Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No tak przerwa zimowa, a zimy jak nie. Miałem z Krzysiem ulepić taaakiego wielgachnego bałwana. Zrobić kulig dla całej trójki, gdzie napędem oczywiście byłbym Ja. Było jeszcze mnóstwo innych planów. No i tutaj mam apel, a raczej ogłoszenie do wszystkich.

Treść ogłoszenia:

KUPIĘ DWA WIADRA ŚNIEGU, ALBO NAJLEPIEJ TRZY. PO JEDNYM NA DZIECKO.

Czekam na poważne oferty.

Do czego to doszło, żeby śnieg przez internet kupować. No ale czego się nie robi dla księżniczek i księcia :)

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo Mirek nie ma wprawy :)

Moja córka też pozowała po wyjeciu aparatu. Nie dało się zrobić zdjęć naturalnych. Od razy ustawiała się na środku pokoju na sesję zdjęciową. Więc zaczęłam robić zdjęcia z zaskoczenia, na zasadzie stoi sobie aparat, łapię i cyk. Wyjdzie to wyjdzie. I te były najfajniejsze ;)

ale tu nie chodzi o to, że karolinka będzie pozować. Zwyczajnie bardzo rzadko zdarza się jej wyprostować nóżki. Nawet zacząłem się zastanawiać, czy ona po Botoksie jeszcze to potrafi. Wydawać by się mogło, że powinna, a Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz jej się to udało. Czy to możliwe, że Botoks tak zadziałał?

Może w ogóle nie zadziałał na nasze księżniczki. Ciężko mi to oceniać. Niestety ale nasza rehabilitantka jest w chwili obecnej na wolnym, a zastępczyni nie chce się wypowiadać. Czy my rodzice coś zauważyliśmy. Niestety, ale nie. Nawet gdy się im masuje nóżki to wręcz mam wrażenie, że są bardziej napięte jak przed Botoksem.

Mirku, aparat na szyję i bądź zawsze w pogotowiu. Dla dobra sprawy na pewno uda Ci się fotkę nóżek wyprostowanych Karolinki zdobyć. Nie z takimi przeciwnościami radziłeś sobie przecież :)

Zwyczajnie bardzo rzadko zdarza się jej wyprostować nóżki. Nawet zacząłem się zastanawiać, czy ona po Botoksie jeszcze to potrafi. Wydawać by się mogło, że powinna, a Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz jej się to udało. Czy to możliwe, że Botoks tak zadziałał?

Dobre pytanie

w teorii poraża się mięśnie wybiórczo, jak jest przykurcz, to zginacze. Wiec albo za mało w stosunku do napięcia ośrodkowego, albo przykurcz utrwalony albo trafili nie w ten mięsień?? Ale patrz, może jednak jest inaczej? Bo jeżeli prostowały, to nie miały przykurczów.

Eeee, no traktor zawodowy jest, Franek pękłby z zazdrości! :lol2:

Ale i fajny chyba pod tym względem, że zmusza nóżki trochę do ruchu i muszą je trochę też prostować, co widać na pierwszej fotce.

Superancki!

U nas od wczoraj panuje hasło "kobiety na traktory". Najważniejsze jest, że księżniczki cisną na pedała. Zawsze to nóżka inaczej popracuje. No i nie męczą kolanek ciągłym czworakowaniem. Krzyś ma jeden problem, bo traktorkowi nie podnosi się maska, a przecież przeglądy trzeba robić. Jak przystało na porządnego przejrzał to co się dało i zdemontował komin bo jest niebezpieczny. Podchodzę założyć komin, a Krzyś mi mówi, że nie "bo jak siostrzyczka się chwyci jego to się przewróci. Tatusiu zobacz jak on się trzyma" Rzeczywiście komin nie jest dobrym elementem, którego można by się przytrzymać. Mądry ten mój syneczek. Ma to po tatusiu :)

Spóźnione życzenia dla dziewczynek :hug: Przeprasza, że dopiero teraz, ale nie wchodziłam wcześniej.

Dziewczynki ślicznie wyglądają, duże panny już nich.

Za każdym razem jak Was czytam, to nie mogę wyjść z podziwu dla Was, dla dziewczynek i dla Krzysia oczywiście :)

Jesteście wspaniali, naprawdę. A jak patrzę na Karolinkę i Julcię, to jakbym patrzyła na moje dziewczynki, więc wym bardziej bardzo mnie wzruszają.

Mam pytanie, czy ta stopka o 1% podatku jest aktualna? Bo nie wyobrażam sobie przekazać tego 1% komuś innemu :no:

Pisałeś kiedyś o ubrankach, powiedz jaki rozmiar noszą dziewczynki? Ja mam sporo ubranek po moich, tylko moje są młodsze o 4 m-ce i podejrzewam, że pewnie noszę podobny rozmiar.

Pozdrowienia dla Was i ogromne buziaki dla dziewczynek i dla Krzysia. :D

Zanim cokolwiek napisze to musze strzelić focha :)

Gdzie życzenia dla mnie co? taaakie święto dzisiaj, a tu cisza. Wiem, bo Krzyś mi wygadał, że żonka szykuje mi małą niespodziankę, sprzątanie szafy. No cóż, zawsze moglo byc gorzej.

A tak na powaznie ostatnie dni uplynely nam na bieganiu z Krzysiem po lekarzach.

Aaaa, Mirku, wszystkiego najlepszego :rolleyes: i zdrowia i żeby ci się życie wyprostowało i żeby droga przed Tobą wyglądała jak rozwinięta rolka papy po sam horyzont (papa nie skręci i trudno się poślizgnąć).....

A dlaczego z Krzysiem?