semmac 20.11.2012 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam, poszukuje następującej informacji, lub może ktoś skieruje mnie w miejsce gdzie takową znajdę: Jakie substancje żrące występują/ wytwarzają/ pojawiają się w szambie?? Pytam, ponieważ zamierzam zainstalować w szambie wynalazek własnego pomysłu i nie wiem jaki rodzaj tworzywa sztucznego zastosować. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.11.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Tworzywa sztuczne, z tych popularnie dostępnych powinny wytrzymać wszystko, problemem będzie raczej uszczelnienie - musisz ten wynalazek zrobić BARDZO szczelnie, a elektronikę, jeśli jest, najlepiej po przetestowaniu i ostatecznym uruchomieniu zalej żywicą. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 20.11.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Jakie substancje żrące występują/ wytwarzają/ pojawiają się w szambie?? Konkretnie siarkowodór H2S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.11.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Możesz zrobić też tzw. reverseengineering, czyli poszukać produktów, które są przygotowane do pracy w szambach i sprawdzić z jakich materiałów są wykonane. Potem pójść tą samą drogą u siebie. Im droższe Twoje urządzonko, tym dłuższy etap poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semmac 21.11.2012 05:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Tworzywa sztuczne, z tych popularnie dostępnych powinny wytrzymać wszystko, problemem będzie raczej uszczelnienie - musisz ten wynalazek zrobić BARDZO szczelnie, a elektronikę, jeśli jest, najlepiej po przetestowaniu i ostatecznym uruchomieniu zalej żywicą. J. Problem w tym, ze tworzywo którego będę musiał użyć będzie grubości worka foliowego ewentualnie kilkukrotności takiej grubości. A na pewno w szambie jakieś substancje żrące się znajdują/ wytwarzają-tylko jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 21.11.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Folia - znaczy polietylen. Nic z szamba nie powinno polietylenu ruszyć.Ale... możesz napisać, choć ogólnikowo, co właściwie chcesz zrobić? Bo jeśli to ma być ultradźwiękowy pomiar poziomu "cieczy", a folią chcesz odizolować czujniki, to niestety, ale od razu ci mogę napisać, że nic z tego. Testowałem to mając dokładnie taki własnie pomysł i niestety dupa blada. Czujki nic nie "widzą" przez folię, nawet jedną warstwę takiej cieniutkie, streczowej. Jedyne wyjście, to zakup czujek hermetycznych w przemysłowym wykonaniu i pogodzenie się z ich ceną idącą w setki złotych, J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 21.11.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 A nie lepiej zrobić kontrolę poziomu na bazie włączników pływakowych? Zamontować dwa, czy więcej, gdzie każdy można by do żaróweczki podłączyć która by wskazywała konkretny poziom. Ja w swojej oczyszczalni mam zamontowany jeden taki pływak który mnie poinformuje jak by mi pompa padła i poziom ścieków w oczyszczalni był za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts