kathi85 27.02.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 (edytowane) oj kathi ja nie jestem aż tak stary. No ale jak tak dalej będe intensywny tryb zycia prowadził to długo czekac nie trzeba będzie. Tak będzie za jakieś 150 lat dziś to jesteś siłaczem po tej 2 stronie lustra, Twoje codzienne zmagania z rzeczywistością robią z Ciebie mega superbohatera :hug: już zmieniłam obrazek, żeby nikt nie miał wątpliwości, o co mi chodziło :hug: Edytowane 27 Lutego 2013 przez kathi85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.02.2013 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Miruś - SŁUCHAJ EWY. To bardzo mądra dziewczyna, neurolog, naukowiec, lekarz. Cokolwiek powie, najprawdopodobniej ma rację. Wychodzi tutaj z Żelki doświadczenia (a bardzo smutno jest doświadczona), że trzeba zmienić lekarzy, iść dalej, zostawić tych, którym się skończyły pomysły i doświadczenie. To samo mówi Ewa. Trzeba ich posłuchać. I za parę dni będzie lepiej, poprawi Ci się nastrój i nabierzesz trochę sił psychicznych, będzie dobrze, odnajdziecie znowu siłę do walki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 27.02.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 witajcie kochani!! oj ominęła mnie libacja ale przyłaczam sie - spóźnione ale szczere - zyczenia imieninowe! każdego dnia uśmiechu na twarzy, dużo zdrowia i radości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lovella 27.02.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Spóźnione ale szczere życzenia imieninowe, dużo siły i wytrwałości. Zgadzam się z Kathi prawdziwy bohater z Ciebie, dla dziewczynek bez dwóch zdań!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kathi85 27.02.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 ejj co to za smutki, my zdajemy sobie sprawę, jakie to wszystko musi być dla Was trudne, najgorsza to ta niewiedza ale dziewczyny mają rację, może zmiana lekarza da przysłowiowego kopa, nowe pomysły, świeży powiew i wrócą chęci do dalszego działania. Pamiętajcie my ZAWSZE BĘDZIEMY Z WAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 27.02.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witam Wszystkich, Mirku i ja skladam zyczenia wytrwalosci, pozytywnego myslenia i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i Rodzinki.Mysle ze duzo wydarzylo sie w krotkim czasie, cala piatka jest zmeczona, ale sil napewno nie zabraknie do dalszej walki, takim rodzicom jak Mirek i Edytka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.02.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 witaj ciociu Dusiek kiedy wybierasz się w rodzinne strony? Mirku, nos do góry! Pierś do przodu! (to do Edytki) Z nami nie zginiecie...bo Wam na to zwyczajnie nie pozwolimy Popatrz, jeszcze nie dawno pewnie nawet nie myślałeś, o takiej pomocy dla dziewczynek, bal, aukcje, itp. I proszę jakie sławne się robią Co do diagnozy to też na pewno w końcu musi się los obrócić na lepsze. A dziewczyny na pewno dobrze radzą co do zmiany lekarza, one bardzo mądre kobitki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jomo 27.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Witajcie kochani, no i nie zdążyłam wczoraj powinszować, bo sami świętowaliśmy ale już pędzę życzenia spóźnione acz nie mniej serdeczne posyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kathi85 27.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Tak dla rozluźnienia atmosfery, aby smutki poszły precz, poprosimy o zdjęcia dziewczynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.02.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 w okularkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.02.2013 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Oj sluchajcie nie jest tak źle, nie jesteśmy załamani. Zwyczajnie wywołała nas do tablicy ciocia DePeSia to i odpowiadać trzeba.Oczywiście że słucham Ewci, słucham też pozostałych. Jesteście wspaniałmymi przyjaciółmi, jesteście z nami. Dzielicie wszystkie troski i zmartwienia. No jak można przy was się załamac, no jak, zwyczajnie nie da rady. Czasem są gorsze chwile ale to jak w życiu każdego czlowieka. Mamy zadanie i trzeba je rozwiązać, a wasza obecnośc jest jak podpowiedź nauczyciela na klasówce. Czy zmieniamy lekarzy, oczywiście, że tak. Dokładnie robimy tak jak Ewcia to opisała. To może świadczyć tylko o tym, że cały czas idziemy prawidlową ścieżką. Jednak na wszelki wypadek upominajcie nas czasem. Zmiana neurologa czy ortopedy to dośc trudna decyzja. Musimy brak pod uwagę pieniążki. Bardzo roztropnie podejmujemy decyzję o zmianie lekarza. Nie możemy skakać z kwiatka na kwiatek, czasem trzeba poczekac i dać szansę lekarzowi. Pamiętacie nasze zmiagania z kosztami i jak bardzo nas wspieraliście? Zebraliśmy troszkę pieniążków na balu i musimy mądrze nimi gospodarzyć. najpierw rehabilitacja, na nią nie moze zabraknąc środków. Dlatego też żebyśmy się dobrze zrozumieli zmieniamy lekarzy, ale z dużą rozwagą. Musimy pamiętać że są środki na subkoncie, ale i też musimy mieć środki w ręku aby zaplacić za wizytę, paliwo itd. Dopiero potem możemy starać się o zwrto z Fundacji. Oczywiście tylko w zakresie leczenia dzieci. Dziś fotek nie dam, ale obiecuję jutro rano. Włącznie z fotorelacją z urodzinek. Przepraszam ale zwyczajnie padam ze zmięczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.02.2013 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Jest jeszcze jedna sprawa. Oczywiście wysłałem wiadomość do Pana genetyka, który prowadzi nasze księżniczki.1.Czy są już wyniki ostatnich badan genetycznych Julii i Karoliny Rabenda 2. Co sądzi Pan o zespole "Segawa syndrom", czy można naszym dziewczynkom wykonać badania w tym kierunku i czy są one płatne czy też nie? Odpowiedź jest następująca:1. kariotypy dziewczynek sa prawidłowe2. w załączeniu jest info o zespole Segawa (myślałem o nim, ale brak mi danych klinicznych od strony neurologów), jest to zespół parkinsonopodobny, neurolodzy dziec. musieliby się na ten temat wypowiedzieć bez badań dodatkowych nie ma podstaw pisać o tym zespole badanie jest możliwe do wykoannia za granicą i nie wiem w jakim trybie:naukowym czy odpłatnym To na razie tyle w tym zaakresie. Droga EZS bardzo Cię proszę wypowiedź się w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.02.2013 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Oczywiście wysłąłem do Pana genetyka kolejne pytania. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. nie moge doczekac się piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.02.2013 23:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 No i chciałem się zaptać, gdzie podział się nasz rzecznik?Wokół dziewczynek cały czas coś robimy. Bal balem, ale trzeba jeszcze troszkę popracować. My dzielnie się sprawujemy tylko rzecznik nawala. No proszę poszukajcie, kto znajdzie bieżące informacje w temacie naszych księzniczek?Drogi rzeczniku, a wszyscy wiemy o kim mowa, Na koniec naszych zmagań czeka Cię nagroda.Więc bierz się do pracy, nie ociągaj się wcale,Pokaż, że księżniczki nie chodzą tylko na bale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.02.2013 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mirek pytałeś genetyka czy można zrobić badanie w kierunku tej Sagawy, to dostałes odpowiedź genetyka. Czyli badanie można zrobić za granicą. pewnie jest 1 cz 2 lab, gdzie to robia, bo robi się bardzo rzadko i zapewne w przypadkach bardzo niepewnych klinicznie. Pytaj neurologa a nie genetyka, to ci powie jak diagnozować bez badania genetycznego, jak przypuszczam. Kariotyp prawidłowy? Też tak myślę. A.. już wiem, czego mi brakuje. przewodnictwa nerowo-mięśniowego i potencjałów somatosensorycznych. Wtedy jest pełna ocena czuciowo-ruchowa obwodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 27.02.2013 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Nie no ok, ale warto go troszkę pomęczyć, a nóż wpadnie on na jakiś pomysł, gdzie zrobić badanie. Neurologa oczywiście że pomęczę. Podsunełaś mi jeszcze jeden pomysł ale zanim coś powiem to się z nim prześpię bo i pora odpowiednia, dzięki Ewuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.02.2013 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Mirek, ja dawałam Ci już namiar na genialną neurolog dziecięcą - skorzystajcie z jej wiedzy, bo jest nieoceniona.A w sprawie segawy jescze - w programie,o którym tu była mowa,lekarze nie wykonywali badań genetycznych, diagnozowano syndrom na podstawie reakcji na l-dopę (lek na parkinsona). W artykule ,który przytoczyłam, też nie ma mowy o badaniach, lecz reakcji na lek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 28.02.2013 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 pamiętam, pamiętam ,termin umuwiony na polowę marca do Pani neurolog.Wyczytałem to, że podawano lek bez badań. No ale nie znaczy to, że nie można zapytać czy jest możliwe ich wykonanie. Pewnie, ze zmęczę Panią neurolog w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.02.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 No bo właśnie, wreszcie jest rozmowa o konkretach, staramy się coś znaleźć, a nie tylko wspierać słowem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lovella 28.02.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 (edytowane) ojjjjj przepraszam ale moja Zuzia ma ciężki okres, ciężki okres ma 340dni w roku, więc mam niewiele dni na prężne działanie jako rzecznik:( Zuzka to moja córeczka z zespołem aspergera, kochany szkrab, ale strasznie absorbujący ale postaram się wypełniać moje obowiązki należycie Edytowane 28 Lutego 2013 przez Lovella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts