Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mirku cieszę się, że jesteś :) Zdradzisz rąbka tajemnicy co do tych wywiadów? ;)

Mirku a dziewczynki zawsze tak miały z tym budzeniem się po nocach czy teraz tak się coś im pozmieniało? Nie macie kogoś kto Was czasem odciąży i w nocy dziewczynkami się zajmie? Bo taki ciągły brak snu może wykończyć :(

malko u mnie w pracy już przyjął się zwrot "moje bliźniaczki" ;) 1% dla moich bliźniaczek, ciuszki dla moich blźniaczek, ulotki będę rozdawać o moich bliźniaczkach, itp :lol: A może my już wirtualny kidnaping uprawiamy? ;)

Krokusiu i jak Cię tu nie kochać. Przecieź ty księzniczki traktujesz jak swoje dziątka, no oczywiście jesteśmy ci za to bardzo wdzięczni. Malka miała rację bliźniaczki są również wasze.

Mirku cieszę się, że jesteś :) Zdradzisz rąbka tajemnicy co do tych wywiadów? ;)

Mirku a dziewczynki zawsze tak miały z tym budzeniem się po nocach czy teraz tak się coś im pozmieniało? Nie macie kogoś kto Was czasem odciąży i w nocy dziewczynkami się zajmie? Bo taki ciągły brak snu może wykończyć :(

niestety miały, tak się ostatnio dzieje przez 2 miesiące. Próbowaliśmy różnych metod bo może za długo śpią itd. Może to przeziębienie i noski się zatykają.

eśli chodzi o pomoc to ostatni bastion w postaci mojej mamy padł. Ma dość i wcale nie mamy jej tego za złe. Jak na razie będziemy walczyć sami.

Edytowane przez Miras12

EZS napisala w sprawie bloga aby tą dokumentacje poukładać no i oczywiście ma racje bo Ja i Edytka wiemy o co chodzi natomiast reszta musi się domyślać. Jak zaczołem to układać to okazało się że nasze księżniczki podupadły na zdrowiu. Nie wiązaliśmy tego wcześniej, a teraz samo to wyszło. Dziewczynki jak się urodziły miały wszystko dobrze z oczkami. Przechopdziły badania i było OK. Na 12 miesiąc stwierdzono u dziewczynek oprócz zeza powiększenie się wady u obu dziewczynek. Na 18 miesiąc jeszcze gorzej (wada +8). Następne badanie 25,01,2013 zobaczymy jak będzie. Podobnie jest ze słuchem. No i z wodogłowiem u Karoliny na marzec było ok, żadnych zmian. W maju już wylazło.

Muszę uporządkować koniecznie dokumentacje z opisem. Dzięki Ewciu, jakoś wczesniej nie wiązałem tych spraw, a przeciez to jest ważne.

Mirku a jak dziewczynki się budzą to płaczą, krzyczą? I czy to nie zaczęło się od momentu jak Twoja mama przestała pomagać?

Bo to co mi przychodzi do głowy:

- są nadpobudliwe i dlatego mają nieprzyjemne sny

- odczuwają emocjonalnie brak Twojej mamy, jeśli były z nią związane

- może ostatnio przeżyły jakiś stres, może to być nawet jakaś kolejna wizyta w szpitalu, badania, itp.

- może to być jakiś problem medyczny

Tutaj znalazłam forum nt. problemów ze snem u dzieci, może coś Was nakieruje: http://www.forumpediatryczne.pl/forum/vt,0,331,64836,0,dziecko-16-miesieczne-budzi-sie-w-nocy-nie-moze-zasnac-od-2-miesiaca#.UOin03fqBQt

Z niespaniem w nocy to niewesoło, bo o ile w dzień człowiek jeszcze jakoś funkcjonuje, to w nocy wyrwany ze snu ma raczej niski poziom cierpliwości. Czy Księżniczki sypiają w dzień? Dziwne, że tak się budzą często w nocy, bo przecież mają na pewno wyczerpujące dni, bo i ćwiczenia i wyjazdy.

Się odnalazła gwiazda nasza :) będzie teraz celebrycił ???? ;)

A niespanie to dziewczynki po tatusiu mają ;)

Mój młody jako noworodek przesypiał zaledwie 11-12godzin, jako niemowlę jak przespał 10 to byłam szczęśliwa dziś 6-8 godzin....cóż są typy, które tak mają :rolleyes: