Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A więc tak. Wieści żadnych nowych nie ma w temacie badań genetycznych. Dziewczyny dzielnie chodzą do przedszkola i uczą się wierszyków na Dzień Misia. Krzyś do szkoły i oczywiście treningi piłki nożnej. Ma chłopak zacięcie :) My pracujemy i szukamy kolejnych pomysłów na leczenie, rehabilitacje. Udało się zorganizować małą akcję dla dziewczynek podczas zabawy Andrzejkowej i właśnie teraz mocno nad tym pracujemy. Jak to mówią powoli i do celu :)

Z poważniejszych tematów to udało się dziś zmienić dostawcę Internetu i nareszcie nie będziecie mogli się od nas opędzić :) Co prawda potrzebuję trochę czasu na uzupełnienie bloga i konta na facebooku, ale codziennie po troszkę i da się.

Wczoraj wieczorem kiedy już kładliśmy dziewczyny do łóżek dopadała mnie taka oto myśl. "Boże jak te nasze dziewczyny już urosły" No niby maja już prawie 6 lat ale takie duże, długie się zrobiły że hohoho. To chyba przez sposób w jaki dziewczyny się poruszają. A może mnie się tylko tak wydaje, że one takie ciągle malutkie, a przecież już odpyskować potrafią. A czasem to i opieprzą zdrowo, nawet tatusia :)

No nic muszę dołożyć troszkę zdjęć żebyście i sami mogli ocenić.

Pozdrowionka dla wszystkich :bye:

Pozwolę sobie tak ładnie powiedzieć cześć dziewczyny.

Aga kochana jesteś. Już dziś wyściskam córeczki za Ciebie. Będzie dobrze? :)

Operacja jest zaplanowana na 18 kwietnia. Dokładnie to dzień po świętach wielkanocnych. Dobrze Żelciu pamiętasz :)

SWczoraj Edytka dzwoniła do pani genetyk czy coś wiadomo. Niestety Pani genetyk czeka tak samo jak my na jakiekolwiek wieści. Jedyne czego się dowiedziała to tylko tyle, że jeszcze to potrwa.

Z przyjemniejszych spraw to mam hiciora takiego, że normalnie gumiaki spadają. Otóż nasza Julusia zdobyła wyróżnienie a dokładnie zajęła czwarte miejsce w konkursie recytatorskim organizowanym przez jej przedszkole. Na całe przedszkole IV miejsce to bardzo poważny i dobry wynik. No dobra pomijam grupy trzylatków albo i nie. Tatuś jestem i muszę się chwalić osiągnięciami swoich dzieci. Nawet tymi malutkimi. A tak poważnie nasza Julusia zrobiła bardzo duży postęp w mowie. Jak dotąd cicha i spokojna. Zawsze jakby trochę wystraszona i zdystansowana do otaczającego ją świata. Aż tu nagle wypala torpeda i z cała siła w glosie recytuje wierszyk. Miała problemy z niektórymi słówkami ale tak żeby się zacinała lub pogubiła. Julusia tatuś jest mega szczęśliwy i oczywiście dumny.

Żelko naprawdę miłe to ale co to to nie. Obecnie i tak przeliczamy każdą wydana złotówkę bo koszty niemiłosierne. Najpóźniej w kwietniu (jak się uda to wcześniej) dziewczynki mają ustalona operację nóżek u profesora Napiątka z Poznania. Niestety operacja jest 100% płatna i dla jednej córeczki to prawie 10 tys. zł. W naszym przypadku to już 20 tys. zł Czasem nam się wydaje, że możemy już spokojnie odetchnąć bo na subkoncie dziewczynek jest tzw. bezpieczna kwota i nagle ciach prach. Opłata za to za tamto i lipa. No ale jak to mawia kat do skazańca "głowa do góry i jakoś to będzie".

Operacja będzie polegała na likwidacji przykurczy i poprawieniu motoryki. Jeśli ktoś zna profesora to pewnie potwierdzi że facet wie co robi.

Szanowny Mirasie12, drodzy Forumowicze. Rok temu nawiązaliśmy współpracę z Fundacją Złotowianka, w której Julia i Karolina mają konto. Możemy prowadzić akcje, ale tylko z pośrednictwem Fundacji Złotowianka, która ma wgląd w potrzeby podopiecznych, stan konta oraz może zalegalizować nasze aukcje.

Edytowane przez Redakcja

Niech no Redakcja lepiej powie, czy w związku z tym coś się dla nas Forumowiczów zmieniło w sprawie organizacji aukcji na forum, czy co?

Przecież zawsze szło to przez fundacje. Forumowicze zbierali się ochoczo, ktoś publiczne dał pomysł na aukcje, inny popierali sprawę, potem Redakcja dawała zielone światło i jakiś termin (czasami też organizowała prowadzących aukcję, czasami prowadzący sami się zgłaszali do pracy jeszcze przed aukcją), na samej aukcji każdy wystawiał co chciał od siebie podarować, każdy kupował na tyle na ile mógł od siebie podarować, a po samej aukcji wpłaty zawsze były robione na fundacje, a po wpłatach przesyłki wędrowały i tyle...

A teraz jak? Coś się zmieniło? Czy co? Nic nie rozumiem.

Żelciu bardzo dobrze napisane. Ja po przeczytaniu wpisu szanownej redakcji miałem mieszane uczucia i nasuwało mnie się pytanie "o co chodzi...?" A skoro mnie się nasuwa to i pewnie też innym. Dlatego też napisałem wiadomość do redakcji. Dlaczego wiadomość a nie tu na forum? A bo wyrzuciłem wszystkie swoje żale itd. Co z tego będzie, nie mam pojęcia, ale wiem jedno. To ludzie z tego forum nauczyli mnie być twardym i mocnym w walce o zdrowie swoich dzieci. To ludzie z forum nauczyli mnie nie wstydzić się prosić o pomoc. Ale też dzięki Wam nauczyliśmy się oddawać to co otrzymaliśmy. Nauczyliśmy się dzielić tym co mamy. Każda organizowana akcja przez forum nie jest przez nas omijana i przecież nikt nas do tego nie zmusza. Zwyczajnie sami wiemy że tak trzeba.

Spokojnie Mirku, Redakcja tylko porządku pilnuje, no bo od tego jest, to raz, a drugie, to także dla dobra Dzieciaczków i wszystkich aukcji razem wziętych. Ważne, że możliwość aukcji tutaj na fm pozostała. Ja się tylko bałam, że w tym się coś zmieniło, no bo jakoś z treści komentarza Redakcji nie mogłam się połapać o co chodzi. Ale jak to tylko dla przypomnienia, to spokojnie. Będzie dobrze.

a we mnie to spokój jest i to bardzo duży. Zresztą ostatnie wydarzenia w mojej pracy wręcz zmuszają do myślenia i zadumy.

jeśli chodzi o aukcję dla dziewczynek to duży spokój. Przede wszystkim to forumowicze muszą też chcieć takiej właśnie aukcji, ale jednocześnie nie może ona kolidować z innymi że tak powiem już tradycyjnymi aukcjami. Fundacja Złotowianka o ile dobrze pamiętam wpisała się w ramy forum poprzez nasze dziewczynki i trochę mnie ten wpis redakcji dziwi. Ale Ok pewnie nie jedno mnie jeszcze w życiu zdziwi. Najważniejsze, że dziś zalicytowaliśmy Świeca Płonące skrzypce dla naszego domowego ogniska i bardzo proszę za bardzo nie bujać mi ceny bo w tym roku bardzo krucho z finansami. Pozdrawiamy cieplutko wszystkich kibicujących dzieciom, oczywiście wszystkim dzieciom.

Mirku, ja tak sobie myślę ostatnio o Was... Wspominałeś coś o problemach w pracy, pewnie nie mało masz na głowie... No i z tych wszystkich zmartwień, zaczynasz myśleć negatywnie i jeszcze bardziej się martwisz.

A więc, muszę Ci napisać, że cała Wasza Rodzinka jest tutaj na forum w sercu wielu ludzi. Może nie każdy pisze, bo jakoś zabiegani wszyscy.., pamiętaj Mirku, Oni też codziennie o coś walczą.., i to przez te zmartwienia nie są tutaj tak często jak Tobie/Wam by się przydało... Nie wiem, pewnie też myślą, że co tu wciaż pisać to samo, albo nawet nie wiedzą, co napisać... (powiemy Im, że wiele nie trzeba, można tylko emotinkę fkleić, taki tylko mały znaczek, mały a jednak bardzo duży)

Czasami też.., ludzie mało mówią do nas, którzy mamy chore dzieci, bo boją się aby czymś nas nie zranić, a nie chcą przyprawić nam większych zmartwień...To nie z braku troski się nie odzywają...

Ja wiem na 1000%, że pamiętają o Waszych Dziewczynkach... Wiem, bo inaczej być nie może... Nie myśl sobie jeśli nie piszą, że zapomnieli, bo to nie prawda...

A więc, głowę do góry, nabierz duuużo powietrza w płuca, uśmiechnij się do siebie i do nas i wklejaj no tu jakieś fotki Dziewczynek! :wiggle:

No i..., z tego wszystkiego nawet nie zauważyłeś, że Ci znowu ozdobę świąteczną zwędzili... ;)

Żelciu spokojnie :)

Internet jest to i pisać można. Nadal jestem tym samym dzielnym tatą Mirkiem i chyba jeszcze bardziej upartym w szukaniu rozwiązania dla dziewczynek.

Nie mam żadnych wątpliwości, że ktoś zapomniał o dziewczynkach, Zwyczajnie nie da się o nas zapomnieć. Oczywiście nie oczekuję, że wszyscy będą pisać, bo i jak słusznie zauważasz nie zawsze jest jak. Co prawda nasz wątek spadł do pod-fora i mało jest zauważalny dla tak zwanych nowych, wiem bo czasem tłumaczę gdzie dokładnie na tym forum jesteśmy, to jednak jest i Ty na przykład Żelciu, fajnie go podgrzewasz. Zabawa Andrzejkowa była ale oczywiście my w niej nie uczestniczyliśmy bo jakoś nie bardzo jest humor do zabawy. Dobrzy ludzie zebrali na prawie pół miesiąca rehabilitacji. To super wiadomość dla nas rodziców. Focie dzieciaczków oczywiście będą, jak się tylko trochę ogarnę.

Z ważnych wiadomości to ciotka Aga, czyli Franiowa mama przesłała nam literaturę z dedykacją "Duże sprawy w małych głowach"

Ciociu dziękujemy i pozdrawiamy. Kolejna dobra wiadomość to moja szanowna małżonka zdecydowała, że całą rodziną przenosimy się do góry. Długo o tym dyskutowaliśmy, bo i przecież na górze łazienka nie zrobiona, a i trzeba by pomalować pokoje itd. Koniec końców stanęło na tym że się przenosimy. Tak też dziś cały dzionek nosiliśmy meble z góry na dół i z dołu do góry. Teraz będzie czas aby porządnie wyremontować i przystosować pokój na dole dla dziewczynek. Trochę to jednak potrwa bo takie przystosowanie to nie są tanie rzeczy, ale powoli. Damy radę :)