Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Az mi łzy lecą a juz pomstowałam na Poczte Polską ,że tyle czasu idzie ta paczka .Ciesze sie ,że zabawki podobają się dzieciakom .Ukochać proszę wszystkie od cioci .

No i do telewizji z nimi :-))))))

Mi też slinka leci na te pyszności ,przepisy prosimy w zamian :-)))))

ciocia ty masz do nas blisko, prawda? więc zapraszamy, tak jak innych forumowiczów

No a przed kąpielą nasze dzieciaczki po południowej drzemce

http://i3.fmix.pl/fmi1767/9413039000139c2e50ce276e/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2833/b070f7aa001209ed50ce2735/zdjecie.jpg

http://i1.fmix.pl/fmi2196/2eae46290011fac650ce27a6/zdjecie.jpg

DPS miałaś racje mogliśmy zrobić im spacer, bo teraz po kąpieli to dzieciaczki raczej spać szybko nie pójdą

ciasto z masą jogurtową? plizzzz , jak to się robi? czy da radę zrobić lejek kuchenny o dwóch lewych rękach?

Witam Kochani! obiecuję, ze napiszę Wam pózniej przepis na ciasto. Teraz jadę po teśćiową, bo się jeszcze babcia rozmyśli i nie przyjedzie:yes:

Edyta

mogę ja ci odpowiedzieć - miód manuka.

ceny powalają

poza tym mam dziwne przeczucia - ponoć on "robi się" tylko w nowej zelandii. A internet jest wręcz zalany tym miodem. NZ to mały kraj, w dodatku górzysty i, z tego, co mi opowiadał tambylec, to - on tego miodu nie zna, a jeżeli nawet gdzieś go zbierają, to terenów uprawnych nie jest tam dużo. Nie wystarczy dla całego świata :)

Więc jeżeli krezusem nie jesteś, to lepiej kup nasz polski, dodaj propolisu i ..... wierz silnie w jego działane ;)

Miód z mlekiem i odrobiną czosnku - działa nawet bez wiary! :p

Miras, Ty nie masz za co być wdzięczny, proszę Cię!

No i sami widzicie, facet głośno się przyznaje do dewiacji, płytki lubi układać! :rotfl: :rotfl:

No dobra, sama znajdę drzwi i wyjdę, ale zza węgła poczekam na ten przepis na ciasto...

A ja na smarki polecam cytrynę, w dużych ilościach najlepiej. Może być woda z sokiem z cytryny i miodem. Mleko (ogólnie nabiał) na katar to nie najlepszy pomysł, bo nabiał wzmaga produkcję śluzu i zaflegmienie. Cytryna za to rewelacyjnie odkwasza organizm (mimo kwaśnego smaku jest produktem zasadowym). Wszelkie świństwa (grzyby, bakterie i wirusy) lubią środowisko kwaśne, więc jak im zmieniamy to środowisko na zasadowe, to nie mają lekko i giną. No i nie trzeba ich (bakterii, wirusów, grzybów) dokarmiać cukrem, bo wtedy się namnażają. Mój sposób na chorobę to odkwaszanie i zero cukru (bo cukier zakwasza). I nogi w gorącej wodzie z solą moczyć :)