Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nikogo nie chcę bronić i wmawiać ,że tak ma być,ale z tego co rozmawiałam z beneficjentami różnych fundacji -takie opóźnienia to norma.

Nie wiem czy w jakiejś fundacji jest sztab księgowych,którzy każdego dnia monitorują wpłaty na wszystkie konta i subkonta - wątpię.

Nie wiem jak wygląda to w tej konkretnej fundacji (nie jest duża z tego co ją poznałam), może księgowy to wolontariusz, który przychodzi 2-3 razy w miesiącu i ogarnia wszystkie wpłaty ??? Nie oceniajmy zbyt pochopnie proszę.

Moim zdaniem, to że przeprosili powinno zamknąć sprawę.

Ja to normalnie codziennie przy pacierzu z Krzysiem dziękuje. Jak mi się ostatnio zapomniało to Krzyś tak klęczy i mówi "tatuś mai podzetowac".

No tak synku mai i jej szefowej. patrzy na mnie tymi wielkimi brązoiwymi oczkami i się pyta kto to jest szefowa. Syneczku to taka dobra Pani "tatusiu to moja pani w przedkolu jest sefowa bo ona jet dobra.

Czasem mamy z Krzysiem takie mądre męskie rozmowy.

W audycji, o której pisałem były sygnały od słuchaczy o "pożyczaniu" pieniędzy z konta fundacji przez osoby, które w fundacjach pracują. Takie sytuacje tragicznie obniżają poziom zaufania do fundacji i stowarzyszeń. Choćby dlatego nasza Fundacja powinna być oparta o wiarygodną instytucję. Naprawdę to ma duże znaczenie.

Serca nie macie, na chwilę człowieka odetną od netu a tu tyle napisane, że trudno ogarnąć ... i przepisy i szyneczki, cudne zdjęcia dzieciaczków, i wpłata Maji i jej szefowej:wave:

Suuuppperrr.

Co do Fundacji -( wybaczcie ale nie dam rady dziś tego doczytać), czy w ramach niej moglibyśmy pomagać naszym "stałym podopiecznym" : Stefek, Franuś, Księżniczki, Tomek...czy byłaby nastawiona na nowych potrzebujących?

Nikogo nie chcę bronić i wmawiać ,że tak ma być,ale z tego co rozmawiałam z beneficjentami różnych fundacji -takie opóźnienia to norma.

Nie wiem czy w jakiejś fundacji jest sztab księgowych,którzy każdego dnia monitorują wpłaty na wszystkie konta i subkonta - wątpię.

Nie wiem jak wygląda to w tej konkretnej fundacji (nie jest duża z tego co ją poznałam), może księgowy to wolontariusz, który przychodzi 2-3 razy w miesiącu i ogarnia wszystkie wpłaty ??? Nie oceniajmy zbyt pochopnie proszę.

Moim zdaniem, to że przeprosili powinno zamknąć sprawę.

malka też tak na początku myślałem, ale tak:

Wpłyneły środki od darczyńców z datą 13.11, 06.12, 04.12 - mogę podać ale są to konretne nazwiska i nie wiem czy te osoby sobie by tego życzyły. Są to trzy osoby. Przelewy pokazały się na subkoncie, no i dlaczego nie pokazał się przelew od Pani S wykonany w dniu 29.11. Dlaczego nie pokazał się przelew od forumowej Poli. Dobrze że napisała do mnie i mi powiedziała.

Dlaczego to ja musiałem się upomnieć o wpłaty na subkonto?

Fundacja tłumaczy się że na jedno z podanych kont rzadziej zaglądają, dlatego nie przeksięgowali tych wpłat własnie wysłanych na to drugie konto.

Noż kurcze to po co podają dwa?

Serca nie macie, na chwilę człowieka odetną od netu a tu tyle napisane, że trudno ogarnąć ... i przepisy i szyneczki, cudne zdjęcia dzieciaczków, i wpłata Maji i jej szefowej:wave:

Suuuppperrr.

Co do Fundacji -( wybaczcie ale nie dam rady dziś tego doczytać), czy w ramach niej moglibyśmy pomagać naszym "stałym podopiecznym" : Stefek, Franuś, Księżniczki, Tomek...czy byłaby nastawiona na nowych potrzebujących?

No własnie kogoś i tu brakowało. Witamy cię Edziu, byly jeszcze naleśniki z serem.

Uważam że fundacja nie może opierać się tylko na pomaganiu chorym, to jest mocno nie sprawiedliwe.

malka też tak na początku myślałem, ale tak:

Wpłyneły środki od darczyńców z datą 13.11, 06.12, 04.12 - mogę podać ale są to konretne nazwiska i nie wiem czy te osoby sobie by tego życzyły. Są to trzy osoby. Przelewy pokazały się na subkoncie, no i dlaczego nie pokazał się przelew od Pani S wykonany w dniu 29.11. Dlaczego nie pokazał się przelew od forumowej Poli. Dobrze że napisała do mnie i mi powiedziała.

Dlaczego to ja musiałem się upomnieć o wpłaty na subkonto?

Fundacja tłumaczy się że na jedno z podanych kont rzadziej zaglądają, dlatego nie przeksięgowali tych wpłat własnie wysłanych na to drugie konto.

Noż kurcze to po co podają dwa?

Miras, a te dwa "zniknięte" przelewy faktycznie były dokonane na drugie konto fundacji ? jeśli tak -to masz odpowiedź - "rzadziej zaglądają".

A dlaczego fundacje mają wiele kont - czesto nawet w różnych bankach - by darczyńcy,którzy chcą wpłacić 2 zł,nie płacili za przelew do innego (niz własny) banku opłaty np -3 zł.

I ze strony księgowej - miesiąc listopad zamyka się do 20 grudnia. ( w firmie -podejrzewam ,że w fundacji również)

no dobra malka to ja napiszę coś o księzniczkach:

Przyszła dzisiaj taka wielka paczka i oczywiście zostala ocenzurowana wcześniej przez mamę (mama była dziś kiepską cenzorką), częśc rzeczy idzie pod choinkę. Dzieciaczki oczywiście pełne zapału zabrały się do przeglądania zawartości.

http://i3.fmix.pl/fmi1878/407812770002a88d50d0e9ab/zdjecie.jpg

To co przeoczyła cenzura nasz dzielny Krzyś odkrywał

http://i3.fmix.pl/fmi2625/bdc4459f0008aaec50d0e9b8/zdjecie.jpg

Którą koladę mam wybrać, nie moge się zdecydować?

http://i3.fmix.pl/fmi2847/b509fdd8000afdc550d0e9d5/zdjecie.jpg

No i popatrzcie jakie mam piękne ubranko. Ostatnio sporo ich dostałam, ale wiadomo, jestem kobietą.

http://i2.fmix.pl/fmi1112/25ceeb170021918850d0ea3d/zdjecie.jpg

Dostaliśmy też piękne gumki do włosków.

http://i3.fmix.pl/fmi571/54c5be840026046950d0ea58/zdjecie.jpg

Jeszcze nie wiem jak je mamusia zakłada, ale jak się dowiem, to wszystkie naraz sama ubiorę

http://i1.fmix.pl/fmi2978/82b9fb9900012bf950d0ea96/zdjecie.jpg

Dziękujemy Natali i Sebastianowi z całego serca, przesłanym opłatkiem połamiemy się w Wigilijny wieczór.

Edytowane przez Miras12

Edzia,no ja myślę,ze PRZEDE WSZYSTKIM "stałym" ;), ale wiesz....nie przewidzimy....odpukać,co się jeszcze może przydarzyć

Ufffff, no to OK, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam - :yes:

Miras...i Was witam i pozdrawiam wspaniałą, dzielną Rodzinkę

Miałam teraz Kochani smutny czas - w ciągu tygodnia straciłam 2 wspaniałych znajomych, wieczorem położyli się spać, jeden rano się już nie obudził, drugi ... właściwie też nie - bo z udarem mózgu do końca (przez miesiąc w śpiączce) - zmarł w ubiegłą środę:(.

Wybaczcie tę smutną nutę....