carver 10.12.2012 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wydawnictwo mogłoby rozważyć powołanie fundacji. Byłoby nam o wiele łatwiej. Ten pomysł już był -niestety padł - nie wiem dlaczego Może jeszcze raz uderzyć z tematem ??? Trudno mi to zrozumieć. Wystarczy popatrzeć na fundacje tvn, czy polsatu. To, że przy okazji prywatny nadawca sprzedaje konkretny produkt, mimo wszystko w bezdusznym świecie biznesu pokazuje jego "ludzką twarz". Wiem jak dużo Wydawnictwo robi przy forumowych akcjach, ale fundacja mogłaby robić o wiele więcej i w bardziej skuteczny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.12.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Trudno mi to zrozumieć. Wystarczy popatrzeć na fundacje tvn, czy polsatu. To, że przy okazji prywatny nadawca sprzedaje konkretny produkt, mimo wszystko w bezdusznym świecie biznesu pokazuje jego "ludzką twarz". Wiem jak dużo Wydawnictwo robi przy forumowych akcjach, ale fundacja mogłaby robić o wiele więcej i w bardziej skuteczny sposób. wiesz,nie ujmując niczego Wydawnictwu - trochę nie ta półka Jak mówiłam,nie wiem dlaczego pomysł umarł,może nie był wystarczająco wyłuszczony,może czas nieodpowiedni, może po prostu liczone sasiły na zamiary?? Wiem,że bardzo ułatwiło by to forumowiczom życie, niemniej każdy z podopiecznych ma swoje fundacyjne konto, a zrobienie przelewu nawet niewielkiej kwoty, można zrobić w każdej chwili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 10.12.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Porównywać wielkość i kapitał, to rzeczywiście różne bajki. Ale mimo wszystko będę obstawał przy twierdzeniu, że wszyscy by na tym skorzystali. Mimo wszystko tworzy to inny poziom więzi, niż obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 10.12.2012 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No i rodzice forumowych dzieciaczków wymagających dużej troski są jakby częścią życia Muratora i też forumujac tu pracują na jego sukces.Takie wzajemne branie i dawanie.I łatwiejsza zbiórka poprzez odnośnik do fundacji który byłby gdzieś na tzw"oczach",łatwiejsze dotarcie do ludzi.Być może przerasta to rzeczywiście firmę.Jest to jakaś praca,odpowiedzialność itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 10.12.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Takie działania wykraczają daleko poza sferę biznesu. Do tego potrzebni są ludzie o odpowiednim poziomie empatii. To wymaga odpowiednich umiejętności. Niektórym trudno połączyć konkret wpisany w pismo techniczne, z niedopowiedzianą sferą emocji. Na pozór te dwie rzeczy się nie łączą. Według mnie przy odpowiednich warunkach da się to zrobić. Trzeba tylko dobrej woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 No i rodzice forumowych dzieciaczków wymagających dużej troski są jakby częścią życia Muratora i też forumujac tu pracują na jego sukces.Takie wzajemne branie i dawanie. I łatwiejsza zbiórka poprzez odnośnik do fundacji który byłby gdzieś na tzw"oczach",łatwiejsze dotarcie do ludzi. Być może przerasta to rzeczywiście firmę.Jest to jakaś praca,odpowiedzialność itd. Takie działania wykraczają daleko poza sferę biznesu. Do tego potrzebni są ludzie o odpowiednim poziomie empatii. To wymaga odpowiednich umiejętności. Niektórym trudno połączyć konkret wpisany w pismo techniczne, z niedopowiedzianą sferą emocji. Na pozór te dwie rzeczy się nie łączą. Według mnie przy odpowiednich warunkach da się to zrobić. Trzeba tylko dobrej woli. ok, skoro tak uważacie, publicznie podejmuję się,że porozmawiam na ten temat z osobami władnymi w Redakcji. Postaram się najrzetelniej przedstawić to o czym mówicie i poproszę o konkretne argumenty. Tylko jakby co to nie zabijajcie posłańca, dobra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 ciiii układam przemowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Możesz poćwiczyć przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) o tej porze nie wypada telefonować a w ogóle to nie przeszkadzać, bo czytam dziennik pokładowy jakiegoś Świra Edytowane 11 Grudnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 -Co to za grzebanie w prywatnej dokumentacji, po nocy w dodatku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 mówiłam nie przeszkadzać ;)po nocy bo spać nie mogę, a w zasadzie to już mi się nie opłaca za 4 godziny musiałabym wstawać a prywatna.....to przepraszam i tak przeczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 I że niby tylko ja świr? Tu już wszyscy wymiękli. Za chwilę obrazek na dziędobry będę wklejał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 to ja poczekam na obrazek ja zazwyczaj mam trzecią zmianę na forum - dom śpi, Massive Attac gra mi w uszach, czytam dziennik pokładowy - jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ja tylko ze swej strony chciałem dodać, że na własną odpowiedzialność Ziewnik przeczytałem już dawno. Niezły bigos Teraz jadę przez komenty, do przyszłych świąt będę na bieżąco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 02:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Masochista w tajemnicy Ci powiem,że ten opisany bigos to pan pikuś -resztę napiszę, jak zakończą się sprawy sądowe - z przyczyn oczywistych musiałam mordę w kubeł wsadzić póki co ... edit: o jasna cholera -ja juz czytałam ten dziennik no wszystko mogłabym zapomnieć, ale nie przedszpadźle , znaczy urządzenie do rozbijania ziemi przed wbiciem szpadla to niezapomniany majstersztyk dobra milczę już bo takiej samowolki to chyba nawet Miras nie zdzierży Jakby bardzo koliło- to jedno słówko i pousuwam Edytowane 11 Grudnia 2012 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Cześć Dobrzy Ludzie Chciałem wrzucić jakiś swój obrazek w odpowiednim klimacie, ale się skończyły... Zmuszony więc jestem wkleić własnoręczną fotkę http://i2.fmix.pl/fmi1058/b0ce1ce90019169950c2bb7d Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.12.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dzień dobry, miłego dnia także! Kurczę, chciałam wstawić zdjęcie pełnego rozmiaru, ale nie wiem, jak... Mirku - jestem przekonana, że jeśli zechcecie kontynuować diagnostykę, to sie uda. Nie załamujcie się kosztami, skoro Aga robiła na NFZ, to znaczy, że i Wy możecie znaleźć na to sposób, na pewno Aga Wam pomoże. Fundacja, powiadacie... To ważna rzecz, ale nie wiem po prostu, czy wśród pracowników Wydawnictwa znajdą się chętni do pracy, często wielogodzinnej, bez wynagrodzenia. A znowuż, jesli Wydawnictwo chciałoby wynagradzać, to czy może sobie na to pozwolić. No i organizacyjnie jest to sporo pracy, zawsze. No ale zobaczmy, może Malka potrafi poruszyć serca, ja tam bardzo wierzę w Jej siłę przekonywania! Edit: Haaa, udało się! Zdjęcie jest duże, a myślałam najpierw, że małe! Kurde, ja to jednak inteligentna bestia jestem, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 11.12.2012 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ten pomysł już był -niestety padł - nie wiem dlaczego Może jeszcze raz uderzyć z tematem ??? mnie tam nie głupio nawet mniejszych kwot Miras, nie lukruj gdybyś Ty nie przyszedł pomagać Nelce, nas by pewnie tu dziś nie było, bo nie byłoby wątku:rolleyes: Zaczynam rozumieć powiedzenie "dobro powraca":) co do badań finansowanych z NFZ - jeśli lekarz kieruje na badanie, placówka ma je wykonać, jeśli nie ma możliwości technicznych, ma obowiązek wskazać inną, która owo badanie wykona. Tyle teorii, w praktyce czasem opiera się o NFZ, czasem o Ministra zdrowia, ale moim zdaniem warto próbować. malka jesteś klepa, musiałas wygadać. Tak przyszedłem i chciałem pomóc. Sprzedalem narzędzia i pomogłem ile mogłem, wielu tak zrobiło i chwała im za to. Czy byście mi pomogli, gdyby nie to. Uważam, że na pewno bo dobrzy ludzie jesteście. Jeśli chodzi o konwersacje (jeju ale trudne słowo, a jakie mądre) to należy ją prowadzić, żadnego kasowania. Jesli ten wątek pomoże też innym to tylko się cieszyć. Malka kombinuj i mów co mamy robić, w kupie siła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 11.12.2012 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 [ATTACH=CONFIG]153852[/ATTACH] Dzień dobry, miłego dnia także! Kurczę, chciałam wstawić zdjęcie pełnego rozmiaru, ale nie wiem, jak... Mirku - jestem przekonana, że jeśli zechcecie kontynuować diagnostykę, to sie uda. Nie załamujcie się kosztami, skoro Aga robiła na NFZ, to znaczy, że i Wy możecie znaleźć na to sposób, na pewno Aga Wam pomoże. Fundacja, powiadacie... To ważna rzecz, ale nie wiem po prostu, czy wśród pracowników Wydawnictwa znajdą się chętni do pracy, często wielogodzinnej, bez wynagrodzenia. A znowuż, jesli Wydawnictwo chciałoby wynagradzać, to czy może sobie na to pozwolić. No i organizacyjnie jest to sporo pracy, zawsze. No ale zobaczmy, może Malka potrafi poruszyć serca, ja tam bardzo wierzę w Jej siłę przekonywania! Edit: Haaa, udało się! Zdjęcie jest duże, a myślałam najpierw, że małe! Kurde, ja to jednak inteligentna bestia jestem, nie? Bardzo ładne zdjęcie, dawaj więcej. Niedługo święta więc i klimat odpowiedni. Pozdrawamy ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts