kasia_labo 02.12.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Jeszcze odnośnie pytania co zrobimy na nieotynkowanych ścianach w kuchni. Dużo takich ścian pozostawiliśmy tam gdzie byliśmy pewni, że będzie np. szafa wnękowa. Cały garaż również jest nietynkowany tylko pomalowany na szaro ( na podłodze też nie ma płytek tylko farba do betonu). Dzięki takim opcjom udało się troszkę zaoszczędzić na inne elementy. Polecam przemyślenie przed tynkami gdzie można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.12.2012 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Kasia moze jednak da sie zaciagnac to ponownie tynkiem:yes: Ja tez dopiero na fotkach wykrylam zbyt wysoko zrobione puszki w lazience Kasiu bede niezmiernie wdzieczna za fatyge sprawdzenia tych szarych plytek z lazienki -plissss:) Edytowane 2 Grudnia 2012 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 03.12.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Kasiu bede niezmiernie wdzieczna za fatyge sprawdzenia tych szarych plytek z lazienki -plissss:) sprawdziłam firma Impronta - gres Quarzite Di Barge (zdjęcia w necie jakie znalazłam jakoś by mnie nie przekonały do kupna - na żywo dużo lepiej wygląda). Jak będę na budowie podtaram się zrobic dokładniejsze zdjecie jeśli płytki Cie interesują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 03.12.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Cały garaż również jest nietynkowany tylko pomalowany na szaro ( na podłodze też nie ma płytek tylko farba do betonu). A jak samochodzik będzie w nocy płakał, że Pani pozostawiła go w tak niekomfortowych warunkach i rano w ramach protestu nie odpali ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 03.12.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Krzysztof to bierz farbę i gres i szoruj do kasi mościć garaż , jak Ci tak samochodzika szkoda Ja też*nie planuję tynków w garażu , ale dom z silikatu więc i tak będzie pięknie , industrialnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.12.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 No to choć jakiś kocyk pod opony !Z jakiegoś taniego gresiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 04.12.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Szara farba sto razy ładniejsza od taniego gresiku jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 04.12.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Kasiu faktycznie w necie ten gres nie wyglada tak pieknie jak w Twojej lazience :yes:Szukam czegos z powloka lappato i w ciut nizszej cennie bo mam do wylozenia wiekszosc parteru czyli okolo 70 metrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 05.12.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Mam prośbę o fotę jakieś większej wygresowanej powierzchni. Też szukam szarego ładnego gresu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 05.12.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 W Leroy jest całkiem ładny gres 44,5x89,5 w dwóch odcieniach szarości za ok. 127zł (chyba nawet teraz taniej). Bardzo mi sie podobał, bo też chropowaty i z ładnymi przebarwieniami. Początkowo miał być na podłodze u dzieci jednak okazało się, że jest krzywy (w sensie jak się przyłoży płytke do płytki to brzeg jest w "łódeczkę" po środku się styka na końcach luz). Z podłogi zrezygnowałam więc, ale odważyłam się go położyć na ścianach w małej łazience na dole i jestem zadowolona. Pan płytkarz stanął na wysokości zadania i po zwiększeniu fugi do 3mm wygląda ok - jakoś zgubił te krzywości. Dodatkowo daliśmy fugę mniej wiecej w kolorze płytki więc na prawdę wygląda dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 05.12.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Znalazłam na tel zdjecie tego z Leroy - łazienka dół : http://ogrzejdom.home.pl/37.jpg http://ogrzejdom.home.pl/38.jpg http://ogrzejdom.home.pl/gres.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.12.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Fajnie że ten gres ma takie żyłki , ale chyba jest trochę za chropowaty wrzucaj więcej zdjęć ciekawa jestem kosztów rekuperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 07.12.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Fajnie że ten gres ma takie żyłki , ale chyba jest trochę za chropowaty wrzucaj więcej zdjęć ciekawa jestem kosztów rekuperacji Jeśli chodzi o reku to tak jak pisałam właśnie zrobili mi ostatni etap czyli podłączenie samego reku plus anemostaty. Chciałam mieć to juz z głowy, ale chyba jednak troche za wcześnie, bo i tak na razie odpalili tylko na moment zeby ustawić. Na razie nie używamy, bo wciąż jest dużo pyłu, poza tym wciąż się coś tnie i kurzy... i szkoda reku. Co do samej instalacji to rury mam sztywne plus końcówki spiro. Po podłaczeniu włączyli rekuperator na 80% i .... było cichutko. Tylko reku wyje, no ale na szczescie w garazu podwieszone pod sufitem i z dala od sypialni - do części mieszkalnej z tego co zdązyłam zaobserwować nie dociera hałas. Koszt instalacji wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 07.12.2012 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Dzięki za inf o reku , porównam sobie z moim projektem i będę miała jakiś ogląd na sprawę i punkt odniesienia . no właśnie ... ale jak jest reku to pewnie macie nieotwierane okna i jak to nie chodzi to nie ma wentylacji... no i wiadomo ( mam na punkcie wentylacji lekką schizę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 08.12.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Dzięki za inf o reku , porównam sobie z moim projektem i będę miała jakiś ogląd na sprawę i punkt odniesienia . no właśnie ... ale jak jest reku to pewnie macie nieotwierane okna i jak to nie chodzi to nie ma wentylacji... no i wiadomo ( mam na punkcie wentylacji lekką schizę ) Co rozumiesz przez nieotwierane okna:) ja mam rzeczywiście cześć okien jako fixy czyli szklone w ramie, tam gdzie mogę je umyć od zewnątrz. Są tańsze no i cieplejsze. Ale większość okien jest otwieranych, co nie znaczy że nieszczelnych po zamknięciu. Wszystkie otwierane okna mają możliwość mikrorozszelnienia (klamka na 45 stopni) no i na razie z tego właśnie korzystamy gdy nie działa jeszcze wentylacja mechaniczna, inaczej w domu nic by nie schlo i pewnie zaraz jakiś grzybek by się pojawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 08.12.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 SKLEJKA!!! Przepiękna! Uwielbiam sklejkę i kombinuję sobie w głowie, co też bym z niej zrobiła. U siebie nie mam wielkiego pola do popisu, ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.12.2012 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 U mnie otwierane będą tylko te na taras z tyłu domu , no i kilka połaciowych . Te z tyłu od tarasu jakoś tak słabo zostawić*uchylone albo rozszczelnione , czasem w niewykończonym domu trzyma się już sporo kupionych na później drogich rzeczy. Chyba u mnie rekuperacja będzie pierwszą działającą instalacją w domu . Dlaczego fixy szklone w ramie ? żey się nie odróżnialy od pozostałych otwieranych okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 09.12.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 chyba mi się coś pokszaniło z tym szkleniem , nie zwracaj uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_labo 09.12.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Okna rozszczelnione nie równa się mniej bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.12.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witaj Kasiu Pięny dom!!! Z przyjemnością , będę zaglądać, podczytywać i podglądać Już czekam na wileki finał wykończonego domu Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts