kasia_labo 25.02.2013 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Super kominek!! Napisz proszę co to za model bo szukam czegoś podobnego:) Kominek firmy Arysto 100cm, szyba unoszona do góry z możliwościa otworzenia na bok, żeby ją wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 25.02.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kominek firmy Arysto 100cm, szyba unoszona do góry z możliwościa otworzenia na bok, żeby ją wyczyścić. Wielkie dzięki za odpowiedź. A możesz napisać ile Was wyszedł? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 ok. 7tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 25.02.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kominek ładny - czekam na zabudowę Grubość blatów: czasami nie da się cienko (np. naturalny kamień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 25.02.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ale fajny kominek, chyba duzy jest, macie z plaszczem wodnym? Cena bardzo atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.02.2013 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kominek ładny - czekam na zabudowę Grubość blatów: czasami nie da się cienko (np. naturalny kamień). kamień 2 cm to nie problem mam taki parapet z granitu, co do 1cm nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 kominek po dobrych rabatach normalnie koło 9-10tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peonia 25.02.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Wielkie dzięki. Domek zapowiada się super więc będę śledziła i podpatrywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 o nie zauważyłam pytania - kominek bez płaszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Fajny kominek . Bez płaszcza , też uważasz że reku rozpędzi ciepło po całym domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 nie robię w pokoju kotłowni, nie zamierzam palić regularnie, lubie, ale pewnie w tygodniu nie bedzie na to czasu Kanał wywiewny reku jest wyprowadzony pod sufitem w okolicach kominka, bo tu będzie najcieplej i tyle - ma to być jedynie dodatek wspomagający ogrzewanie. Ogrzewanie pozostawiam pompie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.02.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Mamy zupełnie podobne koncepcje domu . Też nie mam płaszcza na kominku, podłogówka powinna nam chyba wystarczyć , chociaż przy drewnie na podłodze i dużych przeszkleniach mam trochę obawy co do tego , myślałam ostatnio czy by nie puścić naookoło pasów jakigoś ładnego matowego czarnego gresu ( baaardzoo niechętnie )grzało by bardziej przy oknach, a w jeden szerszy pas wtopiłaby niepalna strefa ochronna przy kominku. A co do Twojej kuchni , nie będzie Ci przeszkadzało że lodówka daleko od zlewu i płyty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 co do lodówki to ze względu na układ kuchni było to jedyne słuszne dla niej miejsce. Będe odkładać produkty na wyspę a potem dalej... tak to sobie wyobrażam.A jeśli chodzi o ułożenie kamienia/gresu przy oknach to sąsiedzi mają przy oknie ułożoną kostkę granitową taka jak robi się na zewnatrz fajnie to wyglada jeśli za oknem byłaby ta sama kostka takie przenikanie przestrzeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 25.02.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 No w sumie masz rację , żeby mieć lodówkę po stronie zlewu musiałabyś mieć szufladową chyba . Trochę byłaby za mała . U mnie żeby się przestrzeń przenikała, to musiałabym ułożyć sobie w środku betonowe płyty chodnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 25.02.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 U mnie żeby się przestrzeń przenikała, to musiałabym ułożyć sobie w środku betonowe płyty chodnikowe Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_mac 26.02.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 syberia też mam wszędzie podłogówkę i zrobiłam dość podobnie do Twojego pomysłu. Tzn wzdłuż okien i ścian dałam płytki gresowe 60x60 ciemnografitowe wpadające prawie w czerń a dalej mam już podłoge drewnianą z orzecha. Jak dla mnie wygląda to dobrze. Miałam też dać te płytki przed kominkiem ale na razie kominku nie robię więc zrezygnowałam z ich kładzenia bo by to trochę śmiesznie wyglądało. W razie jak mi się zmieni to wtedy dołożę sobie je bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.02.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 A czy ktoś zastanawiał sie nad grzejnikami kanałowymi? Czy warto w takim przypadku przemyśleć takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 26.02.2013 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Po pierwsze pompa ciepła i ogrzewanie niskotemperaturowe, po drugie nie lubię tego typu ogrzewania. W kanałach zbiera się kurz i wraz z ciepłym powietrzen unosi się do góry. Poza tym takie rozwiązanie trzeba przemyśleć już nas etapie stanu zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 26.02.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 stan zaawansowania łazienki dzieci: http://kasia-labo.home.pl/forum muratora/d1.jpg http://kasia-labo.home.pl/forum muratora/d2.jpg http://kasia-labo.home.pl/forum muratora/d3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 26.02.2013 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 http://kasia-labo.home.pl/forum muratora/d4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts