Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szerokość drzwi PSK

Recommended Posts

Dzięki wielkie za pomoc. Żeby się upewnić to zapytam: Przy zwykłych oknach kliny wystarczą tylko pod słupkami i narożnikami prawda? I drugie pytanie, Pianki zimowe mają trochę inną strukturę po stwardnieniu niż zwykłe? Pytam bo u mnie pianka ma sporo takich większych pęcherzyków powietrza wyglądają jak... kryształki. Takiej jeszcze nie widziałem

Piana Penosil, której używam jest tylko w 1 wersji, ta sama na zimę i na lato więc struktura jest ta sama. Duże pęcherzyki mogą świadczyć o kiepskiej jakości piany lub zbyt niskiej temperaturze puszki przy aplikacji.

Tak jak piszesz, przy oknach wystarczy podeprzeć po bokach i na słupku. Powinny być jeszcze po bokach kliny na stałe, po przekątnej okna.

Witam

Piana Soudal- być może problemem jest temperatura puszki... 9 stopni ciepła dzisiaj było. Myślisz, że taka piana będzie spełniać swoją funkcję?

to chyba nie tylko z Soudalem, chyba wszyscy producenci pian zalecają wyższą temperaturę puszki, min 15stopni - o ile dobrze pamiętam.

a pęcherzyki mogą powstać z prozaicznej przyczyny jaką jest np zła POZYCJA puszki, jak ktoś pianował "na leżąco" to w najlepszym produkcie pojawi się za dużo gazu i masz pęcherzyki.

Pozdrawiam

Witam. ja już po montażu okien. Dobrze, że trafiłem na to forum, bardzo mi pomogło. Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki odnośnie okien:)

Ja miałem okna Oknoplusa, okna są w porządku, jedyne co mnie zraziło to jak Panowie wyjęli szyby z psk , to tam były takie paski styropianu nie wiem czy one mają amortyzować szkło, czy też pełnią jakąś funkcję ocieplającą ramę. Bo jeśli tak, to trochę niechlujnie przyklejone. Paski styropianu nie były ze soba połączone, zdarzały się spore przerwy dylatacyjne:)