Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dziękujemy nita :). Jest jest betoniarka, cholera że za czasów mojej młodości takich betoniarek nie było. Bym budował, że hohoho. Taką betoniarą to do tej pory to ze 100 domów bym już wybudował :)
  • Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirku największą nagrodą jest uśmiech dzieci. dobrze, że mówisz że wszystko ok, bo nie widziałam na oczy zabaweczek i się trochę denerwowałam :)
Nita zabaweczki cudne, zestaw do herbatki bardzo praktyczny. Od dwóch dni wracam z pracy i dziewczynki czekają na tatusia z "gorącą" herbatką. Przy takiej pogodzie jest miło :)

Mirek - piękna fotorelacja, szkoda jak się patrzy na Julkę wystraszoną, ale... to minie. :hug:

Będzie jeszcze dobrze, przyzwyczają się obie do ortez, a przeież wiadomo, że to niezbędna pomoc, żeby mogły chodzić.

Teraz tylko ćwiczenia, praca, rehabilitacja - a postępy MUSZĄ przyjść! :yes:

Super fotorelacja! Dziewczynki były dzielne, i ich rodzice tez :) A prezent herbatkowy bardzo trafiony :) Dziewczynki i Krzyś z takim dostojeństwem delektują się herbatką, że jeszcze troszkę a zażyczą sobie pić z najlepszej porcelany :D
Mirek, te ortezy są na stabilizację stopy? A co one mają pomóc, to znaczy w czym jest tu problem? Pzyznaję, że mało tu rozumiem, dlatego tak mało się odzywam, ale z tego, co pamiętam jedna "szła" w spastykę a druga w wiotkość, ale tylko stopy?
dokładnie tak, orteza ma stabilizowac stopki, nie dopuszczać do pokurczania paluszków oraz ich rozszerzania. Jedno zasadnicze pytanie. Ortezyb winno się nosić w dzień czy w nocy, ma ktoś jakieś doświadcznie? Lekarz mówił na dzień, tak na 4-5 godzin, rehabilitant na noc. Hmmm bądź tu mądry.
Znajoma moja ma ortezę na jednej nodze i używa tylko za dnia, natomiast znajomej syn ma ortezę Bauerfeind CaligaLoc i miał nosić dzień i noc. To chyba zależy od modelu............... Edytowane przez kathi85

Mirek, a kiedy mięśnie bardziej pracują? w dzień czy w nocy ? ;)

Orteza ma stabilizować, czyli prowadzić do naturalnego i prawidłowego położenia stopy, korygując patologiczne rozciągnięcie i przykurcz mięśni. Więc moim zdaniem lepiej zadziała w dzień, gdy dziewczynki sa aktywne. Ale to jest moje zdanie.

Dzwoniłam dziś do Cię, ale poczta mi się włączyła, a z maszynami nie gadam.

Masz juz skypea ??

I ja sie popłakałam. Ten filmik jest chyba najsmutniejszy ze wszystkich dotąd pokazanych.

Kochane dziewczynki!

I niech ten filmik poruszy jak najwięcej serc!

I ja sie popłakałam. Ten filmik jest chyba najsmutniejszy ze wszystkich dotąd pokazanych.

Kochane dziewczynki!

I niech ten filmik poruszy jak najwięcej serc!

Zazdroszcze Wam, u mnie ten filmik nie moge odtworzyc.

Nie ma co płakać, kochani, trzeba tylko nadal pracować, tak jak do tej pory! :hug:

Przy wytężonej pracy postępy MUSZĄ przyjść, a zapału i miłości Wam, jako Rodzicom, nie brakuje.

Trzeba tylko trochę pomóc dziewczynkom, one dadzą radę! :yes: