xagussia1989x 18.11.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam wszystkich serdecznie. To moj pierwszy wpis na forum. Zaczne od tego ze niedawno kupilismy dzialke. Nie znamy sie kompletnie na budowie domu. Wiec baaardzo prosze o wyrozumialosc. W zeszlym tygodniu podpisalismy akt notarialny. Zlozylismy wniosek w gminie w sprawie podatku i czekamy na decyzje. W akcie zawarte sa informacje ze gmina nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego oraz ze okazano do aktu prawomocna decyzje Wojta Gminy o warunkach zabudowy dla inwestycji polegajacej na budowie 8 budynkow mieszkalnych ( indywidualna decyzja dla dzialki nr 439/9 - czyli naszej - nie zostala wydana.) Kompletnie tego nie rozumiem. Problem w tym ze nie wiemy co dalej mamy robic. Dzialka jest rolna (IVb). Na granicy dzialki mamy prad i wode. Chce prosic o pomoc, bo nie wiem jak ogarnac to wszystko. Skoro mam niby WZ to jak mam zobaczyc co jest w nich zawarte i jaki dom moge postawic na wlasnej dzialce. Z gory dziekuje i przepraszam za moja niewiedze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 14.12.2012 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Z tego co się orientuję, jeśli działka jest w całości rolna, to nie mogą na nią być wydane WZ. Najpierw trzba odrolnić fragment dzialki na którym chcemy stawiać dom, a następnie wystąpić o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 14.12.2012 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 trzeba sie skontaktowac z "architekturą" w gminieto ze w rejestrze gruntow jest oznaczenie "rolna IVb" nie oznacza ze dzialka jest rolna tylko ze taka jest klasa gruntu ( bo sa wydane warunki zabudowy)a jezeli warunki zabudowy zostaly wydane na kogos innego to trzeba za zgoda wlasciciela zrobic cesję w zakresie dotyczącym tej dzialki lub wystąpic o nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts