Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ciociu to chyba moge tobie zawdzięczać, ale oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Tylko nie broń dzisiaj Julki.

Hahahahaha..... ciocia daleko mieszka i nie zdazy na Mikolaja, ale na Swieta napewno. Caluski dla dzieciaczkow.

Miras, tak się nie da :(

opuchliznę trzeba zbadać palpacyjnie, dotknąć, sprawdzić ruchomość w stawach, porównać z tym co było wcześniej.

Są na przykład jasne przesłanki co do podejrzenia zapalenia, jeśli opuchlizna jest ucieplona czy bolesna.

A przez net się nie da takich rzeczy sprawdzić

Miras takie siedzienie jak Dziewczynki siedzą, nie jest dobre dla kolan. Zapytaj rehabilitantów Waszych co robić by inaczej siadały, bo takie siedzenie koślawy kolana. Rozumiem, że tylko tak potrafią i wolicie takie siedzenie niż leżenie, ale pracujcie nad tym mocno.

Miras bardzo dobrze, że założyłeś wątek. Trzeba walczyć, pisać o sobie. Wielu ludzi chce pomagać, ale nie wie jak. Watek przyda się dziewczynkom ale na pewno również Wam, rodzicom. Przytulam serdecznie :hug: Na zawiłościach medycznych się nie znam, ale ile będę mogła, chętnie pomogę.

Jeśli chodzi o pomoc to nie będę ukrywał, tak jest nam potrzebna. Niestety rehabilitacja kosztuje.....

Może ma ktoś z was lub waszych znajomych jakieś ciuszki w rozmiarze 98, bo takie noszą dziewczynki....

A tutaj jest informacja o tym gdzie i jak można wesprzeć finansowo leczenie Dziewczynek.

http://juliaikarolina.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1363522

A tutaj jest informacja o tym gdzie i jak można wesprzeć finansowo leczenie Dziewczynek.

http://juliaikarolina.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1363522

Miras czy oprócz wpłat możemy inaczej też pomóc ... moze jakieś pampersy, ciuszki itp?

No pewnie, pieluch nigdy dosyć, tylko niech Miras poda rozmiar. A i zabawki edukacyjne na pewno się przydadzą, układanki itp. Niech Miras sam powie. Pewnie wątku szuka, i nie wie, że jest na stronie głównej na samej górze. ;-) Jak znajdzie, to najpriew padnie a potem dopiero odpiszę. ;-)

Cholera, ale mi niespodzianke zrobiliście.

Żelka bylo dokładnie tak jak przewidzialaś.

Jednak muszę wam coś powiedzieć.

Dowiedziałem się, że jedna z poslanek organizuje raz w roku bal charytatywny. No i łaziłem za nią, chyba z dobre 3 miesiące, wyczekiwałem, a potem prosiłem, bo chcialem i to bardzo, bo trzeba coś robić, a nie tylko rozpaczać. Robiłem wszystko co mogłem, tak się starałem i niestety bal będzie, ale nie dla dziewczynek. Nie wiem może za mało się starałem, może coś źle powiedziałem. Nawet już mi się słuchać nie chcialo, ale bal chyba będzie przeznaczony na plac zabaw dla dzieci niepełnosprawnych czy jakoś tak.

Pisalem o tym prywatnie do malki żeby kciuki trzymała i na pewno trzymała. Tylko chyba ta polityka znów wygrała, nie chce mi się tym gadać. Tyle czasu straciłem. A tu wy nagle w tym samym dniu robicie mi niespodziankę, to nie może być zbieg.

Chłop jestem, a normalnie świeczki mam w oczach. Ja się zastanawialem przez cały dzień jak tu żonie Hiobową wieść ogłosić.

Mogę podziękować, odpracować, no nie wiem co jeszcze. Przepraszam, ale musze żonie powiedzieć.

Edytowane przez Miras12

Trzymałam, cały czas trzymałam :oops:

Nawet przez chwile nie myślałam, że pani poseł jednak się wypnie :o

Ale nie ma co rwać włosów z głowy -poczytałam o tych balach i taką kwotę jak ci prominenci zbierają, to my na FM, na każdej aukcji osiągamy :)

Phiii po co nam takie polityczne sknery :lol2:

Dajmy tylko trochę czasu forumowiczom.

No i jesteście na samej górze góry, już górniejszej góry na FM nie ma :)

tak żauważyłem ale po czasie "cholera co się dzieje" no jakos tak powiedziałem. Odezwała się również redakcja z opisem jakiej pomocy potrzebujemy.

Ciuszki rozmiar 98 nie muszą być nowe, byleby dziur na kolanach nie miały, pampersy tak nigdy dość, córcie noszą +4, coś do pielęgnacji cialka dziewczyn bo księzniczki wrażliwe i jakąś zabawkę dla dzieciaczków (dla Krzysia też) nie nowe, ale takie, które wam zbywają, a ja będę mógł dzieciom pod choinkę położyć. Tak żeby miały co rozpakować.

dziękuję dziękuję i dziękuję wszystkim z calego serca. Zaraz żonka mnie wywali z komputera bo ona taka w emocjach.