Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

fizyka na poziomie gimnazjum :(

EZS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakoś nie chce mi się wierzyć ,że jak będzie wkurzająca, to będzie zarazem skuteczna.

Te młode zdolne kreatywne co Ci przyniosły propozycję reklam i co generują reklamy, którymi zasypani jesteśmy, niestety, bywają skuteczni.

Reklama to jedno, akcja reklamowa to co innego.

Wkurzająca reklama proszku/pasty/podpaski/prezerwatywy będzie połączona z tym, że akrat ten proszek/pasta/podpaska/prezerwatywa będzie w opakowaniu z którym jesteś opatrzony, na tej wysokości regału, na którą się łatwo sięga i akurat melodyjka między tymi półkami wytworzy skojarzenie z tym żółtym/zielonym/niebieskim kolorem opakowania. Pal diabli treść. Wkurzy Cię, ale sprzedaż wzrośnie. Młode, zdolne i kreatywne rozliczane są ze wzrostu sprzedaży, a nie z Twojego samopoczucia.

Gość Pepeg z Gumy
Te młode zdolne kreatywne co Ci przyniosły propozycję reklam i co generują reklamy, którymi zasypani jesteśmy, niestety, bywają skuteczni.

Reklama to jedno, akcja reklamowa to co innego.

Wkurzająca reklama proszku/pasty/podpaski/prezerwatywy będzie połączona z tym, że akrat ten proszek/pasta/podpaska/prezerwatywa będzie w opakowaniu z którym jesteś opatrzony, na tej wysokości regału, na którą się łatwo sięga i akurat melodyjka między tymi półkami wytworzy skojarzenie z tym żółtym/zielonym/niebieskim kolorem opakowania. Pal diabli treść. Wkurzy Cię, ale sprzedaż wzrośnie. Młode, zdolne i kreatywne rozliczane są ze wzrostu sprzedaży, a nie z Twojego samopoczucia.

Ale ja się z Tobą zgadzam i nie chcę wcale , żeby ktoś dbał o mój komfort. Reklama była, jest i będzie.

Poruszyłem ten temat jedynie z powodu rzuconego tu tematu o nauczaniu dzisiejszej młodzieży.

Chodzi mi tylko o pewien charakterystyczny poziom, który wynika zapewne z kształcenia.

Reklama może być wkurwiająca jeśli przyniesie skutek ale nich trzyma "formę".

Masa błędów językowych, formy prowadzące do dziwnych skojarzeń, dziwaczna i psychotyczna maniera twórców, to jest to, co wspomniany już Koterski zauważał w swoim filmie.

Mówisz skojarzenia : melodyjka, kolor , produkt itp. A jakże! Mam to, jak każdy wytresowany szczur z wyrobionym odruchem.

Mam też coś więcej. Widzę tego bałwana, który potraktował mnie w tej reklamie jak kretyna.

Ostatnio mój młody, typowy nastoletni ciołek , rzucił uwagę, oglądając w ciągu jednego bloku 3 raz tą samą kobitę, reklamującą kompletnie różne produkty, wcielającą się w kompletnie różne postaci : " ona albo ma kilka etatów, albo ja mam już obsesję na jej punkcie.