Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak - super - to do dzieła ! We wtorek wyślę do Mirasa fanty

na loterię.:)

1 % dla dziewczynek już propaguję - wsród rodziny i znajomych !

Jeszcze znajome biuro księgowe mam w zapasie- oby jak

najwięcej było rozliczonych 1 % .:stirthepot::stirthepot::stirthepot:

Pozdrowienia dla Rodziny Mirasa oraz dla Wszystkich

tu zaglądających !! :bye:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak jak już wcześniej pisałem pomocy będę szukał wszędzie. Czas się teraz pochwalić :) W sobotę przyjechała do nas Pani z gazety i zrobiła z naszymi dziewczynkami wywiad. Karolinka miała trochę humory, ale lizak dość skutecznie je zniwelował. Natomiast Juleczka była bardzo dzielna i po wywiadzie mówiła mi, że się nie bojała. :) Ale do rzeczy. Nasze księżniczki opowiadały jak wygląda ich dzień. Co chciałby dostać i o czym marzą. Dziewczynki jeszcze trochę przesiąknięte świąteczną atmosferą marzyły o i tutaj uwaga "Igglepiggle i Tombliboos" zgadnijcie co to jest. Natomiast Krzyś o prawdziwej hulejnnnodze :) Ale nie o takie marzenia nam chodziło. Trochę nadąsana Karolinka dopiero wieczorem powiedziała mi "tatusiu Ja marzę żeby tańczyć, tak prawdziwie na nóżkach". Biedulka musiała sobie wszystko poukładać. Na samo wspomnienie łza się w oku kręci.

Podsumowując nasza trójka dzieciaczków była bardzo dzielna. Natomiast Ja opowiadając po raz kolejny historię dziewczynek starałem się być spokojny i mówić zrozumiale. Choć z pozoru szło mi całkiem nieźle, co zauważyła moja kochana żonka, to jednak wewnętrznie mocno wszystko przeżywałem. Na szczęście Pani dziennikarka udawała, że nic nie widzi. Jak się podczas rozmowy okazało to Pani dziennikarka ma również bliźniaki, ale chłopców w wieku chyba trzech lat. Na szczęście wszystko jest w porządku i chłopy zdrowo rosną. Dzięki temu mogliśmy sobie wzajemnie poopowiadać jak to jest z tymi bliźniakami :)

Po skończonym wywiadzie korzystając z obecności babci udało się mi i Edytce pójść na jasełka w których brał udział nasz dzielny przedszkolak Krzyś. Rola bardzo odpowiedzialna bo pasterz to nie byle kto :) Dzięki uprzejmości kolegi udało nam się nagrać występ i pewnie w swoim czasie umieścimy go na blogu.

Tyle z ważniejszych wydarzeń działo się u nas w sobotę :)

Dziękuję Carver

No właśnie była męska rozmowa i powtórzę jeszcze raz.

Potrzeba gadżetów na loterię, zainteresowani mogą wysyłać piękne wytwory rękodzieła bezpośrednio do mnie. Jeśli ktoś nie zna adresu proszę napisać, a na pewno prześlę. Nie zastanawiajcie się czy to może być. Dokładnie tak jak napisał carver każda rzecz się przyda, wszystkie znajdą swoje miejsce, jeśli nie teraz, to za czas jakiś przynosząc odpowiednie wpływy. Loteria odbędzie się 14 lutego, ale fanty muszę zebrać odpowiednio wcześniej.

Ja wiem, że jest dużo chorych dzieci i każdy chciałby dostać ten jeden procent, ale tym razem proszę się posunąć bo księżniczki są dwie i jak teraz nie kupimy im tego całego sprzętu, i nie opłacimy leczenia botoxem to nasze księżniczki nigdy nie staną na własne nóżki

Apeluję i proszę. Stawiamy księżniczki na nóżki. Kto może niech pomoże.

Upraszamy o propagowanie akcji 1% na rzecz Księżniczek, gdzie się da

A są chętni do prowadzenia aukcji ? Trzeba dysponować czasem. Ja bardzo chętnie napiszę do redakcji, lecz czas jest dla mnie towarem bardzo deficytowym, z doskoku 5 minut przy kompie nic nie zwojuję.

Ewuś, pisz, pisz. Do prowadzenia aukcji znajdą się chętni. Ja mogę, jeśli Mirasowi i Wam wszystkim to odpowiada, AnSi na pewno też nie odmówi.Tak pięknie prowadziła ostatnią aukcję... Ile się uda zebrać, o tyle będzie mniej zmartwień dla Rodziny Mirasa.

Ja też już fanty przygotowuje dla Dziewczynek. Wierzę w to, że Redakcja wyrazi zgodę i poda jakiś dobry termin na aukcję.

W końcu, Miras, z nas wszystkich ma najtrudniej, bo musi trójkę Dzieci na dobrą drogę wprowadzić, z czego dwójka ma bardzo pod górkę. Jedno chore dziecko, nie jest łatwo..., dwójka chorych.., to już nawet mówić nie trzeba..., jeno fanty iść szykować! :yes:

Czyniąc honory domu... trochę jak ordynans, ale co tam... ;)

Wybaczmy Mirasowi on na prawdę bardzo dużo ma na głowie. Mimo wszystkich swoich trudnych spraw razem z żoną pomagają jeszcze innym ludziom...

Wielkie dzięki dla wszystkich chcących pomóc :)

Jak ordynans ? Dla mnie i naszych dzieciaczków (całej trójeczki) jesteś dobrym wujkiem.

Rzeczywiście mamy trochę na głowie i zapewniam, że nie włosy tu chodzi. Tych już coraz mniej :)

Dziękujemy wszystkim za dobre słowa i chęć pomocy. Ewcia tylko dobrze tam napisz bo na chęci tym razem nie może się skończyć. Potrzebujemy was jak nigdy. Pozdrawiamy wszystkich odwiedzających wątek księżniczek.

Jak ordynans ? Dla mnie i naszych dzieciaczków (całej trójeczki) jesteś dobrym wujkiem.

Rzeczywiście mamy trochę na głowie i zapewniam, że nie włosy tu chodzi. Tych już coraz mniej :)

Dziękujemy wszystkim za dobre słowa i chęć pomocy. Ewcia tylko dobrze tam napisz bo na chęci tym razem nie może się skończyć. Potrzebujemy was jak nigdy. Pozdrawiamy wszystkich odwiedzających wątek księżniczek.

No, takie słowa Redakcja i Forumowicze nie zlekceważą! Nie ma tej opcji!

Nie ma za co, niech Wam posłuży dobrze!!! Miras, rzeczy które wysłałam, są częściowo podarkiem moich Znajomych co także co nieco tworzą. Chustecznik i te wszystkie kartki ręcznie robione, są od Dziewczyn, konewka jest od Dzieci z Marymontu, a reszta jest od nas. Moje tworki ręczno robótkowe są w robocie i czekają na aukcję na forum. Pozdrowienia dla Waszej Rodziny, no i czekam na dobre wieści od Redakcji. :yes:

Mirek, jeszcze jedna rzecz. By dostać zgodę, Redakcji trzeba napisać na co zbieramy. Potrzeb jest dużo. Na wszystko nam się tutaj nie uda zebrać. Redakcja, za zwyczaj potrzebowała celu i kwoty, ile to coś kosztuje. No i za zwyczaj cel musiał być realny. Ja nie wiem, Ty sam zdecydujesz, ale mi się wydaję, że najbardziej realnym celem byłoby zbierać po prostu na rehabilitację dla Dziewczynek.

Godzina rehabilitacji, co do potrzeb której, nikt kto nawet przez chwilę tutaj zerknie, nie będzie mieć wątpliwości, że taka jest.., średnio wynosi 80zł za godzinę. Mówię o indywidualnej, bo tylko taka musi być w przypadku Dziewczynek. Czyli dla Was jest to już 160zł.

Nam nasza Pani doktór od rehabilitacji, zawsze mówi, że aby był efekt musi być codziennie ta godzina rehabilitacji, czyli na tydzień wychodzi Wam 800zł. Nie liczę już sobót i niedziel, bo to nawet potrzebna przerwa taka...

To już jest jakiś realny i osiągalny cel. Uzbierać na rehabilitację ile się da, jeśli na tydzień uzbieramy, będzie Wam o ten tydzień lżej, jeśli na 5 tygodni, to o te 5 tygodni lżej.

Zawsze, jak już aukcją będzie, można napisać, że my zbieramy na rehabilitację ruchową, ale potrzeb jest dużo więcej, bo i sprzęt i turnusy i zajęcia z logopedą, pedagogiem... Można tam też o ten jeden procent poprosić...

Ale by aukcja stała się realna, moim zdaniem, dobrze byłoby postawić sobie taki bardziej realny cel, czyli, zbieramy na rehabilitację ruchową, bo Dziewczynki trzeba na nogi postawić.

Co Ty Mirku, no i Wy wszyscy o tym sądzicie?