Quechua 19.11.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam, Mam spory problem - na poddaszu (40m2) mam położone resztki regipsów, a dokładniej: z powodu ograniczonej dostępności (właz 70x140 a pod nim schody) nie było możliwości wniesienia całych płyt na poddasze. Zostały one cięte na różne kawałki (60x120 itd...). Regipsy zostały tylko powieszone i tyle. Bez łączenia, maskowania. Występują 2, 3 a nawet 4-centymetrowe dziury pomiędzy płytami. Dodam, że niektóre są nierówno powieszone, odstają, pływają, falują i co tam jeszcze Całe poddasze to skosy (tylko 70cm wys. ścianki pionowe, no i szczyty). Zostało to zrobione w ten sposób, bo początkowo miał być tam tylko strych. Teraz chcę zrobić tam pokój i nie wiem jak się zabrać do tego. łączeinia oryginalne zagipsowałem z siatką bez problemu. Jednak te większe - masakra. Dodam, że dach pracuje, już pojawiają się pęknięcia mimo siatki i szpachli elastycznej. Szukam innego rozwiązania niż gładź, jednak nic nie przychodzi mi do głowy. Nie ukrywam, że chcę iść po kosztach (inaczej położyłbym regipsy podwójnie i problem z głowy), ale też nie chciałbym zrobić tamna "odpierdziel się", albo PRL-u - już niektórzy doradzali mi boazerie, czy panele ścienne Macie może jakiś fajne, oryginalne rozwiązanie jak wykończyć taką przestrzeń? (prostokąt 4x10m). Będę bardzo wdzięczny za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quechua 19.11.2012 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Fotki w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quechua 19.11.2012 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 I jeszcze dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 30.11.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 .sa dwie możliwości: Pierwsza to pogodzić się ze stwierdzeniem "Rygibs zafsze penka" Druga to rozebrać i zrobić zgodnie ze sztuką. Innych możliwości ja nie widzę.... moze ktoś inny jeszcze coś znajdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quechua 30.11.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 No do tej drugiej też się próbowałem przekonać, myślałem też o położeniu drugiej warstwy G-K, ale dopóki podstawa (stelaże itd.,) beznadziejnie zrobione, a w zasadzie praktycznie do samych krokwi mocowane (krokwie co 90) to podwójne położenie G-K jest bez sensu sprawa. Poszedłem na tymczasową łatwiznę (na razie to ma być poddasze bardziej magazynowe niż użytkowe). Mianowicie położyłem tapetę z włókna szklanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzarex 30.11.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Nie szkoda ci marnować pieniążków ?Wiem z doświadczenia że nie warto czasami szukać oszczędności tam gdzie nie potrzeba bo potem wychodzi dwa razy drożej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quechua 30.11.2012 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Powiem szczerze, że fajny efekt osiągnąłem tą tapetą. Fachowcy krzyczeli od 2 do 3 tys za wymianę G-K... Także tapeta wyszła mnie na prawdę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvo 12.12.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Wg mnie tylko zdjęcie i zrobienie tego jak sie należy.Chcesz mieć tam pokój to tylko zrywka wchodzi w grę, na "magazyn" może zostać.PS: Sporo pracuje w gk ale nie znam szpachli która jest wstanie nie pęknąć na dachu przy 2 a co dopiero przy 4 cm szparze!!!I przede wszystkim wizelina nie siatka, siatka to lamus przestarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
best kierbud 09.01.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 sorki nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts