Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki koszt budowy SSZ wg foto?

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Czy tak stricte szacunkowo potrafiłby ktoś oszacować mi ile potrzeba na postawienie do takiego stanu jak na zdjęciach.

Beton komórkowy 25 + ocieplenie 15, tynk.

Blacho-dachówka.

Bez posadzek, tynków i ścianek wewnętrznych.

Bez instalacji.

PU 127 m2.

Chodzi mi o wycenę robocizny i użytego materiału potrzebną na budowę połowy tego bliźniaka (tak mniej więcej).

Jeśli to ma znaczenie województwo kuj-pom.

Dzięki za pomoc.

DSCF1070.jpg

DSCF1067.JPG

DSCF1056.jpg

DSCF1054.jpg

DSCF1049.jpg

Obstawiam 1200 -1400 zł/m2 PU. Samo ocieplenie to pewnie ponad 20 000pln. Ciekawe, jak ocieplone będą płyty balkonów ( a jest ich kilka), żeby nie było mostka. I ciut wąskie drzwi do garażu - jak nie mają min. 250-260 cm, to będzie kiepsko (tak wyglądają, może to kwestia perspeektywy).

Obstawiam 1200 -1400 zł/m2 PU. Samo ocieplenie to pewnie ponad 20 000pln. Ciekawe, jak ocieplone będą płyty balkonów ( a jest ich kilka), żeby nie było mostka. I ciut wąskie drzwi do garażu - jak nie mają min. 250-260 cm, to będzie kiepsko (tak wyglądają, może to kwestia perspeektywy).

Drzwi mają równo 250 cm - wydaje mi się ze jest to minimum - tak jak z drogą.

O co chodzi z tym ociepleniem balkonów? Jakiego mostka?

Co do wyceny - mam możliwość zakupu tej nieruchomości i tak mniej więcej chciałem się zorientować ile mniej więcej kosztuje postawienie takiego budynku.

Waham się czy brać to i skorzystać jeszcze z RnS czy budować w nowym programie, który ma powstać na 2013.

Cena inwestora to 190k zł brutto z działką 600m2 (sama działka warta 30k zł).

Będzie ale dla domów pasywnych ale średnio opłacalny - no i tu mamy już stan surowy zamknięty - zdecydowanie RNS lepiej; kolega pisze wyżej o robociźnie 35 tys w rozkładzie na tę część budynku przy budowie całości - to się zgodze; jeśli byś budował sam czyli na pewno wolnostojący to koszty wg mnie : stan surowy - 25 tys, dach z pokryciem i orynnowaniem jakieś 10-15 tys, elewacja z podbitką coś ok 10 tys - czy razem łącznie ok 45 - 50 tys robocizna na ceny podtoruńskie... a tak nawiasem mówiąc kojarze budynek - czy to łysomice? jeśli potrzebujesz jakąś pomoc pisz na priv