Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich :) Przytulaski dla Księżniczek i Krzysia :hug:

Mirku historyka z Krzysiem i szufelko-łopatką bombowa! :) Powinni ten przykład pokazywać na szkoleniach typu "sztuka kominukacji" :lol2:

To tak jak z małopolskim określeniem "idę na pole" a śląskim "idę na dwór" :lol: Albo jak sprowadziłam się na Śląsk i mówiłam w pracy, że upiekłam placek to wszyscy pytali "ziemniaczny"? a ja nie z jabłkami - to mnie pouczali, że z jabłkami to jest ciasto :D

Wczoraj było u mnie przepiknie :) Dlatego dużą część dnia spędziłam na działce przy pracach porządkowo-organizacyjnych ;)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Słonko ładnie grzeje i każdy stęskniony. Wiemy że z nami jesteście i dziękujemy. Niedziela spędzona bardzo rodzinnie. Wieczorkiem pojechaliśmy całą rodzinką na koncert dla dziewczynek. Może frekfencja nie była za duża, ale jaki klimat. Dla nas liczy się każdy gest. To daje nam dużo siły i wiary. Ponadto stwierdziliśmy, że Krzyś będzie słuchał muzyki ciężkiej. Tańczył i szalał, reszta dopingowała. Co się chłopak wytańcował to jego, jestem dumny. Zastanawia mnie fakt po kim on to ma, bo po mnie to nie :)

Pracuje sobie Ja wczoraj dzielnie w piwnicy, wiosenne porządki itd. Jakoś tak smutno to idę po syneczka. Krzyś uradowany idzie z tatusiem pracować. Opowiada mi co będzie mu potrzebne do pracy:

tatusiu mlotek, miarta, goździe, pila no i ślubki. Oczywiście dałem mu puszkę ze żrubkami no i synuś zaczyna szukać miejsc gdzie je wkręcić. Pracujemy tak sobie ze śpiewem na ustach "biedlonka biedlonka ona nie ma odonka..." poprawiam synecza w zakresie wypowiadanych słów. On tak patrzy i mówi "tatusiu kocham Cię, nie oddam Cię, Pani Cię nie zabezie..." Ze zmarszczonym czołem pytam się więc, która Pani chciała mnie zabrać. On tak patrzy i mówi " no ta od zastsyków, ale ja cię tatusiu nie oddam, zostaniesz z nami, mozesz mieszkać w piwnicy " :) Czyz to nie słodkie a zarazem wielkoduszne ze strony własnego dziecka. Jak nie kochać synusia, skoro pozwolił ojcu mieszkać w piwnicy?

No pewnie, że słodkie! :yes:

Uwolniłam się od bolącej głowy, mam nadzieję, że na długo, choć ból kocha wracać przy zmianach pogody.

Mirek, opowiedzże wreszcie i pokaż jak dziewczynki ćwiczą, jakie ćwiczenia, co mówi rehabilitant?

na miejscu Edytki to sama bym chodziła z dzieciakami na te zastsyki, cos Pani za bardzo zainteresowana:lol2::lol2: Dzieciaki są cudne, ostatnio moja córcia mówi do mnie: mamusiu kocham cie, nie chce innej mamy ty robis wsystko, robis jajo i papapki no po plostu wsystkoooo :lol2: przynajmniej dzieciaki doceniają mój wysiłek kulinarny :lol2::lol2:

ha, ha ...Krzyś jest super! Taki mały, a taki mądraliński! Ciekawe po kim on tak ma? :)

Wczoraj na spacerze mowie: " Zobaczcie juz drzewa pączki maja, zaraz będą listki". A chlopakom lampki sie zapalily. Pączki!!! I zaczeli: mniam, mniam, mama daj!!!!! Tlumaczylam, ze to inne pączki. Ciezko bylo. Przeszlo im dopiero jak zobaczyli kota. :)

U nas juz wiosna! Tylko ogrodka na grilowanie brak.