voytas80 19.11.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dwa tygodnie temu założono mi gres w łaźence.Niestety po oględzinach wypatrzyłem peknięcie płytki podłogowej.Płytka znajduję się bezpośrednio przy ścianie i podchodzi pod płytki scienne.Wszystko zafugowane fugą epoksydową Litokou.Pytanie jak skutecznie usnąć fugę epoksydową aby móc wymienic ta płytkę bez dodatkowych strat?Czy może darować sobie, płytkarz twierdzi ze moze być wiecej szkód niż pożytku z tej wymiany.Licze na jakąś rade ludzi znających się na temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.11.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Dremel i frez do fug, tym powinno się to dać zrobić bez problemu, a inaczej epoksydowej chyba nie usuniesz bez ryzyka uszkodzenia sąsiednich płytek. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora83 20.11.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Też miałam taki problem tylko że płytka do wymiany była na środku pomieszczenia mój glazurnik z kilkulastoletnim doświadczeniem wyciął fugę szlifierką kątową za pomocą bardzo cienkiej tarczy diamentowej trochę się obawiałam ale poszło bardzo sprawnie samo wycięcie zajęło kilkanaście sekund, amatorom tej metody nie polecam.zwłaszcza jeśli komuś się trzęsą ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.11.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Ha i tu jest problem, moim byłym galzurnikom nie dam się tego tknąć bo to raczej średni fachowcy (bardziej w kierunku partacze). Poszukuje profesjonalisty, który nie dostarczy mi kolejnych siwych włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 23.11.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Poszukuje profesjonalisty, który nie dostarczy mi kolejnych siwych włosów Obawiam się, że fachowiec z prawdziwego zdarzenia nie przejmie zlecenia wycięcia jednej płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 23.11.2012 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Obawiam się, że fachowiec z prawdziwego zdarzenia nie przejmie zlecenia wycięcia jednej płytki Domyslam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobasxx 23.11.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Płytkarz twierdzi, bo tak jest mu najłatwiej. Skasuje, odjedzie, a Ty się codziennie będziesz patrzył na tą jedną płytkę... (chociaż wydaje mi się, że to już nastąpiło) Skoro płytka pękła, to możesz w nią uderzyć mocno młotkiem, później za pomocą przecinaka lub płaskiego śrubokręta i młotka wykuć płytkę, klej a na końcu fugę. pewnie bez szlifierki się nie obejdzie (fuga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
508919410 02.01.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Dremel i frez do fug, tym powinno się to dać zrobić bez problemu, a inaczej epoksydowej chyba nie usuniesz bez ryzyka uszkodzenia sąsiednich płytek. J. ludze przecież jest sposób na delikatne ściągnięcie bez używania młotka i przecinaka wystarczy tylko dobrze poszukać ciesze się ze jeszcze ludzie nie wiedzą jak ściągnąć epoksyd inaczej nie miał bym tak dobrej fuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 03.01.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Dlatego trzeba brać kafelkarza który da gwarancję NA PIŚMIE. Poprawki na koszt wykonawcy.U mnie też robił dobry kafelkarz i cztery płytki pękły. Dwie już wymienione, dwie czekają do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grunod 04.01.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Zawsze jak się wyciąga płytkę jest ryzyko że się coś uszkodzi, jeśli to nie jest widoczne miejsce to bym zostawił. Jeśli się zdecydujesz na wymianę sprawdź czy masz więcej płytek zapasowych w razie jakby przy wymianie coś pękło w ścianie czy podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts