Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cały czas czekam na "rozkrecenie" aukcji dla forumowego Tomka, narazie bez echa. ......

Ja w sumie też :) Chętnie pomogę, ale nawet nie wiem, jak się za to zabrać, może ktoś z doświadczonych w tym temacie mógłby pomóc rozkręcić aukcję albo podpowiedzieć chociaż "jak się to robi"?

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Prawdziwe Księżniczki! :)

Pamiętam jak sama zawsze uwielbiałam malować pazurki - podczas wakacji mama pozwalała :) Pamiętajcie jednak że płytka paznokcia dziecka jest bardzo delikatna i łatwo przepuszcza toksyczne substancje które znajdują się w lakierach do paznokci ( np. nanocząsteczki, formaldehyd, toulen). no a kolejny krok to zmywacz do paznokci. sporo jest o tym w sieci :) widziałam nawet jakieś lakiery specjalnie dla dzieci bo jak wiadomo jest to mega frajda ;)

Takie to oto cudeńkiem prezenty nasze dzielne dziewczynki dostały na dzień dziecka od zaprzyjaźnionego forum.

DePeSiu gratulujemy refleksu. Nagroda niespodzianka zostanie wysłana pocztą.

Kolejna ważna wiadomość. Dziś lub jutro maja dość długo oczekiwane wózki dla dziewczynek.

Tez mnie męczy, co jest w tych pudelkach? chociaż podejrzewam ze mogą to być, gumeczki i spinki ozdobne do wlosow. Mirku, daj znać po dostawie, jak dziewczynki sobie radzą z wozeczkami. Przytulanki dla calej piatki:hug:

Mirek - dziękuję bardzo za obietnicę nagrody, chociaż wolałabym, żebyście dowieźli osobiście. :p

Ja jeszcze jedno chciałam - kilka miesięcy temu czytałam w sieci sporo artykułów o tym, że jakieś gumki, za którymi dzieciaki szaleją są bardzo toksyczne, że farby do nich jakieś mocno szkodliwe, że bardzo ostrzegali rodziców, żeby dzieciom tego nie kupować i nie dawać... :confused:

Co jest w pudelkach już odpowiadam :) Gumeczki do robienia bransoletek i innych cudeniek.

Nie są to jakieś toksyczne gumki o których ostatnio było głośno.

DePeSiu pozwolisz, że nagroda dostarczona będzie pocztą, a jak trochę się ogarniemy to z pewnością was odwiedzimy.

No i najważniejsze. Są przyjechały wózeczki. Jeden różowy - Julusi i drugi zielony - Karolinki :)

Dziewczynki są zachwycone i przeszczęśliwe. W końcu mogą nadążyć za Krzysiem (tak przynajmniej mówią). Chętnie i wytrwale uczą się poruszać, skręcać cofać. O wiele chętniej chcą wyjść na zewnątrz, a wszelkie uwagi innych ucinają słowami "z drogi bo po paluchach pojadę..."

Mieliśmy już taką sytuację, że Pan na oko 40 lat patrzy na nasze córeczki w wózkach i w końcu zagaduje do jednej słowami: "a wy jesteście niepełnosprawne bo jesteście chore" na co rezolutna karolinka odpowiada "no jesteśmy niepełnosprawne, ale nie jesteśmy głupie i niech się Pan przesunie bo przejechać chciałam. Cukierki musze jeszcze kupić" Karolinka pojechała a Pan podszedł do mnie i troch zawstydzony zaczyna mnie przepraszać. Odpowiedziałem mu żeby nie przepraszał. To nam dorosłym zdrowym ludziom dość często wydaje się że takie dzieci są nieszczęśliwe. Dziewczynki akceptują ten stan. Potrzebne jest nam tylko żeby inni tez to akceptowali.

Mirek - ależ pieknie Karolinka odpowiedziała!

No i widzisz, dzieci jednak często prościej i lepiej od nas pojmują świat.

Ty my, dorośli, stwarzamy problemy. :sick:

Cieszę się ogromnie, że wózki i możliwość korzystania z nich sprawiają dziewczynkom taką radość - fantastycznie! :D

Pozdrowienia dla Was wszystkich!!!

Trudno, skoro już musi być ta poczta...