pawko_ 21.11.2012 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dlatego nie robiłem układu otwartego ponieważ dom jest parterowy a strych nieocieplony. Czyli ten zawór chroni instalację mnie i moją rodzinę nawet podczas braku prądu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 21.11.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ok teraz zauważyłem Twoją wypowiedź maher. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 21.11.2012 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Dlatego nie robiłem układu otwartego ponieważ dom jest parterowy a strych nieocieplony. Czyli ten zawór chroni instalację mnie i moją rodzinę nawet podczas braku prądu ? czesc mozesz pstryknąc fotkę tego zaworu ? jak to wygląda ? mam kominek z wodą w układzie zamknietym 3 zabezpieczenia i jeszcze mysle o alarmie i powiadomieniu na gsm. Problem w tym ze moj zawor szwankował od nowosci czyli puszczał wodę i schładzał bez potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 22.11.2012 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 zawór dbv zadziała bez prądu to raz dwa widziałem w necie skutek wybuchu kotła w układzie otwartym bo ... naczynie na strychu zamarzło !!! Zgadza się samo posiadanie układu otwartego nie rozwiązuje problemu jak się większości wydaje, są pewne kryteria które dodatkowo muszą być spełnione aby było bezpiecznie tj. zabezpieczenie przed zamarznięciem, odpowiednie przekroje i miejsce podłączenia rur do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0degree 22.11.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Tak jest zrobione. Ale czy mam czego się obawiać podczas braku dostawy prądu ? Bo wtedy chyba wszystkie zabezpieczenia nie działają ? Chyba, że źle rozumuję... Poza tym, że zrobi się chałupie zimno to nic się nie wydarzy. Co stoi na przeszkodzie abyś to wypróbował, idź do kotłowni odłącz sterownik od prądu i obserwuj co się stanie włącz po kilku godzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 22.11.2012 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) czesc mozesz pstryknąc fotkę tego zaworu ? jak to wygląda ? mam kominek z wodą w układzie zamknietym 3 zabezpieczenia i jeszcze mysle o alarmie i powiadomieniu na gsm. Problem w tym ze moj zawor szwankował od nowosci czyli puszczał wodę i schładzał bez potrzeby. To jest to cudo pod czopuchem z czarnym pokrętłem. Edytowane 22 Listopada 2012 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 22.11.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 To jest to cudo pod czopuchem z czarnym pokrętłem. Sprawdzałes działanie tego zaworu ? Z tego co pamietam trzeba co jakiś czas ten zawór wzbudzać czyli nacisnąc czerwony guzik i dopuścic wodę. Nie byłbym sobą gdybym tego nie sprawdził i w moim przypadku po dojsciu temperatury w kominku do 95 stopni zawor zaczął puszczać wodę czyli zachował sie tak jak powinien. Tylko jak ją puscił i schłodził to się nie wyłączył musiałem ten guzik nacisnąc i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 22.11.2012 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Nie sprawdziłem jeszcze jego działania. Jak będę mieć już słup energetyczny na działce to wtedy będę się bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 22.11.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Sprawdzałes działanie tego zaworu ? Z tego co pamietam trzeba co jakiś czas i ten zawór wzbudzać czyli nacisnąc czerwony guzik i dopuścic wodę. Nie byłbym sobą gdybym tego nie sprawdził i w moim przypadku po dojsciu temperatury w kominku do 95 stopni zawor zaczął puszczać wodę czyli zachował sie tak jak powinien. Tylko jak ją puscił i schłodził to się nie wyłączył musiałem ten guzik nacisnąc i było OK. A u mnie jest tylko czarne pokrętło nic się nie wciska raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts