Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uff to dobrze, bo myślałam, że nie czytasz ze zrozumieniem.. albo tak jesteś zakręcony..

Sam wiesz, ze reha i wiara oraz ciężka harówa czyni cuda...

To ja będę ta wyrodna i życzę ciężkiej harówki,.. ale owocnej..

Nawet nie wiesz, jak ja trzymam kciuki za to aby Laski chodziły....

A jak to się nazywa to .. to.. ja to pitolę..

Za to takie aniołki blond nie zdarzają się co dzień.. :)

:hug:

wy się smiejecie z mrugania, a ile razy ja mam w gabinecie taką sierotkę? Siedzi i mruga. I widać, że bez tego, co chce nie wylezie. a dodatkowo taka bezradna, z mężem (żoną) przyszła ale sama nie wie. No i człowiek wychodzi z siebie, żeby pomóc, wymyśla badania, kolegów, a po pół roku maltretowania ludzi wychodzi, że sierotka ma "morbus renticus" i papiery sobie zbiera a zdrowsza jest ode mnie. :cool::eek: Więc wiem, że mruganie działa :)

hehe ja zawsze Męża wysyłam z dziećmi do lekarza. Zawsze inaczej traktowany, zawsze przyjety, i miejsce zrobią i zbadają, bo biedulek ten Pan taki z dwójką dzieci, pewnie go wredna baba wygnała a sama maluje paznokcie :D

U lekarzy to nie będę opisywał jak robię, ale spokojnie bez zbędnej wyobraźni. Dużo pytam i zawsze się przygotowuję. Spisuję sobie pytania na kartce i zamęczam. Musze wiedzieć jak najwięcej żeby móc pomóc księżniczkom. Edytka, jeśli jest sama robi dokładnie tak samo, ale to rzadziej. Staramy się żeby zawsze być we dwoje, bo wiadomo, księżniczki dwie to i trochę zajęcia jest, a tu trzeba pytać i mieć jakiś konkret.

natomiast w urzędach uwielbiam załatwiać sprawy. Zawsze na wieśniaka :)

"pani tłumacz mi bo ja ze wsi i nie wiem" zazwyczaj po takim tekście jest śmiech i konkretna pomoc. Jak nie pomaga to mówię, ze ja nie mam czasu tu na chodzenie bo krowom gnój trza wyrzucić, a tu tyle do wypełnienia i takie małe litery. Bo wie Pani miałem okulary ale jak byłem kurom dawać ostatnio to se gumocem rozdeptałem'. Oczywiście urzędnicy się orientują ale zawsze pomagają z uśmiechem na ustach i nie ganiają zbędnie.

Na bezradną sierotkę poćwicz, coby u Pani Profesor serce rozmiękczyć i do bardziej stanowczego poszukiwania finansowania badań ją zmobilizować.

Nie bądź wyrywny do płacenia za te badania, patrz, mrugaj i uśmiechaj się słodko a bezradnie, zagubiony taki i zrozpaczony...

Edytka Cię nauczy, ćwiczcie intensywnie do tego ósmego!!! :D