Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Księżniczki bardzo ucieszone z takich dużych lal. Juleczka mówi, że trochę ciężka ta lala, ale ją kocha. Obie biedulki ciągną lele po podłodze, bo przecież trzeba dać lali pić, a i bajkę musi obejrzeć. Natomiast Krzyś przez ostatnie dni układa swoje smerfowe puzle. Próbowalem się z nim zmierzyć kto szybciej ułoży. Nie mam szans. Zdecydowanie bije mnie na głowę.

No tak, niby masz racje, ale gdy wołam gdzie mój książę to dziewczynki się upominają "jescie my!!!" Ponadto takie wołanie jakoś tak nie po męsku brzmi :yes: Chyba, że mama tak woła, ale wtedy Ja biegnę. Z bieżących spraw to nasze księżniczki dostały zapalenia spojówek. Oczywiście szybka wizyta u lekarza i mamy kropelki. Jest dobrze, jest poprawa. Natomiast Krzyś dzielnie rysuje kolejne listy do świętego Mikołaja. Bardzo mnie zaskoczył pytaniem kiedy ubieramy choinkę i czy będziemy robić tak jak w zeszłym roku. Hmm, Ja nie pamiętam co takiego fajnego robiliśmy podczas ubierania choinki. Grzecznie pytam Krzysia "co robiliśmy..." Na co on ze zdziwieniem odpowiada "no ubieraliśmy choinkę..."No tak, ale jestem zakręcony, przecież to największa frajda.

Kiedy będziemy ubierać tego jeszcze nie wiem. Na dzień dzisiejszy wspólnie z dziećmi robię wspólne porządki. Jest przy tym dużo zabawy i frajdy. Najczęściej nasze "porządki" wyglądają gorzej niż było i mama nas przegania. Żelciu masz rację, sam się bawiłem :) W końcu facet jestem to i mogę się lalą pobawić. Co prawda nie są to jakieś extra lale, ale najważniejsze, że księżniczki je kochają. Muszę wam się pochwalić. Powiększyła nam się rodzina, ale spokojnie nie wyobrażajcie sobie za dużo :) Dostaliśmy całkiem małego króliczka. Tutaj zaczął się nowy rozdział dla Krzysia. Najpierw poszliśmy razem po starą klatkę, zrobiliśmy jej małą renowację, a potem porządnie wyczyściliśmy. Teraz do codziennych obowiązków Krzysia należy karmienie króliczka. Najbardziej spodobał mi się pomysł Krzysia jaki przyniósł z przedszkola. "tatusiu musimy kupić tolę i cipsy dla królika bo on jest głodny" Szczera rozmowa co i jak i okazało się, że tak mu koledzy z przedszkola doradzili.

Lalki są imponujące, takie w sam raz do kochania dla dziewczynek!

Ciekawe - czy Krzyś nie marzy o wieeeelkim "lalku" np. policjanta albo strażaka?

Ciekawe, czemu jeszcze nikt nie wpadł na pomysł robienia lalków dla chłopców: strażaka, policjanta, żołnierza, budowlańca... :rolleyes:

Uściskaj, Mirku, dzieci i Edytkę od nas!

Jako że facet jestem to się wypowiem. Nie chciałbym bawic się lalką strażakiem, ale strażaczką to pewnie bym się bawił. Dlaczego, no już wyjasniam. Kazdy normalny facet musi wszystko sprawdzić i zobaczyć jak to działa. Urwać to co się da urwać, a potem to naprawiać. Weźmy np. mały samochodzić. Co robi maly facet gdy go dostanie? Najpierw jeżdzi i potem sprawdza zawieszenie. Jak to wygląda w przypadku lalki? Dokladnie tak samo, najpierw jeździ, a potem sprawdza zawieszenie. No i jakby to wyglądalo w przypadku lalki żołnierzyka, strażaka? Dobra dość tych pierdot. Krzyś mi zameldował, że bardzo chciałby dostać taka duuużą kuchenkę do gotowania. Bo on będzie z księzniczkami gotował. Jak z tym będzie, no zobaczymy. Napisałem osobiście dwa listy do św Mikołaja.