JurekL 12.04.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Witam serdecznie wszystkich uczestników forum. Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi w następującej sprawie. Zamierzam wymienić dachówkę na swoim jednorodzinnym domku. Przy okazji chciałbym wykonać lukarnę nie przekraczającą obrysu budynku. Czy muszę uzyskać na jej wykonanie zezwolenie na budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 12.04.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2004 Tak, bo zmieniasz wygląd elewacji. Musisz mieć projekt budowlany, jedyne co może uda sie uniknąć to aktualizacja mapy, bo roboty budowlane nie spowodują w tym wypadku żadnych zmian w sposobie zagospodarowania działki ani obrysu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekL 13.04.2004 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Dzięki za informację. Wydawało mi się, że gdzieś czytałem o tym iż do wykonania lukarny nie potrzeba zezwolenia ani projektu, ale widocznie się myliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A D 13.04.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Oprócz zmiany elewacji , aby wykonać lukarnę musisz naruszyć konstrukcję dachu a wtedy na to musisz miec pozwolenie na budowe.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts