AgnesK 15.12.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Mądra kobita;-) Wiecie na pewno, że cokolwiek postanowicie, jesteśmy z Wami:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Nie no żartuje, moja żonka nie musi opływac w zbytki, ona również dla dzieci zrobilaby bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.12.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Mirku, przeca my wszystko wiemy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 15.12.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Miras ! Etytko ! MACIE PRAWO WALCZYĆ O ZDROWIE - SPRAWNOŚĆ SWYCHDZIECI !!! Tak trzeba - krzyczeć ! A jeśli ktokolwiek do RODZICÓWchorych dzieci - mówi słowa - takie - jakich nigdy NIE powinien wypowiedziećdo NIKOGO ! To wówczas należy na takie coś pozostawić milczenie !Z podniesionym czołem możecie patrzeć takim osobom w twarz ! Jesteście GODNI WIELKIEGO SZACUNKU !!Kłaniam się WAM nisko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 to bardzo szlachetne co piszesz RD2011 i dziękujemy. Zgadza się nie trzeba przejmowac się takimi ludzmi, ale pamiętaj że slowa bola i to bardzo. Ludzie czasem doszukują się przyczyny, jakiejś patologii, "pewnie pila, paliła, dokościola nie chodziła itd. Przepraszam ale nie paliła, nie pilismy i nie pijemy, do kościola chodzimy ale dla Boga nie dla ludzi. Ostatnio wlasnie jedna z sąsiadek doniosła nam życzliwie że powinniśy dziewczynki zabierać do kościoła, a nie się ich wstydzić bo tak ludzie na wsi gadają. No kurcze tez pomysł, jakoś całe lato chodziliśmy włącznie z jesienią z dziewczynkami i jakoś nie wstydziliśmy się. Mówię do sąsiadki że nie będę ciagnoł do zimnego kościoła dziewczynek, a poza tym to jakiś podjazd dla wózka mogliby zrobić. Po schodach udaje się jeszcze jakoś wjechdzać ale przez próg wysoki na 30 pare centymetrów to już cięzko. No tak ale Panie Mirku to Pan musi z księdzem gadac nie ze mną. Droga sąsiadko skoro tak się o nas martwisz to porozmawiaj ty i powiedz o naszych problemach. Ksiądz ma parafię w innej miejscowości. Pozatym kościół powinien być dostępny dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Z czym do TV? A proste. Że nie możecie zdiagnozować dzieci na NFZ. Trzeba dowiedzieć się, co z tymi badaniami genetycznymi, czy sfinansują a jak nie - to jest to jak najbardziej temat telewizyjny. Bo prywatnie to niby skąd macie na to mieć dla DWOJGA dzieci? Jedno to obleci medialnie, żadne dziwo. Ale dwoje.. No i że może jest leczenie (wątpię, ale to też medialne) a wy o tym nie wiecie, bo nie ma diagnozy. I o tym, ile rzeczy wam nie przysługuje, bo rozpoznania choroby nie macie i urzednikom papierki się nie zgadzają. Temat jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Uczcie się u najlepszych. Zobaczcie na polityków ile gówna na nich ludzie wylewają.A oni walczą o swoje rodziny,dzieci,stołki i się tam nie przejmują "a co ludzie o mnie powiedzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 15.12.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Mirku oczywiście to od Was zależy jaką decyzję podejmiecie. I tak jak już mądre me poprzedniczki napisały my ZAWSZE będziemy z Wami. Dziewczynki są chore i macie prawo wołać o pomoc gdzie tylko się da. Nie dla siebie to robicie i nie dla żadnych zbytków. Mądrzy ludzie to zrozumieją a głupcami się nie przejmujcie. Choć oczywiście wiem jak może zranić ludzie słowo. Ale choćbyś nie wiem jak się starał to przed ludzką zawiścią tak do końca się nie schowasz. Najważniejsze, że macie siebie. Cudowną, kochającą się rodzinę. Przemyślcie to sobie na spokojnie bo na pewno łatwa decyzja to nie jest. A co to kwestii fryzjera to bez żartów,- jak najbardziej Edytka powinna pójść przed programem. A co! Tobie jak to facetowi wystarczy dobra maszynka do golenia Bo nie ma nic gorszego niż myślenie, że skoro macie chore dzieci to Wam się już nic od życia nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 15.12.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Miras ! Wiem,że Was boli !Tak jak też pisze Aga !Ale to WY Rodzice i Wasze dzieci ,- więc jeśli nie pomagająto niech nie przeszkadzają ! Życzę Wam dużo sił i wsparcia ze wszystkich stronw dalszym leczeniu Julci i Karolinki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No i żonka własnie mówi że to świetny pomysł. Cholera ona to już może iśc do fryzjera a ja facet to tylko maszynka. dzięki dziewczyny.Doskonale rozuiem to co piszecie i tak jak powiedzialem na początkum ja szybko podjolem decyzję. Zonka zaś teraz przyznala się że no ona nie zastanawiala się w kwesti moralnej, ale bardziej "co ja ubiorę" itd. Och ta moja żonka, nawet ja myślałem że ona się wstydzi i to ją hamuje, a tu proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 to ja piszę jakieś mądre słowo do podanego przez was linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 to ja piszę jakieś mądre słowo do podanego przez was linka. gdzie konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A o tutaj , tak jak podsunoł wujek carverhttp://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.12.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 własnie wykompalem Krzysia, dziewczynki już posneły. Edytka krząta się po kuchni, chyba coś będzie piekła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 15.12.2012 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Zonka zaś teraz przyznala się że no ona nie zastanawiala się w kwesti moralnej, ale bardziej "co ja ubiorę" itd. Och ta moja żonka, nawet ja myślałem że ona się wstydzi i to ją hamuje, a tu proszę. Prawdziwa kobieta i tyle! Brawo za decyzję! Będziemy Wam wszyscy kibicować. A może tak napisać do kilku programów jakąś zbiorczą petycję? Mądry czy głupi pomysł? Powiedźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 15.12.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A o tutaj , tak jak podsunoł wujek carver http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/sprawa-dla-reportera/kontakt o Sprawa dla reportera to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Jaworowiczowa ostatnio bardzo dużo zajmuje się chorymi.Praktycznie w każdym programie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.12.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Świetny pomysł z tym programem. Myślę, że można będzie tu dużo zdziałać. Wydaje mi się, że również wspomniany tu Michał Olszański mógłby pomóc- bardzo go lubię za taką ludzką wrażliwość, aktywne działanie na rzecz potrzebujących. A może Anna Dymna- ona też bardzo wspiera chore dzieci. A ludźmi, którzy Was obrażają lub w jakiś sposób szykanują omijaj z daleka. Tak jak Agnes napisała- dzieci są najważniejsze i musicie robić wszystko, by im pomóc. To nie żaden wstyd prosić w takiej sytuacji o pomoc. Problem mają Ci, którzy tego nie rozumieją. To oni powinni się wstydzić. Trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji telewizyjnej i fundacji na forum. Musi się udać. Na szczęście nie brakuje ludzi dobrej woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 15.12.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Tabaluga, swojego czasu zwracałam się o pomoc do Fundacji A. Dymnej. Poprosiłam, aby powiedzieli mi wprost, jakie są szanse - jesli dziecko nie ma uposledzenie umysłowego, to szanse są zerowe.To tak na marginesie.Jest jednak wiele innych fundacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 15.12.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Kurcze, to jestem zaskoczona. Mój brat był niedawno jeszcze wolontariuszem w jej fundacji i wiem, że fundacja pomaga dzieciom nie tylko upośledzonym umysłowo. Na pewno wspierają dzieci uzdolnione muzycznie- to na 100%, ale A. Dymna ma też swój program w telewizji i spotyka się w nim również z dziećmi upośledzonymi ruchowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts