Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Płucz dalej, dobrze też wypłukać wódką (to nie żarty) kilka razy dziennie (nie więcej niż 3!) i w ten sposób zdezynfekować choć trochę i wybiuć parę wirusów i bakterii.

Teoretycznie powinno się wypluć tę wódkę, ale... ;)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DePeSia dobre to twoje lekarstwo. Jakoś tak wesoło się robi i cieplej. No z pisaniem trochę gorzej, ale każdy mi wybaczy. Przecież tu chodzi o zdrowie, prawda?. Aga dawaj do nas na płukanie gardeł wódeczką. Na tym etapie już mi nawet jesienna zimowa aura nie przeszkadza :lol2:

mnie doctorek przy ropce w gardełku nakazał nadmanganianem potasu ( jak co nie pochrzaniałam ;) ) w każdym razie fioletowym paskudztwem gardełko wyszorować, siora piguła mnie oprawiła łokropnie straśna operacyja to była ale od razu gorączka minęła i lepiej się poczułam :)

Jak się zastosowałem do wytycznych DePeSi i zaczołem płukać gardełko to nawet nie zauważyłem, że dziś już środa. Jak to śpiewa nasz kochany Krzysio "jest mi lepiej, dużo lepiej, Pani doktor wyleczyła mnie..."

Z bieżących spraw to właśnie dzsiaj dowiedziałem się, że właśnie jadą pionizatory dla księżniczek. Oczywiście najpierw poszedłem na całość i żądałem zwrotu pieniążków. Był list polecony i inne argumenty. Po moim liście takiego focha strzeliłem, że jak ktoś dzwonił to zwyczajnie nie odbierałem bo i jak tak można, i ile można. Przedstawiono nam jako rekompensatę dla dziewczynek dwa foteliki. Koniec końców zgodziłem się na takie rozwiązanie i foteliki ruszyły w trasę. Czy na pewno dojadą dowiecie się jako pirwsi.

Mirku, mam nadzieję, że się nie obrazisz, ze piszę to w Twoim wątku, ale wiem że zaglądają tu osoby mające pojęcie o medycynie.

Dziecię me było dziś z tatą w Międzylesiu i wyszło, że badanie: Izoformy Transferyny (CDG) w surowicy (jeśli dobrze przez telefon usłyszałam) wyszło źle.

Co to znaczy?

W internecie znalazłam tylko, że to oznacza zaburzenia syntezy N-glikanu.

Jak przy tym postępować? Lekarz nic nie powiedział, kazał nie panikować dopóki powtórne badanie nie potwierdzi diagnozy, ale ja oczywiście chciałabym wiedzieć na czym stoję i jak pomóc czy choćby czym nie szkodzić dziecku.

... Dotarły i już księżniczki dreptają. Teraz jest problem w tym, że obie jednocześnie chcą chodzić w tym samym. ....

To Ci dopiero wiadomość :) A jaka radość musi być dla dziewczynek. Tylko patrzeć, jak będą biegały wokół choinki.