Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kiedyś desperacko szukałam jaj w okolicznych sklepach. I warzywniak ostatniej szansy: "Ma pan jajka?" Facet: "Taaaak", "To poproszę dziesięć!:)" Facet: "Ale z niespodzianką!:)". Głupio zadałam to pytanie, wiem8), ale odpowiedź rozczarowała mnie tak bardzo, że pamiętam o tym zdarzeniu nawet po kilkunastu latach:)

Inny inteligentny dialog z tego samego sklepu /jakies fluidy tam mieli czy co/: Klient pyta o cebule, sprzedawca:/z góry przepraszam/"Od cebuli to się kuli", kupujący chyba sie przejął, bo od razu zapytał co ma przeciwne działanie. Sprzedawca milczy a ja bez zastanowienia, zawsze chętna do pomocy..."Seler!" Dokąd tam mieszkałam witali mnie w warzywniaku słowami: "Nasz selerek przyszedł:bash:

A Krokusi czekolada taka apetyczna:)

Krokusiu - uwielbiam ten kabaret ale ktoś mi kiedyś powiedział że trzeba mieszkać na Śląsku żeby go dobrze zrozumieć ;)

A Mirku co by Ci tu pedzieć :D jo ni wia.. gembe mi zawarło...a wiecie że po Śląsku nietoperz to "luftmysza" ?? :D a skoro o jajach to skorupy z jaj to szupy :D

godej no Mirek jak tam cery i synek :) znaczy się bajtle

...a wiecie że po Śląsku nietoperz to "luftmysza" ?? :D

No i wszystko w tym temacie. Nareszcie wiem dlaczego nietoperzy boje się tak samo jak myszy.

A propos dziewczynek: Miras ja już kilka dni temu miałam napisać, że one jakieś takie duże się zrobiły:) Chyba urosły i to nawet na zdjęciach widać. Albo niedowidzę;)

no dobrze nie będe kaleczyl gwary. mam sąsiada który pochodzi z kujaw, o to jest język. Gwary są fajne i szkoda że gdzeiś nam tam powolutku wymierają.

dzieciaczki maja się dobrze wlaśnie Krzyś kończy pracę na dziś i idzie spać. dziewczynki śpią, przeciez nie ma jeszcze pierwszej.

Jutro jedziemy do okulisty do Wroclawia, więc dzielna zaloga musi być wypoczęta.