Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malusia - bilety są do kupienia dla wszystkich chyba, wejdź na fb na wydarzenie (podlinkowałam wyżej), tam są szczegóły.

Depeś, ja wiem,że trudno w to uwierzyć, ale są ludzie, którzy nie korzystają z fejsbuka :oops:

Dawno temu młode mi założyło konto, ale nie pamiętamy hasła...

ja też nie mam fejsa więc nie jesteś sama :D

to jak po śląsku to bajeczka dla dziewczynek na dobranoc:D na pewno zasną jak im Mirek zacznie czytać ;D

W Zobrzu, w familoku starym,

Miyszkoł jedyn chop, Hilary.

Mioł on pamiynć pieronowo

I jak yno ruszoł gową,

To dzieje spominoł stare:

- Kiedy piyrszy mioł zygarek,

- Jak konie były na grubie,

- Godoł jak sie piyrze szkubie,

- Kaj utopki w stowie żyją,

- Czamu łożyroki piją,

- Na co były biydaszyby,

- Kiedy rosną wielge grziby

- Kaj król dycki piechty łazi...

...ale kaj se brele wraził,

To Hilary zapomino,

Choć jeszcze mioł je przed chwilą!

Bestoż z niyszczynśliwą miną

Cołko chałpa przeszukuje

I pierońsko pieronuje.

Ale se niy myślcie wcale,

Że w tym poszukiwań szale,

W izbie delówka pozrywo.

Tak to na Śląsku niy bywo!

Wiync co zrobioł nasz Hilary?

A dyć obyczajym starym,

Jak to pobożno duszyczka,

Porzykoł do Antoniczka,

Tego patrona świyntego,

Od wszyskigo zgubionego.

Świynty drapko go wysuchoł

I tak padoł mu na ucho:

Ach Hilary! Ty Gorolu!

Dyć mosz brele na kicholu!

:rotfl: :rotfl:

Malka - w artykule (jest na blogu) chyba jest napisane, że każdy może kupić bilet na bal w biurze posłanki Ewy Drozd. :rolleyes:

Ja w sumie polubiłam fb, z rodziną (niektórą :lol2: ) kontakt mi sie odnowił i zacieśnił. :D

Ja w sumie polubiłam fb, z rodziną (niektórą :lol2: ) kontakt mi sie odnowił i zacieśnił. :D

No jakoś mnie nie zachęciłaś :lol2:

aaaa czyli na balu normalni ludzie będą , czyli fanty tez normalne mogą być :)

Jak sie wgryziesz, to jest prywatność. Możesz co do jednej imiennie wskazanej osoby określić, kto ma widzieć które treści z Twojego profilu.

Oczywiście, że trzeba zachować minimum rozsądku i ŻADNYCH rodzinno - prywatnych zdjęć na fejsa nie wwalać, to byłoby bardzo lekkomyślne.

O żadnych prywatnych sprawach nie gadać.

Ale są tam fajne stronki "użyteczne", np. profile miast z dużą ilością zdjęć różnych, ciekawostek itd. Można to łatwo udostępniać u siebie.

Ja na przykład korzystam często z profili Żar, Lubska, Łużyc - bo tylko tam znajduję tak dużo historycznych obrazów miast, starych pocztówek, map, historii...

Są też fajne stronki ze skondensowanymi prawie do samych fotek dziedzinami moich zainteresowań - DIY, dekoracja domu. No i srylion prześmiesznych fot, memów i temu podobnych.

I mam kontakt codzienny z Darią, Agatą i Agnieszką i resztą.

Dlatego lubię. ;)

Jestem kolejną osobą bez FB. Świadomie. Na ogół dobrze mi z tym, ale np. wczo poczułam się wyłączona z towarzystwa. Babskie spotkanie i tylko ja taka "dziwna". Przypadkiem dowiedziałam się, że nasze poprzednie spotkania są porządnie udokumentowane i wystawione do oglądania. Niewiele osób ma takie podejście do prywatności jak Depesia. Obsesji na tym punkcie nie mam, ale humor mi się lekko zważył. Nic to, ważne, że w dobrej sprawie FB działa jak błyskawica:)

witam wszystkich, oczywiście Juleczka dzisiaj czuwa, reszta zalogi w łóżeczkach.

Sam tez nie miałe do tej pory proflu na FB, ajkos mnie nie ciagło. Powiem wam szczerze ja tam jeszcze nie bardzo wiem co kliknąc i wiele musze jeszcze zakumać. Ważne że wieśc o balu idzie w świat.

Malko oczywiście że na bal może przyjść każdy i zgłaszaja się takie osoby co gdzies wyczytały i mają ochotę pójść.

Ja profil założyłam kilka lat temu, jak mi dziecko z PL wyfrunęło.

To była dla nas najszybsza metoda kontaktu, moje łącze było tak wolne, że albo czat pisany na skypie albo fb, inaczej nie.

A na fb miałam codzienny poidgląd, co się u niego dzieje.

A potem to już wciągło, jak mówi Miras. :lol2:

Tylko uważam, że POD ŻADNYM POZOREM prywatnych zdjęć i spraw.

Tam zbyt łatwo się włamać.

Mogę pogadać o wczorajszej herbatce czy o tym, że lubię takie a nie inne wnętrza czy kotlety, ale to wszystko.

Jak młodzież robiła foty na rodzinnym weselu we wrzesniu, to od razu ostrzegłam: jak zobaczę swoje foty na fb, to znajdę i łeb urwę przy samym tyłku!

Działa. :cool:

Tata Mirek coś brał :D

nita - no bo oni nie mówią ino godoją ;)

tak mi się przypomniało do Mirek z dolnośląskiego- nie wiem czy to mi ktoś opowiadał czy gdzieś czytałam: wchodzi facet do księgarni i mówi do ekspedientki: poproszę mapę Śląska. Ekspedientka mówi - Mamy tylko Dolnego Śląska. Facet na to - to może być :D

Cześć Juleczka !!!

Teraz jest przyjazne nieco bardziej, ale jak wprowadzali rewolucje na forum i ZUPEŁNIE zmienili wszystko, układ forum, szatę graficzną, posługiwanie się edytorami, wstawianie zdjęć...

Matko, jaka masakra to była!

Do dziś wiele osób po tej traumie na forum nie wróciło. :(