Kendra 11.12.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dzień dobry wszystkim!! O prosze jakie tu nocne schadzki się porobiły Zdjęcia piękne, za Malkę trzymam kciuki - Fundacja to by było coś !! Mirku - po burzy zawsze wychodzi słońce - wczoraj był ciężki dzień dla Was,więc teraz już musi być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 11.12.2012 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Cześć Dobrzy Ludzie Chciałem wrzucić jakiś swój obrazek w odpowiednim klimacie, ale się skończyły... Zmuszony więc jestem wkleić własnoręczną fotkę http://i2.fmix.pl/fmi1058/b0ce1ce90019169950c2bb7d Miłego dnia i zdrówka dla wszystkich Jak tak patrzę na to zdjęcie to najchętniej wziołbym worek po nawozie wypchany sołomą i poszedł pojeździć. No oczywiście z dzieciaczkami, a co. Tylko nie krzyczcie że zniszczyłbym śnieg. Piękny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Depesia widzę, że mam dobre wsparcie Może Mirasowi przerobimy wątek na zimową galerię Żadne schadzki, ja sobie wypraszam, ja pracowałem, a tu tylko tak niechcący wynikła sprawa. Ważna sprawa. Miras możesz śmiało jeździć nawet ratrakiem. Przegrabimy i widoczek będzie jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 11.12.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 No to ja sie witam tez i zycze dobrego dnia. Widoczki sniegowe macie piekne, bardzo Wam ich zazdroszcze.Miras, buziaki dla maluszkow... prosze przekazac, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 11.12.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 ha ha padłam z Waszej nocnej dysputy:) Miras, a dlaczego worek musi być po nawozie?? Turbo chcesz włączyć??? Malka, trzymam kciuki za Twą wenę Pięknego dnia wszystkim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.12.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam Wszystkich ! Dziewczynki Karolcię i Julcię mocno przytulam !:hug: Miras - wiem ,że idzie ku dobremu - bo tak ma iść !! A pod Waszymi wszystkimi wypowiedziami podpisuję się obiema rękami ! W kupie siła :stirthepot::stirthepot: Malka ! Przekonuj Szanowną Redakcję Tak - że Redakcja odpowiednio dobrze zadziała - zresztą jak ZAWSZE ! Trzymam kciuki za działania i Wszystkich pozdrawiam miło ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 11.12.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Redakcja też się podpisuje pod pomysłem, tylko czy nie jest on na wyrost? Jest akcja na forum, zwykle znajduje się jakieś konto stowarzyszenia czy fundacji. Utworzymy fundację - i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 ooo rany, czyli moje "przemówienie" tworzone pod osłoną nocy jest zbędne ??? Ranyyyy , nim Mohamet zdążył ruszyć tyłek, Góra przyszła do Mahometa Tak,że kwoli wyjaśnienia -ja nie ruszyłam palcem w tej sprawie -nie zdążyłam Pan Redakcja jest szybszy niż moje myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.12.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Miras, a dlaczego worek musi być po nawozie?? Turbo chcesz włączyć??? :rotfl: Redakcja to jednak szybka jest i jenteligentna jakaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 11.12.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Utworzymy fundację - i co? I walniemy baner fundacji na serwisie żeby wszystkim w oczy właził,co powinno spowodować wysokie i stałe wpływy dla podopiecznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chogata 80 11.12.2012 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Oooo to ,to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 11.12.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) No proszę - trochę mnie tutaj nie było i ile się od razu dzieje Pomysł powołania fundacji super! Mam nadzieję, że mimo trudności przy mądrości kochanej Redakcji wszystko się uda Mirku, głowa do góry! Pieniądze na badania na pewno się znajdą, jeśli NFZ nie zapłaci to przecież wspólnie tutaj coś wymyślimy Takie tu piękne zimowe obrazki wklejacie, że Wam pozazdrościłam i proszę: http://i1.fmix.pl/fmi2250/60dcf25e000f42eb50c75613 http://i3.fmix.pl/fmi1531/7cc45dfc0009e05950c7566e Ładnie? I teraz ta-dam!!! Najważniejsze! O dziś moje to jest! :wiggle: No musiałam się pochwalić Miras wybacz mi tę prywatę Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Krokusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 I walniemy baner fundacji na serwisie żeby wszystkim w oczy właził,co powinno spowodować wysokie i stałe wpływy dla podopiecznych i mając konto będzie można przelać jakąś sumkę co miesiąc a nie licytować raz do roku za duże sumy i zwykle wtedy, jak człowiek się spłukał i chciałby a nie ma za co A ja sobie walnę stopkę - pomagam (w domyśle medycznie) to pomóż i ty Co mogą też zrobić liczni doradcy na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 I walniemy baner fundacji na serwisie żeby wszystkim w oczy właził,co powinno spowodować wysokie i stałe wpływy dla podopiecznych a ja, że kompletnie nie mam pojęcia jak wyglądają rozliczenia fundacja-podopieczny. Prosiłabym o kilka słów na ten temat. Czy najpierw trzeba wyłożyć swoja kasę , a potem na podstawie rachunku fundacja ją zwraca ? Czy np. jeśli darczyńca dziś wpłaca pieniądze -jutro podopieczny może z nich korzystać , czy księgowanie trwa miesiącami (jak w przypadku 1%)? Wspomnę tylko o niedawnej sytuacji, gdzie taka fundacja byłaby czymś fantastycznym. Podczas zbiórki dla Nelki dostałam kilka privów i emaili, z pytaniami czy pieniadze mogą byc wpłacane na inne konto niż prywatne konto forumowiczki, wtedy też dowiedziałam się,że Redakcja nie może użyczyć swojego konta do takich celów -dla mnie zrozumiałe, ale chciałam mieć pewność. Suma summarum - ci forumowicze nie zdecydowali się wesprzeć finansowo Nelki, co też jest dla mnie zrozumiałe - ludzie mają różne doświadczenia i prywatne konto pani M. może być dla nich niewiarygodne,nie można mieć do nich żalu. Druga sprawa przy tej samej akcji -masa spekulacji życzliwych inaczej -sama w jednym z wątków zostałam "ostrzeżona" przez panią T. -bym spodziewała się wizyty kontroli skarbowej , gdyż wzywam do bezprawnej (sic!) zbiórki publicznej. We mnie wzbudziło pusty śmiech, ale bardziej "wrażliwa" osoba mogłaby się mocno przejąć. Myślę,że forumowicze nie powiedzieli jeszcze ostatniego słowa w kwestii pomagania ....taki banerek odsyłający do subkonta klik i dyszka przesłana.....to nie zaboli portfela....a grosz do grosza i będzie kokosza i na koniec...."Fundacja Muratora" -brzmi fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 11.12.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ludzie , jak to jest z przesylka pieniazkow z konta zagranicznego, czy polska fundacja ma mozliwosc pobrania pieniedzy z mojego konta? Moze ktos z Was jest zorientowany, jak to sie odbywa. np. klikne na baner z checia wplaty jakiejs sumy i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dusiek -zerknęłam jak jest w fundacjach, więc są wyznaczone osobne konta dla wpłat w dolarach i euro z kodam Swift. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.12.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A może Forumowa Dusza Finansowo-Prawna pomoże założyć - poprowadzić naszą Fundację, albo ,no podpowie - coby ominąć te zawiłości wszelakie ! I wtedy ci "bardziej życzliwi" nie będą się bali i też wspomogą naszą Fundację Forumową. A tak jak piszecie , idzie o to, by pieniądze docierały szybko tam gdzie mają dotrzeć ! i bezproblemowo ! Przesyłam ukłony dla Szanownej Redakcji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 11.12.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dusiek -zerknęłam jak jest w fundacjach, więc są wyznaczone osobne konta dla wpłat w dolarach i euro z kodam Swift. Dziekuje Malka, przekaz na fundacje jest rzeczywiscie prosty choc dlugi czasowo, ale jak jest z zakupami na aukcji. Kupuje cos i place tez na konto fundacji danego dziecka ? przepraszam Was, ale nie bardzo rozumie jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 11.12.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Redakcja też się podpisuje pod pomysłem, tylko czy nie jest on na wyrost? Jest akcja na forum, zwykle znajduje się jakieś konto stowarzyszenia czy fundacji. Utworzymy fundację - i co? ...I skończy się partyzantka przy każdej akcji. Ja wiem, że taka tradycja w narodzie, zrywy, powstania, WOŚP... Od roku jestem na forum, a cały czas coś w kwestii pomocy dla różnych osób się dzieje. Takiego miejsca w sieci jeszcze nie spotkałem i może dlatego czuję się tutaj dobrze. To miejsce ma ludzkie oblicze właśnie dzięki możliwości pomocy innym. Chociaż z założenia dotyczy tylko ogólnie pojętego budowania. Są potrzebujący, są też ci, którzy tej pomocy mogą udzielić, brakuje tylko rozwiązań systemowych, a nie prowizorycznych. Fundacja daje takie możliwości. Poza tym łatwiej jest oprzeć taką działalność o instytucję, która już działa, niż tworzyć stowarzyszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.12.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dziekuje Malka, przekaz na fundacje jest rzeczywiscie prosty choc dlugi czasowo, ale jak jest z zakupami na aukcji. Kupuje cos i place tez na konto fundacji danego dziecka ? przepraszam Was, ale nie bardzo rozumie jak to zrobic. Dusiek -chodzi Ci o aukcje forumowe ? To jeśli podopieczny dla którego jest aukcja ma subkonto w fundacji Zdążyć z pomocą - to problemu nie ma (mają konta walutowe), natomiast przy aukcji dla osoby,która nie ma takiego konta w fundacji (np. nasz kochany Komtur), już jest problem, bo niewielu z nas korzysta z Paypala,albo ma prywatne konto walutowe. O i tu znów argument dla stworzenia " naszej" fundacji - ogólnodostępne (do wpłat oczywiscie ) konto walutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts