Krokusia 18.01.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 I tak na dobry początek weekendu coś od nas ze śląska http://i1.fmix.pl/fmi1509/a25ea76a002306b050f98549 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.01.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Malusia - bilety są do kupienia dla wszystkich chyba, wejdź na fb na wydarzenie (podlinkowałam wyżej), tam są szczegóły. Depeś, ja wiem,że trudno w to uwierzyć, ale są ludzie, którzy nie korzystają z fejsbuka Dawno temu młode mi założyło konto, ale nie pamiętamy hasła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 ja też nie mam fejsa więc nie jesteś sama to jak po śląsku to bajeczka dla dziewczynek na dobranoc:D na pewno zasną jak im Mirek zacznie czytać ;D W Zobrzu, w familoku starym, Miyszkoł jedyn chop, Hilary. Mioł on pamiynć pieronowo I jak yno ruszoł gową, To dzieje spominoł stare: - Kiedy piyrszy mioł zygarek, - Jak konie były na grubie, - Godoł jak sie piyrze szkubie, - Kaj utopki w stowie żyją, - Czamu łożyroki piją, - Na co były biydaszyby, - Kiedy rosną wielge grziby - Kaj król dycki piechty łazi... ...ale kaj se brele wraził, To Hilary zapomino, Choć jeszcze mioł je przed chwilą! Bestoż z niyszczynśliwą miną Cołko chałpa przeszukuje I pierońsko pieronuje. Ale se niy myślcie wcale, Że w tym poszukiwań szale, W izbie delówka pozrywo. Tak to na Śląsku niy bywo! Wiync co zrobioł nasz Hilary? A dyć obyczajym starym, Jak to pobożno duszyczka, Porzykoł do Antoniczka, Tego patrona świyntego, Od wszyskigo zgubionego. Świynty drapko go wysuchoł I tak padoł mu na ucho: Ach Hilary! Ty Gorolu! Dyć mosz brele na kicholu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 :rotfl: Malka - w artykule (jest na blogu) chyba jest napisane, że każdy może kupić bilet na bal w biurze posłanki Ewy Drozd. Ja w sumie polubiłam fb, z rodziną (niektórą ) kontakt mi sie odnowił i zacieśnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.01.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja w sumie polubiłam fb, z rodziną (niektórą ) kontakt mi sie odnowił i zacieśnił. No jakoś mnie nie zachęciłaś aaaa czyli na balu normalni ludzie będą , czyli fanty tez normalne mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 18.01.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Bry Fejsbuk... To ja tego nie lubię... NK wyleczyła mnie z takich miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 NK jest fe. FB daje wieksze mozliwości przy zachowaniu wiekszej prywatności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 18.01.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jaka to prywatność... Oczywiście w różnych sytuacjach, choćby w sprawie balu, to wici przez cały świat lecą w momencie i to jest jak najbardziej wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jak sie wgryziesz, to jest prywatność. Możesz co do jednej imiennie wskazanej osoby określić, kto ma widzieć które treści z Twojego profilu. Oczywiście, że trzeba zachować minimum rozsądku i ŻADNYCH rodzinno - prywatnych zdjęć na fejsa nie wwalać, to byłoby bardzo lekkomyślne. O żadnych prywatnych sprawach nie gadać. Ale są tam fajne stronki "użyteczne", np. profile miast z dużą ilością zdjęć różnych, ciekawostek itd. Można to łatwo udostępniać u siebie. Ja na przykład korzystam często z profili Żar, Lubska, Łużyc - bo tylko tam znajduję tak dużo historycznych obrazów miast, starych pocztówek, map, historii... Są też fajne stronki ze skondensowanymi prawie do samych fotek dziedzinami moich zainteresowań - DIY, dekoracja domu. No i srylion prześmiesznych fot, memów i temu podobnych. I mam kontakt codzienny z Darią, Agatą i Agnieszką i resztą. Dlatego lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 18.01.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Nie mam siły na wgryzanie się. Wolę FM, tak na prawdę to pierwsze forum gdzie jest ok Coś tam w tej kwestii wiem z racji nadmiernej ilości zainteresowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polikarpia 18.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Jestem kolejną osobą bez FB. Świadomie. Na ogół dobrze mi z tym, ale np. wczo poczułam się wyłączona z towarzystwa. Babskie spotkanie i tylko ja taka "dziwna". Przypadkiem dowiedziałam się, że nasze poprzednie spotkania są porządnie udokumentowane i wystawione do oglądania. Niewiele osób ma takie podejście do prywatności jak Depesia. Obsesji na tym punkcie nie mam, ale humor mi się lekko zważył. Nic to, ważne, że w dobrej sprawie FB działa jak błyskawica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.01.2013 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 witam wszystkich, oczywiście Juleczka dzisiaj czuwa, reszta zalogi w łóżeczkach. Sam tez nie miałe do tej pory proflu na FB, ajkos mnie nie ciagło. Powiem wam szczerze ja tam jeszcze nie bardzo wiem co kliknąc i wiele musze jeszcze zakumać. Ważne że wieśc o balu idzie w świat. Malko oczywiście że na bal może przyjść każdy i zgłaszaja się takie osoby co gdzies wyczytały i mają ochotę pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja profil założyłam kilka lat temu, jak mi dziecko z PL wyfrunęło. To była dla nas najszybsza metoda kontaktu, moje łącze było tak wolne, że albo czat pisany na skypie albo fb, inaczej nie. A na fb miałam codzienny poidgląd, co się u niego dzieje. A potem to już wciągło, jak mówi Miras. Tylko uważam, że POD ŻADNYM POZOREM prywatnych zdjęć i spraw. Tam zbyt łatwo się włamać. Mogę pogadać o wczorajszej herbatce czy o tym, że lubię takie a nie inne wnętrza czy kotlety, ale to wszystko. Jak młodzież robiła foty na rodzinnym weselu we wrzesniu, to od razu ostrzegłam: jak zobaczę swoje foty na fb, to znajdę i łeb urwę przy samym tyłku! Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.01.2013 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 moje jak ktoś zdjęcie znajdzie to co zrobi? Zapewne nie będzie z nim spał, ale całkiem mozliwe że lotkami do niego rzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 18.01.2013 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Kendra, przeczytalem wcześniej wierszyk Krzysiowi i pobiegł na skargę do mamusi że tatus dziwnie mówi. Jak tu gware utrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.01.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Kendra język sobie można połamać Mój małżonek ma rodzinę na śląsku, do teraz jak czasem do mnie mówią to nie wiem o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 18.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Krokusiu i Kendro !! Świetne wasze śląskie gadanie Tylko domyślać się bardzo trzeba by jako zrozumieć Ja też jestem z tych co nie korzystają z FB. Nasze Forum - to zupełnie inna sprawa - jest super pod każdym względem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Tata Mirek coś brał nita - no bo oni nie mówią ino godoją tak mi się przypomniało do Mirek z dolnośląskiego- nie wiem czy to mi ktoś opowiadał czy gdzieś czytałam: wchodzi facet do księgarni i mówi do ekspedientki: poproszę mapę Śląska. Ekspedientka mówi - Mamy tylko Dolnego Śląska. Facet na to - to może być Cześć Juleczka !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 18.01.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Teraz jest przyjazne nieco bardziej, ale jak wprowadzali rewolucje na forum i ZUPEŁNIE zmienili wszystko, układ forum, szatę graficzną, posługiwanie się edytorami, wstawianie zdjęć... Matko, jaka masakra to była! Do dziś wiele osób po tej traumie na forum nie wróciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 18.01.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 i łeb urwę przy samym tyłku! DePeSiu pokaż jak to się robi? :lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts