Krokusia 18.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Miras to co piszesz o fundacji to nie za dobra wiadomość a poza pieniążkami od Maji i jej szefowej nic na Wasze subkonto nie wpłynęło? Mirku jak najbardziej to kolejny argument za Fundacją Muratora. Może opisz ten przypadek w wątku o fundacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.12.2012 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nikogo nie chcę bronić i wmawiać ,że tak ma być,ale z tego co rozmawiałam z beneficjentami różnych fundacji -takie opóźnienia to norma.Nie wiem czy w jakiejś fundacji jest sztab księgowych,którzy każdego dnia monitorują wpłaty na wszystkie konta i subkonta - wątpię.Nie wiem jak wygląda to w tej konkretnej fundacji (nie jest duża z tego co ją poznałam), może księgowy to wolontariusz, który przychodzi 2-3 razy w miesiącu i ogarnia wszystkie wpłaty ??? Nie oceniajmy zbyt pochopnie proszę.Moim zdaniem, to że przeprosili powinno zamknąć sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ja to normalnie codziennie przy pacierzu z Krzysiem dziękuje. Jak mi się ostatnio zapomniało to Krzyś tak klęczy i mówi "tatuś mai podzetowac".No tak synku mai i jej szefowej. patrzy na mnie tymi wielkimi brązoiwymi oczkami i się pyta kto to jest szefowa. Syneczku to taka dobra Pani "tatusiu to moja pani w przedkolu jest sefowa bo ona jet dobra. Czasem mamy z Krzysiem takie mądre męskie rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 18.12.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W audycji, o której pisałem były sygnały od słuchaczy o "pożyczaniu" pieniędzy z konta fundacji przez osoby, które w fundacjach pracują. Takie sytuacje tragicznie obniżają poziom zaufania do fundacji i stowarzyszeń. Choćby dlatego nasza Fundacja powinna być oparta o wiarygodną instytucję. Naprawdę to ma duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Serca nie macie, na chwilę człowieka odetną od netu a tu tyle napisane, że trudno ogarnąć ... i przepisy i szyneczki, cudne zdjęcia dzieciaczków, i wpłata Maji i jej szefowej:wave: Suuuppperrr. Co do Fundacji -( wybaczcie ale nie dam rady dziś tego doczytać), czy w ramach niej moglibyśmy pomagać naszym "stałym podopiecznym" : Stefek, Franuś, Księżniczki, Tomek...czy byłaby nastawiona na nowych potrzebujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nikogo nie chcę bronić i wmawiać ,że tak ma być,ale z tego co rozmawiałam z beneficjentami różnych fundacji -takie opóźnienia to norma. Nie wiem czy w jakiejś fundacji jest sztab księgowych,którzy każdego dnia monitorują wpłaty na wszystkie konta i subkonta - wątpię. Nie wiem jak wygląda to w tej konkretnej fundacji (nie jest duża z tego co ją poznałam), może księgowy to wolontariusz, który przychodzi 2-3 razy w miesiącu i ogarnia wszystkie wpłaty ??? Nie oceniajmy zbyt pochopnie proszę. Moim zdaniem, to że przeprosili powinno zamknąć sprawę. malka też tak na początku myślałem, ale tak: Wpłyneły środki od darczyńców z datą 13.11, 06.12, 04.12 - mogę podać ale są to konretne nazwiska i nie wiem czy te osoby sobie by tego życzyły. Są to trzy osoby. Przelewy pokazały się na subkoncie, no i dlaczego nie pokazał się przelew od Pani S wykonany w dniu 29.11. Dlaczego nie pokazał się przelew od forumowej Poli. Dobrze że napisała do mnie i mi powiedziała. Dlaczego to ja musiałem się upomnieć o wpłaty na subkonto? Fundacja tłumaczy się że na jedno z podanych kont rzadziej zaglądają, dlatego nie przeksięgowali tych wpłat własnie wysłanych na to drugie konto. Noż kurcze to po co podają dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.12.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Edzia,no ja myślę,ze PRZEDE WSZYSTKIM "stałym" , ale wiesz....nie przewidzimy....odpukać,co się jeszcze może przydarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 18.12.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nie wyobrazam sobie , aby fundacja pominela "stalych podopiecznych" przeciez dla nich ja tworzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Serca nie macie, na chwilę człowieka odetną od netu a tu tyle napisane, że trudno ogarnąć ... i przepisy i szyneczki, cudne zdjęcia dzieciaczków, i wpłata Maji i jej szefowej:wave: Suuuppperrr. Co do Fundacji -( wybaczcie ale nie dam rady dziś tego doczytać), czy w ramach niej moglibyśmy pomagać naszym "stałym podopiecznym" : Stefek, Franuś, Księżniczki, Tomek...czy byłaby nastawiona na nowych potrzebujących? No własnie kogoś i tu brakowało. Witamy cię Edziu, byly jeszcze naleśniki z serem. Uważam że fundacja nie może opierać się tylko na pomaganiu chorym, to jest mocno nie sprawiedliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 tu się z malką zgadam na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.12.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 malka też tak na początku myślałem, ale tak: Wpłyneły środki od darczyńców z datą 13.11, 06.12, 04.12 - mogę podać ale są to konretne nazwiska i nie wiem czy te osoby sobie by tego życzyły. Są to trzy osoby. Przelewy pokazały się na subkoncie, no i dlaczego nie pokazał się przelew od Pani S wykonany w dniu 29.11. Dlaczego nie pokazał się przelew od forumowej Poli. Dobrze że napisała do mnie i mi powiedziała. Dlaczego to ja musiałem się upomnieć o wpłaty na subkonto? Fundacja tłumaczy się że na jedno z podanych kont rzadziej zaglądają, dlatego nie przeksięgowali tych wpłat własnie wysłanych na to drugie konto. Noż kurcze to po co podają dwa? Miras, a te dwa "zniknięte" przelewy faktycznie były dokonane na drugie konto fundacji ? jeśli tak -to masz odpowiedź - "rzadziej zaglądają". A dlaczego fundacje mają wiele kont - czesto nawet w różnych bankach - by darczyńcy,którzy chcą wpłacić 2 zł,nie płacili za przelew do innego (niz własny) banku opłaty np -3 zł. I ze strony księgowej - miesiąc listopad zamyka się do 20 grudnia. ( w firmie -podejrzewam ,że w fundacji również) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Kurcze no moze masz rację, trochę się wystraszyłem, być może nie potrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) no dobra malka to ja napiszę coś o księzniczkach:Przyszła dzisiaj taka wielka paczka i oczywiście zostala ocenzurowana wcześniej przez mamę (mama była dziś kiepską cenzorką), częśc rzeczy idzie pod choinkę. Dzieciaczki oczywiście pełne zapału zabrały się do przeglądania zawartości.http://i3.fmix.pl/fmi1878/407812770002a88d50d0e9ab/zdjecie.jpg To co przeoczyła cenzura nasz dzielny Krzyś odkrywałhttp://i3.fmix.pl/fmi2625/bdc4459f0008aaec50d0e9b8/zdjecie.jpg Którą koladę mam wybrać, nie moge się zdecydować?http://i3.fmix.pl/fmi2847/b509fdd8000afdc550d0e9d5/zdjecie.jpg No i popatrzcie jakie mam piękne ubranko. Ostatnio sporo ich dostałam, ale wiadomo, jestem kobietą.http://i2.fmix.pl/fmi1112/25ceeb170021918850d0ea3d/zdjecie.jpg Dostaliśmy też piękne gumki do włosków. http://i3.fmix.pl/fmi571/54c5be840026046950d0ea58/zdjecie.jpg Jeszcze nie wiem jak je mamusia zakłada, ale jak się dowiem, to wszystkie naraz sama ubioręhttp://i1.fmix.pl/fmi2978/82b9fb9900012bf950d0ea96/zdjecie.jpg Dziękujemy Natali i Sebastianowi z całego serca, przesłanym opłatkiem połamiemy się w Wigilijny wieczór. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez Miras12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.12.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Edzia,no ja myślę,ze PRZEDE WSZYSTKIM "stałym" , ale wiesz....nie przewidzimy....odpukać,co się jeszcze może przydarzyć Ufffff, no to OK, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam - Miras...i Was witam i pozdrawiam wspaniałą, dzielną Rodzinkę Miałam teraz Kochani smutny czas - w ciągu tygodnia straciłam 2 wspaniałych znajomych, wieczorem położyli się spać, jeden rano się już nie obudził, drugi ... właściwie też nie - bo z udarem mózgu do końca (przez miesiąc w śpiączce) - zmarł w ubiegłą środę. Wybaczcie tę smutną nutę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.12.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wyrazy współczucia Edytko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.12.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Wyrazy współczucia Edytko. Dziękuję Miras. Za to zdjęcia Twoich Księżniczek są jak miód na serce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 19.12.2012 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Oj dzisiaj z ranka pusto. Niem obrazka żadnego, jak tu dzień rozpoczynać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.12.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Na TAKIE święta czekam, mam nadzieję, że wszyscy mnie wesprą i będziemy mieli piękne białe Boże Narodzenie! Dzień doberek i miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 19.12.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witajcie - miłego dnia nam WSZYSTKIM ! Przytulasy dla Julci i Karolci i Krzysiowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 19.12.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Depesia klimatycznie się zrobiło Miłego dnia Dobrzy Ludzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts