Zoja1 17.11.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam, Chciałem wszystkich ostrzec przed tą dachówką - są z nią spore problemy. osoby, które rozważają jej zakup - prosze zapoznać się z tym wątkiem z sąsiedniego forum http://forum.budujemydom.pl/Nowa-dachowka-ceramiczna-Amber-12V-marki-Braas-t19138.html Oto moja historia w skrócie, dachówke zamówiłem na początku sierpnia, zapłaciłem i czekałem, niestety wątek o jej "zaletach" znalazłem dopiero po fakcie.Dachówka przyjechała do mnie w październiku, na każdej sztuce znajduje się taka kropka jak w linku, dodatkowo dachówka mega krzywa, szczytowa dachówka - porażka, - jak zaczeli mi to układać wstrzymałem prace.Wezwałem przedstawiciela z braasa - dostałem dachówkę szczytową i gąsiory na wymiane - i co ? tak samo krzywe, dekarze układali "puzzle" - jakoś to wyszło, ale nie do końca jestem zadowolony. DOstałem też częściową rekompensatę za dachówkę prostą. Jest ułożona ok, ale dekarze mieli zabawe w puzzle, bo czasem trzeba było dwie, trzy spasować żeby leżały przyzwoicie.Punkty na dachówce prostej są niewidoczne jeśli dach jest mokry, natomiast po całkowitym wyschnięciu jeśli patrzeć pod odpowiednim kątem, niestety są widoczne. Wg. Braas angoba nie jest uszkodzona i dają pełną gwarancję na to, ponieważ zima za pasem i dach załacony położyłem to g....o ale na wiosne zastanawiam się czy nie podjąć kolejnych kroków wobec braas i wymieniać to w cholerę na ich koszt.. Sama dachówka jest dosyć gruba i mocna [wg. dekarzy].Przestrzegam przed tą dachówką a jesli ktoś już zamówił i przyjedzie trefny towar - walczyć o wymiane i rekompensate - da się sporo ugrać.Jak coś proszę pisać na prv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
techni 19.12.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Reklamuj do skutku.Najlepiej zapakować dachówkę i zaadresować bezpośrednio do prezesa niech zobaczy jakiej jakości produkują dachówki bo nawet nie jest świadom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 19.12.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 A ja się przymierzam do kupna BRAAS RUBIN 13V - GLAZURA TOPLINE - CZARNA , mam nadzieje ze nie bedzie z nią podobnych problemów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 20.12.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Rubin 13v to dachówka z wyższej półki, chyba najlepsza w swojej klasie. Ja osobiscie mam tekową angobe i budowlańcy i ja byliśmy nią zachwyceni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 20.12.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 rubin 13v kupiłem w tym roku sierpień czarna glazura nie mam jej na dachu położonej cieśle zawalili termin i dachówka jest na paletach na ziemi a nie na dachu co do samej tej dachówki to dachówki kryształ nie ma odprysków czy pęknięć całość ładna czarna i gruby lakier łądny na całość http://foto.orx.pl/img/10/dom454.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 02.01.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 A dokładnie jaką Pan kupił GLAZURA TOP LINE czarny brylant czy GLAZURE czarny błyszczacą ?Warta swoich pieniędzy bo nie nalezy do tanich ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TORUŃCZYK 02.01.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Ta najbardziej głęboko czarna błyszcząca CZARNY BRYLANT . kupiliśmy ją bo chcieliśmy jak najbardziej lakierowaną gładką , dachówki wyglądają jak lakierowane domowe ceramiczne płytki , w trzech miejscach w naszym mieście mieli ją na wystawce i na trzech wystawkach wyglądała tak samo bez znaczenie czy na wystawce była 4 lata czy krócej wyglądała wyjątkowo - jak dla nas warta swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosek 03.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 A dokładnie jaką Pan kupił GLAZURA TOP LINE czarny brylant czy GLAZURE czarny błyszczacą ? Warta swoich pieniędzy bo nie nalezy do tanich ... ??? Czarna błyszcząca jest tańsza i troche mniej się świeci, warto to wziąść pod uwage ze względów estetycznych. Nie jest to minus, a nawet może być plusem bo nie kazdemu może podobać się mocno świecący czarny brylant w słoneczne dni (wręcz oślepia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rybna 12.01.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam Ja na swój dom zakupiłem dachówkę BRAAS betonową - Grecka Lumino. Jest to zdecydowanie najlepszy producent tego rodzaju dachówek na rynku. Estetyka, jakość wykonania jest nieporównywalnie lepsza niż dachówki proponowane przez innych producentów. Dodam również, że zakupiłem w zasadzie cały dach zgodnie z systemem producenta Braas (folia dachowa, taśma kalenicowa, grzebienie okapu, przejścia dachowe, klamry, spinki itp, itd) i jestem teraz pewien, że wszystkie elementy pokrycia - uszczelnienia - wentylacji na moim dachu są b. dobrej jakości i zapewnią bezproblemową eksploatację budynku na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kermit8 18.01.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 To wszystko zależy od rzetelności sprzedawcy w tym tygodniu odwiedziłem dwa składy zajmujące się sprzedażą dachówek. Pooglądać dachówkę na dach do naszego nowego domu. W pierwszym ze składów pan przy prezentowaniu oferty Braasa i dachówki Amber 12V powiedział o mankamencie w postaci tej kropki na każdej dachówce i że nie podlega to reklamacji. W drugim składzie też przy prezentowaniu Amber 12V wspomniał o tej kropce na dachówkach jednocześnie mówiąc, że bardzo dużo tej dachówki sprzedają i klienci nie narzekają. Pan powiedział, że widać tę kropkę tylko z bliska. Ciekawe jak jest naprawdę stojąc jakieś 7m od tej dachówki naprawdę trzeba było się dobrze natrudzić żeby tą kropkę dostrzec. Zoja1 czy masz możliwość wrzucić jakieś fotki twojego dachu z tymi kropkami robione z paru metrów od budynku? Chętnie bym popatrzył na te kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek-Krakow 13.03.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Witam,Chciałem odgrzać temat, bo stoję przed wyborem: Amber 12V czy Creaton?Ponoć Amber to ulepszona wersja Sirius 13.Na rzecz Amber przemawia cena, różnica na m2 to 13 zł.Przy całym dachu to spora kwota.Obie ceramika, sprzedawca zachwala że ta sama jakość. Obie czerwone.Jak tam te Wasze kropki?? Nadal są, mnożą się czy deszcz zmył???Czy ktoś może coś o Amber 12 wyskrobać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganbu 14.03.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Myślę że trochę przesadzacie z tymi wadami Ambera. Małe otarcie faktycznie jest i nie da się tego ukryć. Czy wpływa na jakość towaru - myślę że nie. Na względy estetyczne - w bardzo małym stopniu. Natomiast myślę że to dobry pretekst aby "wyrwać" dachówkę taniej, ponieważ dlaczego macie płacić za coś co ma delikatną wadę jak za towar w pełni wartościowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek-Krakow 14.03.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Rozmawiałem dziś ze składem, faktycznie potwierdzili, to wada pakowania i producent ma to w nosie, nie chce zmieniać.Niby usłyszałem że to w niczym nie przeszkadza, że z dachu nie widać...Ale...Pojeździłem, popytałem po ekipach i dekarzach i wszędzie słyszałem tylko 1 odpowiedź: jak chce mieć dobrze i na lata, tylko creaton.Tak też chyba zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topaw 17.03.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Pojeździłem, popytałem po ekipach i dekarzach i wszędzie słyszałem tylko 1 odpowiedź: jak chce mieć dobrze i na lata, tylko creaton. Tak też chyba zrobię. Jasne jasne... i jeszcze podaj adres gdzie "najtaniej" kupić. Prawda jest oczywista - marketing i reklama, w tym i ANTYreklama - zeszła także na poziom internetu. Dziwię się kiedy widzę, jak inteligentni zdawało by się ludzie bezkrytycznie wierzą w to co znajdą w necie... A co do tematu: każda dachówka ceramiczna ma swoje wady i zalety. I NIE ma dachówek idealnych... Czasem to kwestia wyboru - coś za coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 18.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 My słyszeliśmy podobne opinie i stawiamy na CREATON!!! Rozmawiałem dziś ze składem, faktycznie potwierdzili, to wada pakowania i producent ma to w nosie, nie chce zmieniać. Niby usłyszałem że to w niczym nie przeszkadza, że z dachu nie widać... Ale... Pojeździłem, popytałem po ekipach i dekarzach i wszędzie słyszałem tylko 1 odpowiedź: jak chce mieć dobrze i na lata, tylko creaton. Tak też chyba zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniu1980 23.09.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Podam parę faktów. Początkowo Sirius sprzedawał się na tysiące metrów ale odkryto w nim wadę bo jak nazwać topową dachówkę która dobrze się sprzedaje i mydlić oczy klientom że Amber to ulepszona wersja ŚCIEMA. Najlepsza w tym była polityka nieinformowania klientów o tym że Siriusa już nie będzie. Zrobiono mega promocję żeby wyprzedać stany a potem martw się sam i kombinuj jak Ci czegoś zabraknie. Sam miałem taki przykład jak to klient kupił w innej firmie dachówkę Sirius antracyt i zabrakło mu trochę połaci i boków i skład w którym to kupił wypiął się na niego przyszedł do mnie no i mu skombinowałem z 3 miejsc ale było. Potem nastał czas Ambera OSTRZEGAM JUŻ JEJ NIE PRODUKUJĄ OD CZERWCA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jeszcze wiele składów wycenia ją klientom nic nie mówiąc że nie jest już produkowana i ma te same wady co Sirius łuszcząca się powłoka przetarcia dachówek połaciowych gdzie spodnia strona rysowała powłokę na kolejnej dachówce (nie podlega to reklamacji) Zakład w którym produkowano najpierw Siriusa potem Ambera ZAMKNIĘTO NA 4 SPUSTY. I tak moim zdaniem Rupp Ceramika tak popsuła sobie markę tymi dachówkami że teraz nie nazywa się Rupp tylko robią wszystko pod nazwą Braas. Ogólnie uważał bym na te dachówki ponieważ wszyscy dają minimum 30 lat i więcej gwarancji na swoje wyroby a Rupp teraz Braas tylko 20 na dachówki ceramiczne. Obchodził bym tą firmę dalekim łukiem przy wyborze dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts