Miras12 02.01.2014 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Jak spędziliśmy sylwester. No właśnie tak http://i2.fmix.pl/fmi2858/900e3d9f0001cbe552c5d3fa/zdjecie.jpg Księżniczki uroczo pozdrawiają całe forum http://i3.fmix.pl/fmi646/9967f05800170f5852c5d425/zdjecie.jpg Tutaj Karolinka i Krzyś tłumaczą jak lata samolot. Małe przekupy http://i1.fmix.pl/fmi718/a29c34e7001d486e52c5d456/zdjecie.jpg No i mała kontrola czy czapki są na pewno na właściwym miejscu http://i3.fmix.pl/fmi1037/3dda65f900294b4f52c5d482/zdjecie.jpg To zdęcie jest tak urocze, że tylko posuje je wypisując jakikolwiek komentarz. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Miras12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.01.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 zabawa na sto dwa Pewnie, że o Was pamiętamy i pozdrawiamy serdecznie! ach, chciałam zapytać czy Krzyś dostał kuchnię od Mikołaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 03.01.2014 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Oj była zabawa Celowo przetrzymaliśmy dzieciaczki i wytrzymały do 12 stej. Chcielismy wspólnie przywitać Nowy Rok i zyczyć sobie wzajemnie samych radosnych dni. Dzieciaczki już od rana opowiadaly telefonicznie babciom, że dzisiaj jest sylwester i będa tańczyły, śpiewały. Tak tez było. Krzyś do dziś opowiada nam jak to fajnie było. Były ognie i pyszny serniczek przygotowany przez żonkę. Nie nitko nie dostał kuchenki od Mikołaja. To będzie musiało trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzia18 03.01.2014 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, dużo zdrówka przede wszystkim dla dziewczynek i oczywiście dla pozostałych członków rodziny również I dużo, dużo siły dla Was. Dzieciaczki w Sylwestra wyglądały bombowo. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.01.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Mirek - a dziewczynki muszą siedzież w W? Nie wiem, dlatego pytam. Czy to by było źle, gdybyście sami układali im nóżki w normalny siad np. właśnie na wersalce, gdzie mają podparcie dla pleców...? Bo tak, to biodra, sam wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 07.01.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Mirku, Waszej całej rodzince zycze wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, oby był dla Was szczęśliwy a przede wszystkim Wam życzę zdrówka, zdrówka, zdrówka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 07.01.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 DePeSiu dobrze że poruszyłaś ten temat. Niestety, ale nawet na wersalce już dziewczynkom usiąść w inny sposób. Nie wiem czy dobrze to wyjaśnię, ale nasze księżniczki mają cały czas mocno napięte mięsnie nóżek i wraz z ich rozwojem te mięsnie nie rozciągają się. Jest to główna przyczyna dla której nasze córeczki nie potrafią stanąć na własnych nóżkach. Jeszcze jakiś czas temu udawało się je posadzać w innej pozycji. Teraz gdy próbujemy sadzać je tak jak Krzysia zwyczajnie zjeżdżają i płaczą, że je nóżki bolą. Oczywiście staramy się je pilnować i zmieniać pozycje, ale coraz trudniej to naszym księżniczkom osiągnąć. Siad w literkę "W" oraz po turecku najbardziej im pasuje. W innych pozycjach płaczą że je nóżki bolą. Mamy świadomość, że wtedy te mięśni się rozciągają, konsultowaliśmy to z fizjoterapeutami. Małymi kroczkami do celu, tak aby im ni wyrządzi większej krzywdy. Dziękujmy za noworoczne życzenia. Zdrówko dla księżniczek jak najbardziej wskazane. Nam zaś potrzebne jest dużo siły do walki o zdrowie księżniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Czyli póki co trzeba im układać nóżki po turecku - byle nie w to W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 07.01.2014 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Tak masz racje. Choć jest to trudne bo co chwilkę trzeba poprawiać to walczymy z tym. http://i1.fmix.pl/fmi161/d4b86b400016264252c5d369/zdjecie.jpg http://i2.fmix.pl/fmi608/2cb1fe73001a1e0f52c5d3e4/zdjecie.jpg coś ciężko idzie wklejanie zdjęć. Reszta jutr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.01.2014 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Krzyś słodko wygląda z nimi, bardzo opiekuńczo. Fajne zdjątko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.01.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 fantastyczne trio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 08.01.2014 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 To nasze słodkie trio jest tylko na zdjęciach. Dziewczyny mają swoje zdanie i humory. Krzyś walczy o swoją pozycje i zawsze księżniczkom powtarza, że to on jest starszym bratem. Ogólnie jest wesoło. Tylko czasem jest smutno gdy dziewczynki z takim dużym poczuciem żalu pytają dlaczego one nie chodzą. Przychodzą wtedy obie jedna za drugą i chcą żeby je wziąć na kolanko. Już wtedy wiem o co chodzi i o czym będą m opowiadać. Zawsze powtarzają jedno zdanie "tatusiu ale my tak baldzo się stalamy". Tak, wiem kochane córeczki, że bardzo się staracie i mocno wierzę w to że będziecie obie chodzić. Na złość NFZ-towi i wszystkim durnym przepisom i złośliwcom staniecie na własne nóżki i same zrobicie ten pierwszy kroczek. Tak będzie bo macie w nas rodzicach i tysiącach innych osób oparcie, które tak jak my wierzą, że tak się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 08.01.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mirku, popraw mnie, ale wydaje mi się, że Krzyś to z wyglądu w 100% tatuś a dziewczynki mamusia;-) Uściski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 08.01.2014 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Tak masz rację. Krzyś to 100% tatuś i jestem z tego powodu bardzo dumny Natomiast nasze księżniczki są podobne do siebie, ale niebieściutkie oczka maja po mamusi i tez jestem z tego powodu dumny No i mam wiadomość, którą koniecznie muszę się z wami podzielić. W moim zakładzie pracy skrzyknęło się parę osób i robią akcję dla naszych księżniczek. Akcja nazywa się „Ciasto, które pomaga i nie tuczy”. Były robione już takie akcje w innych zakładach, ale w moim jeszcze nie. Bardzo się cieszę bo jak się okazało to pomimo, że codziennie pracujemy i rozmawiamy to jednak nie wszyscy wiedzieli o chorobie naszych księżniczek. Być może przy okazji tej akcji uda nam się dotrzeć do innego specjalisty i zdiagnozować nasze kochane księżniczki. Duże podziękowania dla Bogdana i jego zespołu za pomysł i zaangażowanie. Termin akcji został ustalony na 31 stycznia 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 08.01.2014 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 tak siedzę dzisiaj i zastanawiam się co to ja miałem zrobić. nagle przyszło olśnienie, że zwyczajnie nie dodałem ulotki z prośba o przekazanie 1 procenta dla naszych księżniczek. Hmm chyba zacznę sobie supły wiązać tylko nie bardzo wiem na czym, bo chusteczek wielorazowych nie używam. Hmm, Ja w ogóle nie używam chusteczek bo i po co skoro są rękawy. No i nasza ulotka http://i2.fmix.pl/fmi2459/09d1d98800229a9752cdd42a/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 09.01.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mirku 2014 oczywiście a na czym ta akcja polega? piecze się jakieś takie specjalne ciasto czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.01.2014 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 No to super, że w pracy robi się taka akcja, to Wam pomaga, ale i ludziom w pracy - tworzy poczucie wspólnoty, pozwala czuć się lepiej i być pożytecznym. Bardzo dobrze, że ktoś wpadł na taki pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 09.01.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Akcja polega na tym, że w pierwszej fazie informuje się ludzi o akcji i możliwości uczestniczenia w niej. Wystarczy, że ktoś zaoferuje się upiec przysłowiową blachę ciasta. W wyznaczonym dniu każdy przynosi ciasto i jest ono dzielone na punkty. Punkty organizuje się w różnych miejscach i tam można za symboliczną kwotę dostać takie ciasto. Są osoby wyznaczone do prowadzenia całej akcji. Pieniążki są zbierane do zabezpieczonych puszek, które w naszym przypadku dostajemy od fundacji. Na koniec jest sporządzany protokół i pieniążki są przeznaczane na konto fundacji, gdzie wszystkie pieniążki trafią do dziewczynek. Tak to mniej więcej wygląda. W naszym przypadku zgłosiło się już bardzo dużo osób do upieczenia ciasta. Cieszymy się z tego powodu. Oprócz zgromadzonych środków taka akcja daje nam jeszcze mnóstwo energii. Dostajemy też takie wsparcie, że to co robimy dla naszych córeczek jest słuszne. Masz rację DePeSiu, to w pewien sposób scala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 09.01.2014 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mirku, fantastyczna sprawa!!!!! Trzymam kciuki z całych sił A ulotkę widziałam dziś na FB. Już krąży po znajomych;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 09.01.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 super akcja i jaka smakowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts