Miras12 16.12.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ok będziemy probować, ja wczoraj zgodnie z zaleceniem czosnku pojadlem, bo dzieciaczki kochane tatusia też załatwiły. No dzisiaj kolejna kolacja czosnkowa, Edytka to już do mnie się nie przytuli:lol2: Na przepis poczekac jeszcze troszkę proszę, żonka kochana pojechała po tesciową (znaczy się moją mamusię) przed świętami potrzeba wsparcia.Dzieciaczki leżą w łóżeczkach, troszkę marudzą, ale nie walczą specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 16.12.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Asizo - dobrze ,że napisałaś o tym mleku !Mleko - ogólnie nabiał - właśnie tak działa !Bałam się wychylać z tym mlekiem ,a to właśnie prawda.Co do cytryny + nasz miód + letnia przegotowanawoda to jest bardzo wspomagające leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 16.12.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Miras, teraz to ja jestem pewna ze chalupki nie sprzedaz, tak wielkiej Rodziny forumowej... w mieszkaniu blokowym nie pomiescisz.Usciskaj , slodkie ksiezniczki i ksieciunia... no i Was starszyzne tez tule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.12.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nie no dusiek masz 100% racji, teraz to muszę tutaj jakies przyjęcie na ogrodzie zrobić. DPS już nam nakładła do głowy, no i ma rację, to mądra kobieta. Ma też dar pedagogiczny i podejście do dzieci. Wyobraźcie sobie, że nasza Karolcia poszła do nowej cioci i nawet coś tam sobie rozmawiały. Karola na rączach u kogoś tak towarzysko to nie bardzo, a tu proszę. Szczęki nam z Edytką opadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.12.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wklejam poprawiony apel o 1%, jest też on dużo większy. http://i3.fmix.pl/fmi1100/d77240aa000d846350ce3dc5/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 16.12.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 No tak...człowiek ciężko w kuchni całą niedzielę zasuwa a tu proszę...śledziki, placki z kremem jogurtowym, czosnek DPS cieszę się, że "przeszpiegi" się udały ale chyba nikt tutaj nawet przez chwilę nie wątpi, że Mirasowa rodzinka musi być super Miras teraz zdjęcie ulotki jest o wiele lepsze więcej i dokładniej widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 16.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 oj! zdjęcie uciekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynka36 16.12.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Miras bardzo sie cieszę, że znaleźliście wsparcie na forum,.Tu ludziska życzliwi som, az serce rośnie. a na przeziebienie może syropek z cebuli i miodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.12.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Miras teraz zdjęcie ulotki jest o wiele lepsze więcej i dokładniej widać. nooo,nawet udało mi się przeczytać Depesia,dzięki za relacje mój ty szpiegu z krainy muratora Miras , napiszę, tylko muszę pomyśleć trochę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aga potrzebujemy pomocy, nasze księżniczki znowu zasmarkane i marudne. Nie zdziwię się jak znowu będzie gorączka. Mamy donos że stosujesz jakiś fajny miodzik, poradź coś prosimy. Ciocia Ewa juz napisała. Stosujemy, fakt. Drogi jak szlag, to też fakt. Dla dziewczynek moc 350 kosztuje ok 150 zł. Skoro lekarz zaleca.. U nas faktem jest że młody odkąd podajemy miód nie był na antybolu (czyli od sierpnia). Dla nas cud normalnie. Ale zakup booooli. Nam słoiczek 500 gr starcza na 1,5 mies Zdrówka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.12.2012 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Już wróciłam. Babcia przywieziona, dziewczynki śpią tylko Krzysiu coś nie może zasnąć. Dobra podaje Wam przepis na place angielski. SKŁADNIKI: CIASTO:-1 i 1/2 szklanki mąki krupczatki-1(niepełna) szklanka cukru pudru-1/2 szklanki mleka-40g kakao-100g masła-5 jajek-1 op.cukru waniliowego (16g)-3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JOGURTOWA: -500g jogurtu truskawkowego-500g śmietany (36%)-1 op. galaretki truskawkowej MASA CZEKOLADOWA: -200g masła-2 żółtka-150g gorzkiej czekolady-3 łyżki cukru pudru-kilka kropli olejku migdałowego PONADTO:-1 op. podłużnych biszkoptów-papier do pieczenia SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: CIASTO: 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem.2. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami.3. Stopniowo dodawać mąkę na przemian z ciepłym mlekiem.4. Połączyć z ubitą pianą z białek.5. Ciasto wlac do wyłożonej pergaminem blaszki.6. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temp. 190 C. MASA JOGURTOWA: 1. Galaretkę rozpuścic według przepisu podanego na opakowaniu.2.Śmietanę ubić. Dodać jogurt, a następnie tężejącą galaretkę, dokładnie połączyć. MASA CZEKOLADOWA: 1. Czekoladę roztopić na parze, ostudzić.2. Żółtka utrzeć z cukrem.3. Masło utrzeć. Dodać żółtka, czekoladę i olejek. PLACEK ANGIELSKI: 1. Tężejącą masę jogurtową wylać na ciasto.2. Ułożyć biszkopty, rozsmarować masę czekoladową.3. Udekorować według uznania. SMACZNEGOJeśli jednak nie chciałoby się wam piec, to zapraszam do siebie, zostało nam jeszcze trochę ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 16.12.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wielkie dzieki Edytko, sledzie na Wigilie juz zaplanowane, a placek bedzie na Swieta.Spokojnej nocki dla Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.12.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dzięki dusiek my też już uciekamy spać. Dobrej nocki wszystkim życzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 17.12.2012 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 ... Świętami jakoś pachnieć zaczyna, ciastka, gołąbki, sałatki, śledzie... I od Mirasa czosnkiem jedzie... Miłego dnia Miras wybacz, ale nie miałem rymu do "śledzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 17.12.2012 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mnie się ten rym podoba, carver powinieneś napisać to w jednym ciągu. No i bardzo wszyscy prosimy wklej od siebie jakiś ładny obrazek. Tutaj wszyscy czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 17.12.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mras, nie gadaj, że ja mądra, bo jeszcze uwierzę w siebie i dopiero będziecie wszyscy na forum mieli kłopot! I zdziwiłam się... Nie idzie chętnie na ręce? Ej, coś bujasz. Przecie pogadałyśmy, bez problemu, z Julcią też, choć krócej, bo zasnęła. Tego ciasta to ja nie upiekę, nie na moje umiejętności. Ale masa jogurtowa - mniam, może dam radę! Położyć by na herbatniczkach i wcinać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 17.12.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 ciasto jak z cukierni, chyba nie dam rady go zrobić cerver jak zwykle mi humor z rana poprawił z dobrego na bardzo dobry - piekna rymowanaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chogata 80 17.12.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Tak ja mam rzut beretem od WAs Za zaproszenie dziękuję tylko muszę fantów dozbierać co bym z pustymi "ręcami" nie przyjechala ... Przepis na placek skopiowany ,musi byc pyszny I poproszę o ulotki jak już wydrukujecie to poroznoszę po ZG .Tak jak obiecalam A obrazek poranny to gdzie???? Kiepsko coś się bez niego za robotę zabrać .Chociaż jak czytam same dobre wieści to się gęba sama cieszy ))))) Pozdrowionka i caluski dla dzieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.12.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja też się wzięłam za ulotki i rozesłałam mailem po znajomych. Teraz czekajmy na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 17.12.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mras, nie gadaj, że ja mądra, bo jeszcze uwierzę w siebie i dopiero będziecie wszyscy na forum mieli kłopot! I zdziwiłam się... Nie idzie chętnie na ręce? Ej, coś bujasz. Przecie pogadałyśmy, bez problemu, z Julcią też, choć krócej, bo zasnęła. Tego ciasta to ja nie upiekę, nie na moje umiejętności. Ale masa jogurtowa - mniam, może dam radę! Położyć by na herbatniczkach i wcinać! Ciocia ja wiem co ja mówię, no. Niestety tak jest, no przynajmniej było. Co ja mam tu ściemniać, nie wiem może charakterami jesteście podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts