Amelka_ 19.11.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Witam:rolleyes: od jakiegoś czasu czytam interesujące mnie wątki budowy podobających się mi projektów aż nadszedł czas, że sama za moment zostanę właścicielką działki budowlanej i tu zaczynają się problemy a właściwie moja niewiedza Aby nie marnować czasu chciałabym jak najszybciej zacząć załatwiać wszystko związane z otrzymaniem pozwolenia na budowę. Moja prośba czy mógłby mi ktoś jak blondynce (oczywiście nie obrażając blondynek- żarcik taki ) wytłumaczyć w jakiej kolejności i co powinnam załatwiać ? Nie chciałabym tracić zbędnie czasu na latanie po urzędach i donoszenie dokumentów bo zacznę nie od tego co należy i dlatego chciałabym zacząć załatwiać to co powinno być załatwione pierwsze i dalej.. Proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.11.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Proponuję opcję najłatwiejszą i najlogiczniejszą udać się do urzędu gminy/miasta i zapytać czego potrzeba zazwyczaj z powodu powtarzalności tego problemu mają to już wydrukowane na kartkach lub wywieszone gdzieś na ścianie... zazwyczaj zaczyna się od warunków zabudowy/ wypisu z planu zagospodarowania przestrzennegoto należy "zdobyć" pierwsze i resztę uzupełnić wedle tychże warunków i pozostałych "wytycznych kserokopiarkowych".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 20.11.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dodatkowo wizyta u dostawców mediów i wystąpienie o warunki techniczne. No i warto pomyśleć o projekcie architektonicznym, ale to już po warunkach zabudowy. Warto znaleźć też geodetę który przygotuje mapkę do celów projektowych, to też trochę trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 20.11.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witaj Niezmiennie polecamy też ten sposób: Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 20.11.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts