RD2011 15.01.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Carver - WIELKI SZACUN !!! Piękny obraz !! No , po prostu cieszę się bardzo ,że Jesteś na forum ! :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 15.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Dzięki za miłe słowa, ale to zwyczajne rzemiosło... Cieszę się, że w końcu na coś się przydam poza biciem piany w kilku wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 15.01.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Carver ubić dobrą pianę to też sztuka, żeby białka potem nie siadły jak widzisz, czy to bijąc pianę czy malując, pożytek czynisz na tym Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.01.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jeszcze mokry werniks... Ale już jest http://i1.fmix.pl/fmi2808/be8a74cb0017d12c50f55c73 ... Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Carver...i Ty to tak myk,myk w jeden poranek :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.01.2013 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wróciliśmy przed chwilą do domku. Krzyś z gorączką i dreszczami, choera jasna. Co do samej wizyty to nie mamy dobrych wieści. Słowo o Panu orfesorze Juźwiaku. Konkretny i rzeczowy, pogadal z Krzysiem i dzewczynami. Pomimo, że pod krawatem nie było dla niego problemu klęknąć na podlodze przed dziewczynkami. Nie czarował i mowił jak jest, a niestety jest nie zbyt dobrze. Dobry wariant i to ten który nasze księżniczki mogą z dużym prawdopodobieństwem osiągnąć to:Karolina będzie chodzić, kiedy, na pewno nie w ty roku ani przyszłym. Nie będzie to normalny chód, będzie miala małe problemy i nigdy sobie nie pobiega.Jula samodzielnie nie będzie chodzić. W najlepszym przypadku kule itd. Ponadto żeby Julkę doprowadzić do takiego stanu potrzebna będzie operacja.To jest to na co możemy liczyć i do czego będziemy dąrzyć. Zły wariant, no cóż Karolina i Julka nie będą chodzić. Napisałem tak jak jest i prosiłem o konkretną informację. Najpierw Pan Juźwiak przyjoł nas w gabinecie o oglądal dziewczynki, raczkowanie siad itd. Następnie poddano dziewczynki ocenie psychoruchowej na dużej sali, gdzie oceniala Pani rehabilitant i Pan profesor. Przyszedł do nas i opowiadal długo ale rzeczowo, pokazywał gdzie leży problem. Nie byla to wizyta, popatrzył i powiedział. Sam próbowal i ocenial dziewczynki jeszcze raz na sali rehabilitacyjnej. Edytka troszkę się podlamała ale facet szybko to wyczul. Nstępna wizyta za pół roku, oczywiście sprzęt ortopedyczny zalecony został ale tylko dla Karolinki na razie. Juleczka musi jeszcze poczekać, biedulka tak mi jej szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.01.2013 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 jeśli coś napisałem chaotycznie to przepraszam, ale wiem że zrozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.01.2013 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 carver obraz piękny, dzękujemy.malko tobie również dziękujemyPrzyszła pilka rehabilitacyjna dzisiaj przed naszym wyjazdem, i znowu dziękujemy. Dziękujemy wszystkim że jesteście z naimi w tych trudnych dla nas chwilach. Dzielicie z nami te wszystkie troski o zdrowie dziewczynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Czekałam na wiadomość coś bliżej ?Jaka operacja? dlaczego dr zakłada,że Julka nie będą chodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 15.01.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mirku trzymajcie się! Dobrze, że Pan Profesor wszystko wam powiedział. Wiecie na czym stoicie i w którym kierunku idziecie. Przecież i tak zrobicie wszystko aby dziewczynki stanęły na nogi, nawet jeśli nie będę chodzić jak inne dzieci to jest szansa, że w ogóle będą. Mirku jeśli tak ma być jak powiedział Profesor to pomimo chwilowego załamania i tak dacie radę! A z drugiej strony ile słyszy się przypadków polepszenia zdrowia, wbrew wszelkiej nadzieli i medycznej logice. Najważniejsza jest wola walki.A w Was ona jest i przejdzie na dziewczynki, niech tylko trochę podrosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.01.2013 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 malko przy dobrym wariancie i to jest ten do którego będzimy dążyć, to Juleczka będzie chodzila ale o kulach.Nie mogę podwarzyć jego oceny bo rzeczywiście profesor się do tego przyłozył. Dwie godziny dziewczyny męczył, gabinet, sala. gabinet i rozmowa podsumuwująca. Nie patrzył na nic tylko sprawdzał i nas pytał. Chba wszystkie mięśnie dziewczynkom przeglądnoł. Własnie Edytka mnie puczyła, że Jóźwiak pisze się przez "ó" przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.01.2013 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Zły wariant od razu odrzucajcie,bo zły wariant to dla każdego można przewidywać nawet jak coś dobrze idzie.Wariant prawdopodobny,to wariant realny,czyli do osiągnięcia,czyli trzeba go przyjąć jako pewnik.Skoro mamy pewnik,musi być wariant optymistyczny i tego mi tu zabrakło.Sorki za głupie może pytanie,ale operacja czego konkretnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 15.01.2013 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mirku trzymajcie się! Dobrze, że Pan Profesor wszystko wam powiedział. Wiecie na czym stoicie i w którym kierunku idziecie. Przecież i tak zrobicie wszystko aby dziewczynki stanęły na nogi, nawet jeśli nie będę chodzić jak inne dzieci to jest szansa, że w ogóle będą. Mirku jeśli tak ma być jak powiedział Profesor to pomimo chwilowego załamania i tak dacie radę! A z drugiej strony ile słyszy się przypadków polepszenia zdrowia, wbrew wszelkiej nadzieli i medycznej logice. Najważniejsza jest wola walki.A w Was ona jest i przejdzie na dziewczynki, niech tylko trochę podrosną Nie bede powtarzac wiec tylko zacytuje Krokusie, Mirku ciezka praca Was czeka , ale wynik moze byc pozytywnym zaskoczeniem, jestem pewna ze tak bedzie .. dacie rady. ps. mama Edytka glowa do gory, dziewczyny jeszcze wszystkiego nie pokazaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 15.01.2013 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 marynatko może źle się wyraziłem ale to jest optymistyczny wariant do którego mamy dążyć.O operacji Juleczki napiszę jak odeślą nam wynik tesów dzisiajeszych testów dziewczynek. Nie chcę pisac głupot. Będziemy też mieć wynik przeslany drogą elektroniczną, więc długo nie będziemy czekać.Jest też opcja bardzo prawdopodobna jeszcze przed operacją podania środka jakiegoś do mięśni. Malka będzie wiedziala jaki to. Jak dobrze zrozumiałem to jakiś "botox" ale pewnie przekręcam. Malko napisz co to za środek, który jest podawany do mięśni w celu obniżenia napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.01.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mirek,chyba dzisiaj jesteś już zmęczony i pora pózna,jeszcze mam pytania,wciąż czuję informacyjny niedosyt o tej wizycie,ale już dam spokój. Trzeba wierzyć i walczyć.Niezależnie od wszystkiego róbcie swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 16.01.2013 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 marynatko masz rację. Jutro, a raczej rano będę bardziej konkretny. Przedstawię też wyniki z tej wizyty, mam nadzieję, ze jutro je wyślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2013 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Ostrzykiwanie botoxem.Malka Ci wszystko wyklaruje. Kochani, napisze tak - za kazdym razem, gdy jakis spec mówił/mówi mi o Franiu trudne do przełkniecia diagnozy/prognozy, czułam/czuję się jakby przejechał po mnie czołg. I pamiętam jak w Centrum Zdrowia Dziecka pani dr rehab powiedziała o ponadrocznym Franku że idzie w mpd, ze chodził bedzie, ale kiedy, nie wiadomo i Bóg wie, co to będzie za chód. pamietam jak wtedy ryczałam w słuchawke Zelce.. bardzo, bardzo wierzę, że Wy przy pomocy wszystkich ludzi wokół was dokonacie cudów. Najwazniejsza jest dobra rehabilitacja i pomoc.Za kilka dni pozbieracie sie psychicznie i zaczniecie walkę. Najtrudniejsze będzie wybranie drogi i zaufanie jednemu specjaliscie. Mi zawsze bardzo pomagała Malka i Ewa EZS. Słuchajcie sie ich, to mądre babki. Edytko, przytulam Cie z całych sił (Mirka tak publicznie nie bedę), wyobrażam sobie , co czujesz.. Wierze, że któregoś dnia wejdziecie do gabinetu profa z dziewczynkami, ten zrobi taaaaaaaaaaaaaaaaakie oczy i powie: CUD. I to podwójny.Życzę Wam tego z całego serca. Droga przed Wami długa i kręta, nie raz zaliczycie jeszcze doły i rozczarowania, nie raz będzie Wam sie zdawało, że sił brak. Ale wystarczy jeden usmiech dziewczynek.. Dacie radę. Bardzo wierzę, że dziewczynki będą chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 16.01.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Nooo!!! Aga - sama mądrość z Ciebie spłynęła! Mirku, dodam do tego, co napisała Aga, BARDZO mądrze: z Frankiem miało byc tak najpierw, że będzie żegnał się ze światem. Potem miał być śliniącym się warzywem. Potem miał nie mówić. Nie chodzić. Mieć mózgowe porażenie. A dziś? Dziś to WSZYSTKO jest nieprawda!!! Cuda się zdarzają, zwłaszcza u tak małych dzieci, które w niezwykły sposób potrafią kompensować różne braki. Wierzę, że będą obie chodziły, I Karlcia, i Julcia! Nie dawajcie się zwątpieniu, jest bardzo trudno, ale to tak, jak napisała Aga - minie. Przed dziewczynkami i przed Wami wielka praca, ale OSIĄGNIECIE SUKCES, JA TO WIEM. Tak samo pisałam zawsze Adze i moje przeczucia wiedźmie zawsze się sprawdzały. One BĘDĄ CHODZIĆ. Zdziwicie się, jak szybko. Edytka, nie buczeć, tylko usmiechnąć się, do pracy z dziewczynkami i BĘDZIE DOBRZE! To pisałam ja, Naczelna Wiedźma Forum. :stirthepot: :stirthepot: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.01.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Mirek,doktorowi pewnie -jak już Aga powiedziała-chodziło o toksynę botulinową. To nic innego jak jad kiełbasiany w, oczywiście farmaceutyczny. Działa w taki sposób, że zmniejsza spastykę mięśni i przykurcze w stawach. Niestety działa póki jest podawany, gdy przerywa sie iniekcje jego efekty zanikają. Takie "zwiotczenie" bardzo ułatwia dziecku rehabilitacje, przez co mozliwa jest edukacja prawidłowych wzorców ruchowych. A co do prognoz ....Mirku, Edyto, wiecie ile ja już widziałam dzieci, które miały nie chodzić? Moje, Krzyś (z mojej stopki), Franek, kilkoro dzieciaków z OWI też zrobiło sołprajsa PRACA, PRACA I JESZCZE RAZ PRACA .....to Wasze plany na najblizszą przyszłość...no i nie czarujmy się,postępy w medycynie galopują, coś co nie jest możliwe dziś ,może być do zrealizowania jutro. Coś czego polscy lekarze nie robią (na przykładzie Krzysia - Selective Dorsal Rhizotomy), można wykonać za granicą. Więc jak już przetrawicie,to co doktor powiedział, pozbieracie sie do kupy to do dzieła kochani,do dzieła.....a my tu bedziemy Was wspierać zawsze i z całej siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 16.01.2013 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Cholera, wiecie co, jakos tak oczy mi zawilgotniały czytając wypowiedź DPS i Malki. I wiecie co, dzis na terapii Franek próbował biec do sali na takich półsztywnych, szeroko rozstawionych nogach. Ale próbuje! Patrzałam na tego małego kurdupla jak sie smieje i smiałam się razem z nim. Myślałam przy tym o Waszych dziewczynkach.. Też będziecie kiedyś tak sie smiać. I słuchajcie DPS. Jej słowa mają MOC:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts