Daisho 17.11.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam. To mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość (mam nadzieje że założyłem temat w dobrym dziale ) Sprawa wygląda tak: mam piwnicę w domu i chcę wykończyć dwie ściany które aktualnie pokrywa cegła i kamień. Jedna ściana ma okienko piwniczne a druga kaloryfer oraz rury do niego. Jestem totalnym amatorem jeśli chodzi o jakąkolwiek budowlankę i wolałbym kaloryfera i rur nie demontować. Chciałbym żeby było czysta a ściana była prosta. Czy ktoś może polecić jak najprościej, najszybciej i najtaniej można to wykonać? Wilgoci w piwnicy nie mam Z góry dziękuję za każdą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 20.11.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 WitamW tym przypadku możesz porządnie zagruntować stare cegły, żeby się nie osypywały a następnie nałożyć tynk cementowy lub cementowo-wapienny. Do gruntowania użyj porządny preparat głębokopenetrujący, który wzmocni tak wyglądające podłoże. Jeśli mogę Ci polecić to najlepiej sprawdził by się tutaj nasz FAST GRUNT G http://www.fast.zgora.pl/index.php/produkty/%C5%9Brodki-gruntuj%C4%85ce-i-dezynfekuj%C4%85ce/95-fast-grunt-gPo nałożeniu tynku i jego wyschnięciu i wysezonowaniu w zależności od wymaganej przez Ciebie gładkości całość możesz pomalować lub wcześniej przed malowaniem wyrównać jeszcze gładzią szpachlową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts