kasia_labo 09.02.2013 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witam, Na początek stwierdzę oczywistość: fajny dom Potem prośba o podanie materiału z jakiego są ramy okien, wszystkie w drewnie? Pisałaś że będzie pompa ciepła, a widać dużo drewna na podłodze, zastosowaliście klimakonwektory, czy też tylko podłogówka? Pompa ciepła powietrze woda, już grzeje . Tylko podłogówka oczywiście niskotemperaturowa. Właściwie dotykając podłogi ciężko stwierdzić, że grzeje, dopiero po dotknięciu chłodniejszej ściany czuć różnice, a w domu ciepło. Okna drewniane, drzwi wejściowe też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.02.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Pompa ciepła powietrze woda, już grzeje . Tylko podłogówka oczywiście niskotemperaturowa. Właściwie dotykając podłogi ciężko stwierdzić, że grzeje, dopiero po dotknięciu chłodniejszej ściany czuć różnice, a w domu ciepło. Okna drewniane, drzwi wejściowe też. To ja jeszcze podpytam jaka pompa jest u Was?? czekam już na Waszą kuchnię bo bedzie rewelacyjne patrząc na wizualki :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 09.02.2013 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Pompa Atlantic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofwieczor 10.02.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Pompa ciepła powietrze woda, już grzeje . Tylko podłogówka oczywiście niskotemperaturowa. Właściwie dotykając podłogi ciężko stwierdzić, że grzeje, dopiero po dotknięciu chłodniejszej ściany czuć różnice, a w domu ciepło. Okna drewniane, drzwi wejściowe też. Dziękuję, szukam opinii osób z pompami i podłogówką na podłodze z drewnem, sam najprawdopodobniej będę grzał pompą lub prądem ale przez bufor z wodą i najlepiej wtedy zastosować podłogówkę, najprawdopodobniej zrobię podłogi z betonu, ale drewno też kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 10.02.2013 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ja wybrałam dąb warstwowy, klej elastyczny do tego małe elementy i dodatkowo układany w jodelke. Też chciałam zrobić beton chociaż częściowo. Mam jednak wylewki anhydrytowe a tego nie da się szlifować. Za to anhydryt lepiej przewodzi ciepło, podłogówka ma mniejsza bezwładność. Do tego zastosowałam jeszcze sterowanie radiowe uponora, które również ma wpłynąć na szybsze i dokładniejsze sterowanie temperatura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 kominek odpalony !!!! Nareszcie!!! Mi się już podoba http://kasia-labo.home.pl/laboarch/k11.jpg http://kasia-labo.home.pl/laboarch/k2.jpg http://kasia-labo.home.pl/laboarch/k3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Wciąż pacuje nad kuchnią, mam nadzieję, że w tym tygodniu podpiszemy już umowę - termin masakra 3 miesiace... Musimy wprowadzić się najpóźniej w wakacje więc czas najwyższy na kuchnię.Ostatecznie czarny blat pozostał (tylko pogrubiony do 5cm) - Nero Zimbabwe płomień. Jakoś tak: http://kasia-labo.home.pl/laboarch/kuchnia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 zlewozmywak chciałabym taki... wydaje się fajny, bo szeroki, dobry jak trzeba umyć coś dużego - blachę deskę itp. Do tego jeszcze "rzeźba" w kamieniu w postaci ociekacza - stolnicy. Tak sobie wymysliłam, bo szczerze nie nawidzę urządzenia jakim jest stolnica a dokładniej mycia jej. A tak jeśli blat byłby obniżony nawet nieznacznie i był połaczony ze zlewem mogę spokojnie wałkować ciasto, a potem tylko spłukać pozostałości do zlewu. http://kasia-labo.home.pl/laboarch/zlew.jpg http://kasia-labo.home.pl/laboarch/zlew1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 ociekacz cos takiego, tu jeszcze wersja kombinowana z jasnym konglomeratem http://kasia-labo.home.pl/laboarch/z.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 24.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kasiu !A rozważałaś ten ostatni czarny z czarnym blatem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Zrobiło się ciepło od tego rozpalonego drewna w kominku Kuchnia mniam- czekam na jej realizację. Kasiu napisz mi jaką macie wysokość okna kuchennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Kasiu ! A rozważałaś ten ostatni czarny z czarnym blatem ? tak, wciąż się zastanawiam... kolor zlewu jeszcze do konca nie wybrałam. Czarny też wyglada fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Zrobiło się ciepło od tego rozpalonego drewna w kominku Kuchnia mniam- czekam na jej realizację. Kasiu napisz mi jaką macie wysokość okna kuchennego. okno około 100cm - pewnie chcesz zapytać o funkcjonalność szafek nad... są dostepne mniej wiecej tak jak szafka nad lodówką (177cm ). Tak mi się podoba wizualnie będe tam trzymała rzeczy rzadko uzywane. Mam dużo szuflad i innych szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 24.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 pewnie chcesz zapytać o funkcjonalność szafek nad... Nie Po prostu myślę o takim samym rozwiązaniu, bo też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 (edytowane) no to pamiętaj o niedogodnościach ale jesli kuchnia spora i bedzie dużo innych szafek ... Nie chciałam robić niskich okien na 60cm nad blatem i... patrzeć w szafkę zamiast w okno Edytowane 24 Lutego 2013 przez kasia_labo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 24.02.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 u mnie jest jeszcze okno narozne i z tego wzgledu szafki są głębokie na 60cm (jak blat). Gdyby były 40 to wchodziłyby brzydko w połowe okna. Tu to widać: http://kasia-labo.home.pl/laboarch/jasny7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.02.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 helloł Kasiu piękny dom będziesz mieć, mój wymarzony ideał co do bryły, boski poprostu Kasiu nie masz wrażenia że pogrubione blaty wyszły już z mody, ja mam 3 cm i jestem zadowolona a często widzę już 1 cm, pięknie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 helloł Kasiu piękny dom będziesz mieć, mój wymarzony ideał co do bryły, boski poprostu Kasiu nie masz wrażenia że pogrubione blaty wyszły już z mody, ja mam 3 cm i jestem zadowolona a często widzę już 1 cm, pięknie wyglądają Ja lubię skrajności hehe.. była opcja albo 2cm albo 5 a moda się raczej nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 25.02.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Super kominek!! Napisz proszę co to za model bo szukam czegoś podobnego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mi te cienkie i dodatkowo zlicowane z frontami blaty bardzo się podobają. Mężu... niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts