Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mieliśmy wczoraj małą przygodę z naszymi córeczkami. Siedzę sobie w pracy, no dobra pracuję sobie grzecznie i dzwoni Edytka z informacją, że dziewczynki dostały uczulenie po podaniu kropelek na oczy. Miały mieć zakrapiane oczka do badań, które ustalono na piątek, a tu takie coś :(. Szybki telefon do okulisty do Wrocławia co robić, natychmiast przyjechać. Okazało się, ze dziewczynki dostały za mocne stężenie kropelek. Przebadaliśmy dziewczynki pod kątem wady wzroku i zeza. Tym razem się udało, choć groźnie to wszystko wyglądało. Wada troszkę się powiększyła, ale nieznacznie. Następnie pojechaliśmy z receptą do optyka, gdzie dobraliśmy nowe oprawki dla dziewczynek. Takie oprawki, które przy niepełnosprawności dziewczynek nie będą im przeszkadzać. Gotowe okularki mają przyjść w piątek pocztą. Dużo strachu było bo nie wiedzieliśmy co się dzieje. Jednak wszystko dobrze się skończyło. Jedynie droga, zarówno w jedną jak i drugą stronę bardzo ciężka. Śnieg, śnieg i chwilami deszcz. Wróciliśmy bardzo późno w nocy bo i prędkość była mniejsza od kroku spacerowego, ale cali i szczęśliwi.

nita no tak padamy, ale wczoraj to nosem po śniegu ryłem. Jest OK księzniczki dają dużo energii no i samo forum muratora.

kathi nie pamiętam nazwy oprawek ale są mocno elastyczne z możliwością używania gumki. Wada no Karolinka +8 i +5, Juleczka troszkę gorzej +10 i ... nie pamietam :)

Kendra no teraz to na pewno, dziewczynki moim zdaniem bardzo ładnie wyglądają. edytka ma troszkę mieszane uczucie. Nasze księżniczki miały już jedne okularki, ale oprawki nie bardzo sprawdzały się w ich sytuacji no i nasze pociechy jakoś nie miały ochoty nosić tych okularków. Same szkła trochę pozostawały do życzenia. Zobaczymy jak będzie teraz.

DePeSia masz 100% racji, ciężko było, ale daliśmy radę. Chyba adrenalina działała, bo jakoś nie przejowałem się pogodą. No i mamy wolny piątek.

Teraz mała zagadka:

Ile nasze kochane dzieciaczki już zrobiły kilometrów w tym roku?

Podpowiem że byliśmy 4 razy we Wrocławiu, raz w Łodzi, no i raz w Poznaniu. Oczywiście przewidziana nagroda. Jaka?, super niespodzianka.

co do zdania Edytki na temat okularów to zgadzam się w 100% heheh Jak ja zobaczyłam moją Dominikę w okularach to pomyślałam sobie, że wygląda jak biedna sierotka, szkoda mi jej było taka bida :lol2::lol2: teraz uważam, że wygląda słodko :)trzeba się oswoić hihih teraz musimy jej zakładać opaskę na jedno oczko, żeby te co zezuje mogło pracować, to dopiero wygląda :))) mały pirat w różowych okularach ;))) Edytka też się przyzwyczai:) Edytowane przez kathi85

Teraz to okulary są modne, jest tyle wzorów i kolorów, że można wybierać, z autopsji wiem bo po miesiącu użytkowania okularów przez córkę musiałam je dać do naprawy, ponieważ wszystkie dziewczynki w przedszkolu chciały przymierzyć różowe okulary :))) Edytowane przez kathi85

Ok troszkę racji macie nie było podanego marginesu błędu. Dokładnie dziewczynki przejechały 3423 km. Jest to jazda na rehabilitacje oraz wymienione miejscowości.

DePeSia myślę, że niedługo dobijemy do 5000 km :).

Jakie były objawy, zaczerwienienie twarzy jak po mocnym opalaniu na słońcu. Zaczerwienie oczu oraz zmiana koloru tęczówki, obrzęk powiek.

Źrenice nie rozrzerzyły się do końca i zrobiliśmy badanie wzroku z małym przypuszczeniem. Lekarz nie chciał ryzykować podawania innych leków.

tak właśnie wyglądały przygotowania do balu naszych księżniczek. Wybór dodatków, czy bluzeczka ma być różowa, czy może też biała. to dopiero dylematy

http://i2.fmix.pl/fmi1324/de6d9cc30010458c51215d91/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi257/0f19a8620015747e51215d9b/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi835/c9677fe9001027b551215da7/zdjecie.jpg

Edytowane przez Miras12

Tak Kathi wzgrałaś. Tym razem nagroda nie byle jaka, godzinka rehabilitacji na basenie z dziewczynkami.

Żebyś się nie smuciła to rehabitantem jest facet. Ciężko mi oceniac z racji płci, ale kobiety się za nim oglądają.

Nie nita, nie robimy żadnej zbiórki, nie trzeba, ale dziękuję. Oczywiście jak będa okularki już u nas to z pewnością pokażemy dziewczynki jak wyglądają.