) No nie daje rady-PANI ARCHITEKT MOJA KUCHNIA SIE SNI-FUNNY:lol2:Kasiu-tak 19 000-cudow zadnych nie ma wszystkie szuflady cichodomykajace sie i cale srodki to Blumy;)Generalnie:5 szafek-drzwi na zawiasach Bluma 13 szuflad cichodomykajacych sie segregator na smieci-chyba standard NO I CHYBA NIC WIECEJ:rolleyes: A NIE MOJA CI SIE SNI TYLKO TWOJA:) Edytowane 21 Stycznia 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 21.01.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 I jeszcze po przesledzeniu zdjęć: - pod piekarnikami masz takie długie szuflady - czy w srodku są mniejsze, a otwierasz sam front? - z czego masz boki wyspy czy też lakier czy laminat - bo widze jakby ciemniejsze krawedzie? ale moze to kwestia zdjec POD PIEKARNIKAMI SZUFLADY 180 CM-TO JEST JEDNA SZUFLADA I OTWIERA SIE W CALOSCI-JEST GLEBOKA MAM W NIEJ PATELNIE,GARNKI ,BLACHY I TEGO TYPU DZIADOSTWO-TEZ NA BLUMIE Boki wyspy w bialym lakierze jak cala kuchnia-pewnie kiepskie swiatlo jak zdje;)cia robilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts